افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
0

روند افزایش کسری تراز عملیاتی نشانه ای از آینده در باتلاق است

  • کد خبر : 433808
روند افزایش کسری تراز عملیاتی نشانه ای از آینده در باتلاق است

به گزارش رکنا به نقل از جماران، فرشاد مومنی در جلسه بررسی بودجه سال 1404 که توسط انجمن علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، خاطرنشان کرد: از منظر علمی در هر پدیده ای سه موضع وجود دارد. : توضیحات، تجزیه و تحلیل و ما با یک نسخه مواجه هستیم. ابعاد نابسامانی ها، سردرگمی […]

به گزارش رکنا به نقل از جماران، فرشاد مومنی در جلسه بررسی بودجه سال 1404 که توسط انجمن علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، خاطرنشان کرد: از منظر علمی در هر پدیده ای سه موضع وجود دارد. : توضیحات، تجزیه و تحلیل و ما با یک نسخه مواجه هستیم. ابعاد نابسامانی ها، سردرگمی ها و عدم شفافیت جدی به گونه ای است که حتی در مقام تشریح، دوستان مجال بیان مختصری از طول و عرض بودجه را ندارند. در حالی که آنچه بر اساس یک توصیف دانشگاهی است، ارائه روشمند تحلیل های خاص و استخراج نسخه های مشخص از آنها برای حل مشکلات کشور است.

وی ضمن تاکید بر لزوم ارائه تحلیلی مبنی بر اینکه چرا در نظام بودجه ای کشور در خصوص اصلاحات پیشگامانه و تربیتی در نظام بودجه ای کشور مقاومت وجود دارد و چرا اینقدر اصرار بر تغییرات دائمی در تمامی ارکان بودجه وجود دارد، افزود: تغییرات دائمی است. مطالعه روندها با مشکلات و محدودیت های جدی مواجه است و امکان یادگیری از تجربیات را به حداقل می رساند.

سازمان بودجه نمی خواهد در سطح خرد بودجه بررسی شود.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد که برای کاهش آسیب ها و زیان های این روش بودجه ریزی با وجود مشکلات فراوان کشور و بهبود چشم انداز بهبود دستاوردهای آن چه باید کرد. بودجه دولت را باید سازمانی بزرگ در سه سطح با نگاه خرد، کلان و سطح توسعه بدانیم و سند بودجه در واقع سند دخل و خرج این سازمان بزرگ است. استانداردهای سطح خرد برای بررسی این سند، بررسی آن با معیارهای بهینه سازی، کارایی و آزادی انتخاب است. نظام تصمیم گیری پایه کشور و سازمان بودجه آن نه قدرت و نه تمایلی برای بررسی استانداردهای خرد را دارند.

مومنی با بیان اینکه اساسی ترین داده های مورد نیاز برای چنین ارزیابی، داشتن سیستم حسابداری برای بهای تمام شده کالاها و خدمات ارائه شده توسط دولت است، گفت: متاسفانه ترکیبی از عدم تمایل و ناتوانی هر دو نقشی را ایفا می کند که نشید هرگز ارائه نمی کند. وی افزود: وقتی از دریچه تحلیل در سطح کلان به بودجه نگاه می کنیم، بودجه به مظهر فلسفه وجودی دولت یعنی دولت و نه صرفاً قدرت تجربه شده تبدیل می شود. فلسفه وجودی حکومت، ایجاد ثبات است. چرا که با اولویت مسائل کلان بر توسعه مواجه هستیم. اگر جو اقتصاد کلان ناپایدار باشد، قیمت ها سیگنال های اشتباه ارسال می کنند و واحدهای سطح خرد دچار تخصیص نادرست منابع و حذف کارایی، بهینه سازی و آزادی انتخاب خواهند شد. ملاک ما برای ارزیابی بودجه از سطح کلان این خواهد بود که این ابزار چقدر ظرفیت برای دستیابی به اهداف کلان دارد.

حداقل سطوح پلتفرم در سطح توسعه وجود ندارد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در همان مقیاسی که از بعد روش‌شناختی تبیین می‌شود که با اولویت دادن به موضوعات کلان بر خرد مواجه هستیم، اساسی‌ترین و حیاتی‌ترین ارزیابی این سند، نگاه به آن از دریچه است. تجزیه و تحلیل سطح توسعه ما می گوییم که تا زمانی که حداقل سطوح پلتفرم های سطح توسعه وجود نداشته باشد، ابزارهای کلان یا کار نمی کنند یا بر خلاف فلسفه وجودی خود هستند. به همین دلیل ما دچار انواع اختلالات هستیم.

مومنی با بیان اینکه اراده ای برای ارائه ابزارهایی که امکان سنجش سطح کلان و توسعه را فراهم می کند وجود ندارد، گفت: بنابراین بستگی به تلاش فردی پژوهشگران علاقه مند به سرنوشت کشور دارد که تا چه اندازه می توانند در این زمینه اقدام کنند. زمینه تجزیه و تحلیل را انجام دهید.

رئیس پژوهشکده مطالعات دینی و اقتصادی تأکید کرد: تراز «کسری تراز عملیاتی» بسیار تعیین کننده است تا در وهله اول اراده و همت ساختار قدرت برای اصلاح خود را ببینیم. وی تصریح کرد: به دلیل اینکه تا زمانی که ساختار قدرت خود را اصلاح نکند نمی تواند نظام اقتصادی-اجتماعی را اصلاح کند، تصریح کرد: روند افزایش کسری عملیاتی فرآیندی غیرمتعارف است. در سال 1404 کسری تراز عملیاتی بالغ بر 1805000 میلیارد تومان است. مسئله بسیار مهم در اینجا این است که این شاخص نسبتاً کمتر قابل پنهان شدن است و میزان تمایل و تلاش ساختار قدرت برای اصلاح خود را نشان می دهد.

