افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
0

چند یوزپلنگ در ایران باقی مانده است؟

  • کد خبر : 434251
چند یوزپلنگ در ایران باقی مانده است؟

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، حمید ظهرابی افزود: «فراز» و «فقه» دو یوزپلنگ نر بالغ هستند. از یوزپلنگ های ماده بالغ، «هیوا» توله ندارد، اما «مهشاد» چهار توله و «هلیا»، «هرب» و «تلخاب» هر کدام دو توله دارند، بنابراین جمعیت یوزپلنگ بسیار شکننده است و متاسفانه مشاهدات ما تکرار می شود. . یعنی […]

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، حمید ظهرابی افزود: «فراز» و «فقه» دو یوزپلنگ نر بالغ هستند. از یوزپلنگ های ماده بالغ، «هیوا» توله ندارد، اما «مهشاد» چهار توله و «هلیا»، «هرب» و «تلخاب» هر کدام دو توله دارند، بنابراین جمعیت یوزپلنگ بسیار شکننده است و متاسفانه مشاهدات ما تکرار می شود. . یعنی ما جمعیت زیادی نداریم. در این شرایط بسیار بحرانی، اگر می خواهید برای حفاظت از یوزپلنگ اقدامی انجام دهید، باید همین الان اقدام کنید، زیرا یوزپلنگ در آستانه انقراض است و در وضعیت اکولوژیکی بسیار بدی قرار دارد. بنابراین باید از همه امکانات خود استفاده کنیم و تلاش کنیم تا زیستگاه را در اولویت قرار دهیم.

وی گفت: در اداره طبیعی در گذشته برنامه ای برای حفاظت از گونه هایی که در خطر انقراض هستند وجود داشت. یوزپلنگ دیدیم گفت: در این دوره سعی داریم این برنامه ها را به روز و تکمیل و اجرا کنیم. برای اطمینان از صحت و دقت این برنامه ریزی، کارگروهی متشکل از کارشناسان خارج از سازمان حفاظت محیط زیست را فعال می کنیم تا بتوانند با کارشناسان داخل سازمان همکاری کرده و به طور مشترک این طرح ها را بررسی و در حین اجرا نظارت کنند و در صورت نیاز بررسی کنند. برنامه این ساختار مدیریتی است که در حال حاضر در سطح ستاد طراحی شده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: این کمیته به صورت دائمی فعال خواهد بود، البته هنوز در مرحله تشکیل و انتخاب اعضای کمیته هستیم. یک سری مشخصات را تعیین می کنیم و به اطلاع عموم می رسانیم. از کسانی که در زمینه یوزپلنگ کارهای علمی، پژوهشی، اجرایی و بازاریابی انجام داده اند دعوت به همکاری کرده ایم.

وی ادامه داد: با انتشار فراخوان کارشناسان داخلی را انتخاب می کنیم. بنا داریم پس از اعزام از کارشناسان بین المللی دعوت و نظرخواهی کنیم، بنابراین قطعا از توان ملی و بین المللی برای حفاظت از یوزپلنگ استفاده خواهیم کرد.

ظهرابی تاکید کرد: ما با تمام برنامه هایی که در گذشته طراحی شده است ادامه می دهیم یعنی برنامه های ما منوط به تشکیل کمیته نیست.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: اولویت ما در این دوره مانند گذشته حفاظت از زیستگاه های طبیعی، ایمن سازی زیستگاه ها و ارتقای کیفیت و مطلوبیت زیستگاه است و در این راستا برنامه هایی برای افزایش ایمنی و امنیت مناطق، تقویت نیروهای حفاظت از محیط زیست، استفاده از امکانات و تجهیزات حفاظتی، استفاده از تجهیزات حفاظتی مدرن و مشارکت مردم در حفاظت از یاز که بخش مهمی از فعالیت های ما را شامل می شود.

اعلام شماره حساب جهت دریافت کمک های مردمی و خصوصی جهت حفاظت از یوز

وی در ادامه گفت: برای دریافت اعتبارات بین المللی و کمک های مردمی با صندوق محیط زیست هماهنگی کرده ایم تا به زودی حساب ویژه ای برای یوزپلنگ ایجاد شود و علاوه بر منابع دولتی، سایر منابع مالی نیز در این حساب ذخیره شود و مطابق با برنامه های در نظر گرفته شده برای حفاظت از یوزپلنگ هزینه ها این کار فرصتی را برای مردم به ویژه بخش خصوصی در قالب مسئولیت اجتماعی ایجاد می کند تا به حفاظت از یاز که اکنون به یک مطالبه ملی تبدیل شده است کمک کنند.

