به گزارش مانیبان; جلسه کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با هدف بررسی عملکرد سازمان حمل و نقل و ترافیک در حوزه دوچرخه و حمل و نقل پاک برگزار شد. در این جلسه سید جعفر تشری هاشمی شرکت کرد. رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران و پوریا علیمردانی؛ رئیس سازمان ترافیک شهرداری تهران حضور داشتند. رئیس سازمان ترافیک شهرداری تهران در ابتدای جلسه اعلام کرد: تست های اولیه دوچرخه های اشتراکی از یک شرکت دریافت شده و برای قرارداد دوچرخه و موتور برق برنامه ریزی شده است. این برنامه ها برای توسعه حمل و نقل کاری و آموزشی طراحی شده است و قرار نیست یارانه ای به سفرهای تفریحی اختصاص یابد.
مشاور سازمان ترافیک نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت فعلی دوچرخه شهری، محل پارک دوچرخه، تعداد خانه های دوچرخه و قراردادهای منعقد شده در حوزه دوچرخه، موتورسیکلت و اسکوتر برقی ارائه کرد.
در ادامه این دیدار، سید جعفر تشری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به عملکرد ضعیف مدیریت شهری در گذشته، تصریح کرد: سرمایه شرکت بیدود عملا از بین رفت. بدرفتاری با سرمایه گذار باعث شد هزاران دستگاه دوچرخه این شرکت زیر پل جوادیه رها شده و در فضای باز رها شود. ما اشتباهات مفهومی داشته ایم و هنوز تمایلی به اصلاح آنها نداریم. اگر مشکل دوچرخه سواری در تهران تبدیل به یک چالش جدی شود، حل آن سخت می شود. تهران شهری پرشیب و ناامن و فاقد فضای کافی برای پارک است. این مشکلات و بسیاری دیگر چالش هایی هستند که حل آنها دشوار و گاهی غیرممکن به نظر می رسد. اما برای بهبود وضعیت دوچرخه سواری باید اقدامات عملیاتی و جدی انجام شود.
تکشی هاشمی با تاکید بر اهمیت حمایت از دوچرخه سواران گفت: باید مسیرهای ایمن و پارکینگ مناسب برای دوچرخه سواران ایجاد کنیم و برای افرادی که دوچرخه ندارند، دوچرخه مشترک را فراهم کنیم. توسعه دوچرخه در شهر تهران ضروری است تا همه شهروندان امکان استفاده از این محیط پاک را داشته باشند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شهرداری تهران افزود: درخواست من این است که از هر چه در توان داریم برای حمایت از شرکت هایی که امکان اشتراک دوچرخه را فراهم می کنند و به جای ایجاد موانع شرایط فعالیت آنها را تسهیل می کنند، استفاده کنیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات مدیریتی گفت: باید در این دوره دوچرخه سواری را ترویج دهیم. متأسفانه به جای رفع مشکلات، برخی از مسیرهای دوچرخه را تخریب و تبدیل به پارکینگ کردیم.
تشری هاشمی با انتقاد از تصمیمات غیرتخصصی گفت: برنامه ها به دلیل نداشتن تجربه کافی در رشته دوچرخه سواری متوقف شد. اکنون که در پایان دوره مدیریت هستیم، اگر اشتباه کرده ایم، باید صمیمانه عذرخواهی کنیم و ترتیب بازگشت دوچرخه ها را بدهیم. شهروندان تهرانی علاقه مند به استفاده از دوچرخه هستند و برای کاهش ترافیک و مصرف سوخت باید جسورانه سیستم دوچرخه را در تهران توسعه دهیم. برای این کار باید مبارزه کنید و پیشنهادهای معقول و قابل قبولی را به شورای شهر ارائه دهید. توانمندی های موجود نباید از بین برود. اگر هزینه ساخت پل خودرویی را صرف توسعه دوچرخه سواری کنیم، می توانیم در هر نقطه از شهر دوچرخه بگذاریم و همزمان آلودگی هوا و ترافیک را کاهش دهیم.