روند افزایش کسری تراز عملیاتی نشانه ای از آینده در باتلاق است

این عضو فرهنگستان علوم با بیان اینکه در آموزه های دینی نیز آمده است که خداوند سرنوشت هیچ ملتی را تغییر نمی دهد، مگر اینکه اراده تغییر خود باشد، اظهار داشت: روند رو به رشد کسری تعادل عملیاتی نشان می دهد. این که ساختار آماده اصلاح نیست نشان داده نمی شود. بنابراین وقتی نمی توانید خودتان را اصلاح کنید، نمی توانید چیز دیگری را درست کنید. لازم به ذکر است زمانی که روند کسری تراز عملیاتی افزایش می یابد، نشانه پیشرفت در باتلاق است و این مبنایی است که می توان صمیمانه و دلسوزانه با ساختار قدرت اعم از قوه مقننه و مجریه و همه ما گفتگو کرد. ما کم و بیش می دانیم که این موضوع جناحی نیست و امیدواریم ساختار قدرت منجر به برخورد جناحی با موضوع نشود. چرا که بالاخره برای دولتی که هنوز چهار ماه است قدرت را به دست نگرفته است، هیچکس نمی تواند به طور منطقی توقع داشته باشد که اصلاحات جدی و ساختاری انجام دهد.

مومنی تصریح کرد: بحث این است که ساختار قدرت همچنان پشت هدف است و روبه روی هدف نیست. بنابراین از دریچه این سند مشخص می‌شود که همه مشکلات ساختاری که توسعه‌نیافتگی و بی‌ثباتی کلان را بازتولید می‌کند و آنچه که همه تلاش‌ها در سطح خرد را با مشکلات کلان و سطح نابرابر توسعه همسو می‌کند، همچنان پابرجاست.

وی در تحلیل شاخص «کسری تراز عملیاتی» با بیان اینکه باید بررسی شود که منشأ تداوم و افزایش کسری تراز عملیاتی چیست، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین ریشه‌های این مشکل درآمدهای غیرمنطقی است. اصرار مترقی و ضد توسعه‌ای ساختار قدرت بر ساختار هزینه‌ها بی‌ربط و فاقد کارکرد توسعه‌ای است. آنها نمی خواهند این رویه تغییر کند، به همین دلیل است که ما آن داستان ها را از درون می بینیم.

همه مشکلات ساختاری و همه موانع توسعه ایران در سال آینده ادامه خواهد داشت.

این اقتصاددان با تحلیل نقش تعیین کننده سیاست های تورمی گفت: تجربه تاریخی به ما می گوید که آسیب پذیری نسبی دولت یعنی دولت در برابر سیاست های تورمی بیشتر از آسیب پذیری بنگاه های اقتصادی و خانوارها است. این سوال حاوی یک طنز تلخ و پارادوکس های متعدد است. این دریچه می تواند مبنای و محور گفت وگوهای تربیتی دولت و مردم باشد و کم کم بتوانیم گفت وگوهای سازنده و سازنده بین کارشناسان و نیروهای سیاسی کشور داشته باشیم. به اعتبار آن چسبندگی های ضدتوسعه ای و ناکارآمدی که در ساختار قدرت وجود دارد و در سند بودجه ریز آثار آن را می بینیم، باید گفت آنچه از این سند برمی آید این است که همه مسائل ساختاری و همه موانع توسعه ایران در سال آینده ادامه خواهد داشت.

هیچ نشانه ای از بهبود وضعیت معیشتی و پایه تولیدی جمعیت دیده نمی شود.

به گفته مومنی؛ طبق سند بودجه سال آینده قطعاً و بدون شک کسری مالی دولت تشدید خواهد شد، هیچ نشانه ای از بهبود وضعیت معیشتی مردم و کیفیت تولید و پایه تولیدی کشور دیده نمی شود. اما متاسفانه علائم حاکی از جدی بودن این مشکلات در این سند افزایش یافته است.

در رویه های اصلاحی، بیشترین سود برنده، دولت است

به گفته این استاد دانشگاه علامه طباطبایی؛ تئوری های توسعه مترقی می گویند که اگر قرار است اصلاحات واقعی انجام شود، بر عهده جامعه مدنی و نیروهای توسعه به ویژه دانشگاهیان است که با زبان خوش و مطابق با قواعد علم به دولت محترم یادآوری کنند که این مقاومت در برابر اصلاحات واقعی و این اصرار بر ظاهرسازی و تغییر شکل، مشکلات و اختلالات ساختار قدرت را افزایش می دهد. اگر بتوانیم این موضوع را به خوبی و قانع‌کننده نشان دهیم و نشان دهیم که اگر از وضعیت فعلی که به توسعه پشت کرده‌اند رشد کنیم و روندهای قهقرایی را با فراز و نشیب‌های مختلف تجربه می‌کنیم، همانطور که در ناکارآمدی نهادی بزرگترین قربانی قدرت است. . ساختار، در رویه اصلاحات، بیشترین سود برنده، دولت محترم است. اگر بتوانیم بهتر از گذشته به این موضوع بپردازیم، امید به ارتباط تعاملی بدون خشونت بین مردم و دولت وجود خواهد داشت و امید به اصلاحات بیشتر خواهد شد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=433808

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.