تلاش برای حفاظت از یوزپلنگ در زیستگاهش

ظهرابی با بیان اینکه در نظر داریم یک ساختار اجرایی منسجم برای تمامی زیستگاه های یوزپلنگ ایجاد کنیم، تصریح کرد: این ساختار باید بتواند هماهنگی، ارتباط و انسجام بین استان های مختلف را در خصوص زیستگاه های یوزپلنگ ایجاد کند و برنامه های مشترکی را اجرا و بین آنها هم افزایی ایجاد کند.

وی با اشاره به یکی دیگر از برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در نظر داریم از زیستگاه یوزپلنگ که خارج از مناطق تحت مدیریت زیست محیطی است و این گونه در آنها تردد می کند و گاهی در این مکان ها آسیب می بیند با استفاده از توانمندی ها حفاظت کنیم. مردم دولت و بخش خصوصی به مناطق حفاظت شده تبدیل می شوند و می توانیم برای راهروها و محل تردد یوزپلنگ ها برنامه حفاظتی داشته باشیم.

ادامه ممنوعیت رانندگی با سرعت بالا در جاده عباس آباد

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای حفاظت از یاک بیان کرد: یکی از مواردی که دنبال کرده ایم، فنس کشی در مسیر بزرگراه عباس آباد – میامی است که وزارت راه در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است. خانم فرزانه صادق ملواجرد، وزیر راه، موضوع را پیگیری و منابع مالی و پیمانکار ایجاد و نرده‌هایی برای شروع عملیات نصب در حال تولید است.

ظهرابی ادامه داد: پروژه روشنایی این تقاطع نیز به پایان رسیده است. به این ترتیب مکان هایی که احتمال خطر برای یوزپلنگ وجود دارد نورپردازی شده است. با تداوم کاهش سرعت خودروها در جاده عباس آباد که به مدت یک سال اجرا شد، موافقت شد و حداکثر سرعت مجاز خودروها در این محدوده 90 کیلومتر خواهد بود. به طور کلی وزارت راه و سایر ارگان های ذیربط حمایت های خوبی در این زمینه داشته اند.

بهره برداری از فاز تکمیلی جوجه کشی اسیر جارتور تا هفته آینده

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه فعالیت موازی ما پرورش یوزپلنگ در اسارت است، تصریح کرد: باید این موضوع را در همه ابعاد دنبال کنیم. مقدمات سایت تکثیر در اسارت جارتوران را فراهم کرده ایم و هفته آینده فاز تکمیلی آن را عملیاتی خواهیم کرد. ما سعی کرده ایم سایت را کاملا استاندارد کنیم و کیفیت امکانات و تجهیزات آن را ارتقا دهیم، زیرا در سایت قبلی فضای کافی برای پرش یوزپلنگ ها وجود نداشت و برنامه ای برای آموزش یوزپلنگ ها وجود نداشت. در این پروژه با امکاناتی مانند «چیتاران» و ایجاد فضای مورد نیاز برای دویدن، شرایط طبیعی تری را برای زندگی یاک ها فراهم می کنیم. در واقع همان پروژه است و تکمیل و بهبود خواهد یافت.

وی با اشاره به ذخایر نیمه طبیعی گفت: از این ذخیره گاه برای دو منظور استفاده می کنیم. یکی براکیال شدن و ورود توله یوز به طبیعت در صورتی که بتوان یوزپلنگ را در اسارت پرورش داد، زیرا توله های آنها به مکانی برای بازویی شدن تدریجی نیاز دارند. علاوه بر این، ما باید جمعیت طعمه را افزایش دهیم تا بتوانیم سمورها را تغذیه کنیم و مطلوبیت زیستگاه را افزایش دهیم. بنابراین یکی از کارکردهای ذخایر نیمه طبیعی این است که مراکز تکثیر طعمه یعنی افزایش داشته باشیم. جمعیت گیاه خوارانی که سمورها از آنها تغذیه می کنند و در صورت لزوم در زیستگاه ها، آنها را به طور طبیعی رها می کنیم.

ظهرابی در پایان تصریح کرد: برنامه های ما علاوه بر طرح تکثیر در اسارت و استفاده خاص از ذخایر نیمه طبیعی یوزپلنگ شامل مطالعات و تحقیقات در زمینه تکثیر از طریق لقاح مصنوعی است که در صورت نیاز در این زمینه اقدام خواهیم کرد. اما ما بسیار امیدواریم که یوزپلنگ ها به طور طبیعی جفت گیری کنند و منجر به باروری شوند. در صورتی که طرح اصلاح نژاد وحشی با مشکل مواجه شود، اصلاح نژاد و لقاح مصنوعی در دستور کار قرار می گیرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=434251

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.