افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
0

بیانیه سازمان های حقوق بشری در محکومیت حضور رژیم صهیونیستی در بیست و نهمین دوره مسابقات جام باکو

  • کد خبر : 433425
بیانیه سازمان های حقوق بشری در محکومیت حضور رژیم صهیونیستی در بیست و نهمین دوره مسابقات جام باکو

به گزارش ایلنا، ده ها سازمان مردم نهاد و سازمان های مردم نهاد ایرانی فعال در حوزه حقوق بشر با صدور بیانیه ای مشترک ضمن محکومیت حضور رژیم صهیونیستی در بیست و نهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی در باکو، خواستار اعمال فشار جهانی بر این رژیم شدند. . رعایت عدالت اقلیمی در فلسطین و توقف نقض […]

به گزارش ایلنا، ده ها سازمان مردم نهاد و سازمان های مردم نهاد ایرانی فعال در حوزه حقوق بشر با صدور بیانیه ای مشترک ضمن محکومیت حضور رژیم صهیونیستی در بیست و نهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی در باکو، خواستار اعمال فشار جهانی بر این رژیم شدند. . رعایت عدالت اقلیمی در فلسطین و توقف نقض حقوق بشردوستانه و تخریب محیط زیست.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

وی افزود: ما به عنوان سازمان های حقوق بشری نگرانی عمیق خود را از حضور رژیم اسرائیل در اجلاس COP29 که با هدف رسیدگی به بحران آب و هوا و تحقق عدالت زیست محیطی برگزار می شود، ابراز می کنیم و معتقدیم که رفتار این رژیم به ویژه از نظر نقض حقوق بشر به هیچ وجه با ارزش ها و تعهدات این اجلاس به ویژه در حوزه حقوق بشر و عدالت اقلیمی همخوانی ندارد و در تضاد آشکار با اصول، اساس عدالت زیست محیطی است.

نقض مکرر حقوق بشر و موازین بشردوستانه بین‌المللی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و لبنان، علاوه بر پیامدهای انسانی فاجعه‌بار، بر اکوسیستم‌های منطقه و اقلیم خاورمیانه و غرب نیز تأثیر گذاشته است. اقدامات نظامی و اشغالگرانه اسرائیل که منجر به تخریب زیرساخت های حیاتی، زمین های کشاورزی و منابع طبیعی شده است، اصول کلیدی حقوق بین الملل محیط زیست از جمله «اصل احتیاط»، «اصل احتیاط» و «اصل غرامت» را نقض می کند.

ما تأکید می کنیم که دستیابی به اهداف عدالت اقلیمی به رعایت استانداردهای حقوق بشر و عدالت اجتماعی بستگی دارد. بنابراین از جامعه بین‌المللی و اعضای COP29 می‌خواهیم به موارد زیر توجه جدی داشته باشند:

1. تخریب محیط زیست ناشی از عملیات نظامی اسرائیل: حملات گسترده اسرائیل به زیرساخت های فلسطین و لبنان، از جمله تخریب سیستم های تامین آب، زمین های کشاورزی و منابع غذایی، نقض مستقیم تعهدات بین المللی است. این گونه اقدامات مغایر با اصل حفاظت از محیط زیست در جریان درگیری های مسلحانه است و اسرائیل باید پاسخگوی این تخریب ها و اثرات مخرب بر محیط زیست منطقه باشد.

2. محاصره غزه و پیامدهای زیست محیطی و انسانی آن: محاصره غیرقانونی و سیستماتیک غزه توسط اسرائیل باعث ایجاد بحران جدی زیست محیطی و کاهش دسترسی ساکنان این منطقه به آب، غذا و خدمات بهداشتی شده است. ادامه این محاصره برخلاف مواد 23 و 55 کنوانسیون چهارم ژنو بوده و شرایط غیرانسانی و غیرقابل قبولی را برای مردم غیرنظامی غزه ایجاد کرده است.

3. نیاز به تضمین عدالت اقلیمی برای فلسطینیان: دستیابی به عدالت اقلیمی بدون تضمین حقوق اساسی جوامع آسیب پذیر و تحت اشغال بی معنی است. فلسطینیان حق دسترسی آزاد و پایدار به منابع طبیعی خود و مشارکت در فرآیندهای تصمیم گیری زیست محیطی را دارند. حقی که اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر موظف به رعایت و تضمین آن است.

ما از اعضای COP29 و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر می‌خواهیم که اقدامات اسرائیل را محکوم کرده و این رژیم را مجبور به رعایت تعهدات قانونی بین‌المللی و توقف فوری اقدامات مخرب زیست‌محیطی و بشردوستانه در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و لبنان کنند. تا زمانی که حقوق اساسی فلسطینی ها رعایت نشود، تحقق اهداف عدالت آب و هوایی جهانی، که COP29 برای آن تلاش می کند، یک خواسته خالی باقی خواهد ماند.

اسامی امضاکنندگان این بیانیه عبارتند از:

1. جمعیت وکلای ایرانی مدافع حقوق بشر

انجمن حقوقدانان ایران مدافعان حقوق بشر

2. مرکز تحقیقات حقوق اقلیت ها

مرکز تحقیقات حقوق اقلیت های ایران

3. بنیاد بین المللی شهدای عاشورا

بنیاد بین المللی شاهدان عاشورا

4. رهبران زن

رهبران زن

5. شبکه ارتباطی سازمان های مردم نهاد زنان در جمهوری اسلامی ایران

شبکه ارتباطی سازمان های مردم نهاد زنان در ایران

6. انجمن حمایت پزشکی از بیماران فقیر ایرانی

انجمن حمایت پزشکی از بیماران محروم ایران

7. انجمن دفاع از قربانیان تروریسم

انجمن دفاع از قربانیان تروریسم

8. پیام رسان هامیاری چترا

پیام آوران همیاری چترا

9. موسسه محبوب توسعه پایدار

موسسه توسعه پایدار NGO

10. انجمن تالاسمی ایران

انجمن تالاسمی ایران

11. موسسه حمایت از حقوق زنان.

12. مرکز مطالعات روشنفکران ایران

مرکز تحقیقات نخبگان رانیان

13. موسسه IFDAA از فعالان توسعه فردا

14. انجمن مقاومت برای حمایت از کودکان

15. موسسه خیریه آموزش و پرورش کودکان مریم

16. حرا مثبت. هارا

17. موسسه فرهنگی اجتماعی نادای بشاری

18. شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار

19. رصدخانه بین المللی عدالت

انجمن بین المللی نظارت بر عدالت

20. مرکز حقوقی احترام به زن و خانواده

21. فرهنگسرای خانم مجتهدی امین


انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=433425

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.