بازار؛ گروه بین الملل: با ادامه کاهش قیمت ها در بازار جهانی طلا، اگرچه نقره در روزهای اخیر عملکرد بهتری نسبت به طلا داشته است، اما روز جمعه تحت فشار فروش شدید بازار طلا قرار گرفت. هر اونس در بازارهای جهانی حدود 30.32 دلار معامله می شود که البته افزایش شاخص دلار به دلیل اصلاح قیمت نقره و بازگشت قیمت بالای 12 ساله این فلز است.
از سوی دیگر، آمارهای اقتصادی مهرماه مبنی بر افزایش نرخ تورم به بالاترین سطح از ماه مارس، ترس را در دل سرمایه گذاران ایجاد کرده است. بسیاری از فعالان اقتصادی آمریکایی بر این باورند که در صورت ادامه این روند در ماه نوامبر، فدرال رزرو احتمالا سیاست کاهش نرخ سود بانکی را در برنامه بازنگری و متوقف خواهد کرد. در این صورت باید منتظر باشیم تا بهمن عظیمی از دارایی های سرمایه گذاران به دلار آمریکا تبدیل و در بانک های این کشور سپرده شود که به قیمت طلا و نقره تمام می شود.
موضوع دیگر مربوط به کاهش نسبی افزایش قیمت نقره، صنعتی بودن این فلز است که تا حد زیادی به آمار و رشد اقتصادی کشورهای صنعتی به ویژه چین بستگی دارد. در چین طی ماه گذشته شاهد افزایش تورم بودهایم و در مورد رکود نیز باید گفت که نرخ رشد اقتصادی چین در ماه اکتبر 4.8 درصد بوده است که حداقل 0.4 درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است. پیدا شده است
تقاضا برای نقره همچنان در حال افزایش است. مجموع عرضه جهانی این فلز در سال 2024 تقریباً 182 میلیون اونس کمتر از تقاضای آن خواهد بود.
همانطور که از نمودار بالا مشاهده می شود، انتظار می رود نرخ رشد اقتصادی چین در سال های آینده کاهش یابد که ممکن است تاثیر منفی قابل توجهی بر فلزات صنعتی مانند نقره داشته باشد. با این حال، چینی ها از نظر رشد اقتصادی بهتر از حد انتظار عمل کرده اند. زیرا پیش بینی رشد اقتصادی این کشور در مهرماه 3.8 درصد است که تقریباً یک درصد بیشتر از رقم تولید است. اما آنچه مسلم است این است که اقتصاد چین از زمان پایان ویروس کرونا ضعیف بوده و پکن هنوز نتوانسته به موقعیت قبلی خود بازگردد.
افزایش تقاضا برای نقره
نکته قابل تامل دیگر این است که با وجود تمامی عوامل منفی ذکر شده، تقاضا برای نقره همچنان رو به افزایش است، مجموع عرضه جهانی این فلز در سال 2024 حدود 182 میلیون اونس کمتر از تقاضای آن است.
مقاومت 30.65 دلار همچنان مهمترین مقاومت برای نقره محسوب می شود که تا حدودی روند بازار را تعیین خواهد کرد.
بنابراین اگر اقتصاد آمریکا دوباره وارد فاز تورمی شود، باید شاهد افزایش تقاضا برای نقره باشیم که با توجه به حجم بالای کاهش عرضه این فلز، میتوان انتظار داشت که نقره بار دیگر به وضعیت خود بازگردد. روند صعودی
پیش بینی کوتاه مدت قیمت نقره
پارامترهای فنی موثر بر قیمت نقره نشان می دهد که روند قیمت این فلز گرانبها در فاز نزولی و نزولی قرار دارد. قیمت همچنان زیر محدوده کلیدی خود یعنی 30.65 دلار است و حمایت مهم نقره در 29.71 دلار است. قیمت همچنین به زیر محدوده متحرک نمایی 50 روزه حرکت می کند، به این معنی که 30.65 دلار باید به عنوان موقعیت کلیدی و فوری برای نقره در نظر گرفته شود.
اگر قیمت به زیر نقطه حمایت 29.71 دلار رسید، باید منتظر ادامه روند نزولی و اصلاح قیمت تا محدوده 29.19 دلار و سپس به 28.67 دلار باشید. اما در صورت تغییر روند فعلی بازار و بازگشت نقره به روند صعودی، پس از عبور از مقاومت فوری در 30.65 دلار، باید دید گاوها قادر به عبور از مقاومت در 31.10 دلار خواهند بود یا خیر. بنابراین مقاومت 30.65 دلار همچنان مهمترین مقاومت برای نقره محسوب می شود که تا حدودی روند بازار را تعیین خواهد کرد.