مصطفی فاطمی در گفت و گو با خبرنگار بازار در پاسخ به این سوال که ثبت جهانی روستای اصفهک چه چیزی برای مردم محلی به ارمغان می آورد، اظهار داشت: از یک منظر اگر بخواهیم فقط به دنبال منافع مالی باشیم باید بگوییم. که نباید انتظار چیز خاصی داشته باشیم.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در دهکده جهانی اصفهک حضور داشت، با تاکید بر اینکه ثبت جهانی شدن یک روستا برای گردشگری در واقع برند و انعکاسی از آنچه ایران بوده است، است.
رکورد جهانی یک روستا خلق ارزش فرهنگی است
فاطمی با اشاره به اینکه با این حادثه دنیا متوجه می شود که روستایی در خراسان جنوبی با پیشینه تاریخی و تمدنی امید ایجاد کرده است، گفت: همه باید به این نکته توجه داشته باشیم که همه کشورهای دنیا برای سرزمین خود ارزش آفرینی می کنند. از این نظر سعی دارند به فهرست آثار جهانی خود اضافه کنند.
وی یادآور شد: اینکه چند میلیون روستا در دنیا داریم و 50 روستا انتخاب شده و روستای اصفهک نظر کارشناسان بین المللی را جلب می کند بسیار مهم و ارزشمند است.
مدیرکل توسعه ملی گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: با وجود اینکه ایران در تنش های منطقه ای قرار دارد و به همین دلیل تعداد گردشگران خارجی بسیار کم است، اما وقتی روستایی از سازمان بین المللی تاییدیه می گیرد و تبدیل می شود. یک اثر هنری جهانی شدن توجه گردشگران را به خود جلب خواهد کرد.
فاطمی تصریح کرد: این اتفاقات باعث افزایش تعداد گردشگران و به تدریج رشد اقتصادی جامعه محلی می شود.
جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی ارائه نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا تعداد گردشگران خارجی خراسان جنوبی در مقایسه با استان های همجوار خود مانند یزد و کرمان کم است، خاطرنشان کرد: این امر دلایل متعددی دارد که یکی از آنها این است که جاذبه های گردشگری بی نظیر خراسان جنوبی، از جمله شهرهای آن در سراسر جهان شناخته شده است و به ویژه گردشگران آنطور که باید شناسایی نمی شوند.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: دومین عاملی که باعث کم شدن تعداد گردشگران می شود مسافت است که باعث می شود گردشگران کمتری رغبت به سفر به خراسان جنوبی داشته باشند.
فاطمی یادآور شد: برندها و ارائه هایی که در استان های دیگر انجام شد در این استان انجام نشده است.