به گزارش رکنا، مظفر محمدی با اعلام این خبر گفت: اتحادیه اروپا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایرانی 6 ماه فرصت داده است تا اقدامات لازم را برای ارتقای کیفیت پسته و رفع آلودگی آفلاتوکسین انجام دهند.
وی افزود: اتحادیه اروپا از حدود یک سال پیش درباره احتمال ممنوعیت ورود پسته ایران به اتحادیه اروپا هشدار داده بود. متأسفانه به نظر می رسد به دلیل برخی بی توجهی ها اقدامات لازم برای رفع آلودگی و بهبود کیفیت محصول انجام نشده است. پسته تولیدی گفتنی است این ممنوعیت به زودی اعمال خواهد شد.
وی تصریح کرد: پسته یک محصول ملی است و صادرات آن برای ایران بسیار مهم است. بنابراین، ما نباید اجازه دهیم هیچ آسیبی به روند صادرات شما وارد شود. البته در سال گذشته ورود خودروسازان به عرصه صادرات پسته باعث شد تا در روند صادرات این محصول اختلالات زیادی ایجاد شود زیرا آنها تجربه لازم در این زمینه را ندارند و باعث شد پسته ایرانی با قیمت کمتری عرضه شود. نسبت به قیمت جهانی در بازارهای صادراتی و به همین دلیل صادرکنندگان واقعی پسته در فرآیند قیمت گذاری با چالش مواجه شدند.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: در پی انتشار مصوبه اتحادیه اروپا برای جلوگیری از ورود پسته به اروپا، اتحادیه پسته، اتحادیه خشکبار، وزارت کشاورزی و وزارت امور خارجه شروع به رایزنی کردند و جلسه یک ساعته برگزار کردند. . در مقر اتحادیه اروپا امکان پذیر بود. با این کار تلاش می کنیم به ضرب الاجلی برسیم تا اقدامات لازم برای ارتقای کیفیت محصول پسته، انجام آزمایشات حرفه ای تر و بهبود روش های نگهداری انجام شود. نگهداری و حمل و نقل محموله های پسته.
عضو هیئت خانه ایران افزود: خوشبختانه اتحادیه اروپا 6 ماه دیگر به ما فرصت داد تا بتوانیم اصلاحات لازم را در خصوص محصول پسته انجام دهیم. امیدوارم از این فرصت استفاده کنیم و اجازه ندهیم بازارهای صادراتی کشور در شرایط تحریم از بین برود.
ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به دلیل آلودگی
ایلنا نیز در گزارشی نوشت: یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران از ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا از 7 آبان به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین خبر داد و گفت: اتحادیه در تلاش است تا رضایت مندی را جلب کند. اتحادیه اروپا و حل این مشکل.
سیامک شهریاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، آلودگی پسته صادراتی از ایران به آفلاتوکسین را تایید کرد و توضیح داد: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اخطار وزارت جهاد کشاورزی خوب عمل نکرد. اتحادیه اروپا و پاسخ قانع کننده ای به آنها نداد. علاوه بر این که خیلی دیر پاسخ داد و اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که از 18 نوامبر (28 آبان) اجازه واردات پسته ایرانی را نخواهد داد، اما وزارت کشاورزی تا زمانی که اتحادیه صادرکنندگان خشکبار از ایران اطلاعی در این باره نداده است. حدود دو هفته پیش موضوع مشخص شد و حالا رئیس اتحادیه به همراه کارشناس آزمایشگاه به اروپا سفر کرد و در جلسات متعدد به طرف اروپایی قول داد تا شرایط را برای کسب رضایت اتحادیه برای ادامه خرید پسته از ایران فراهم کند. اتحادیه اروپا اعلام کرد این آخرین فرصتی است که به ایران داده شده تا از افزایش آفلاتوکسین در محصول پسته جلوگیری کند.
وی افزود: در نهایت بخش خصوصی برای حل این مشکل تلاش کرد و وزارت کشاورزی در این زمینه اقدامات کافی انجام نداد. در همین حال اتحادیه جلسات متعددی در این خصوص با وزارتخانه برگزار کرد و واکنش وزارت جهاد کشاورزی این بود که اتحادیه اروپا صادرات پسته ایران به این منطقه را ممنوع می کند.
شهریاری تولید آفلاتوکسین را ناشی از فرآوری ناکافی و برداشت دیرهنگام پسته دانست و تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه ورود کرده و از این اشتباهات جلوگیری کند.
یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران تصریح کرد: با توجه به این نتایج ارزش صادرات پسته ایران از 2.5 میلیارد دلار به کمتر از یک میلیارد دلار کاهش یافته است و آمریکا و ترکیه در رقابت با ایران هستند. این بازار
قوانین را رعایت کنید تا پسته ممنوع نشود
سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران نیز در این خصوص اظهار نظر کرد و گفت: باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم تا این موضوع بهانه ای برای اروپایی ها برای تحریم پسته از ایران نشود.
وی افزود: آنچه باعث ایجاد آفلاتوکسین در پسته صادراتی می شود تنها به فرآیند تولید و فرآوری آن محدود نمی شود، حتی ممکن است پسته در داخل ایران آزمایش شده و فاقد آفلاتوکسین باشد، اما در مسیرهای طولانی حمل و نقل دریایی یا زمانی که در معرض این سم قرار می گیرد ذخیره شده است. در انبارها
نورانی ادامه داد: علاوه بر این چند صادرکننده در کشور پسته را برای صادرات مجدد به کشورهای حاشیه خلیج فارس برده و در کیسه های 30 تا 50 کیلوگرمی در انبارهای این کشورها نگهداری می کنند و در نهایت این عوامل منجر به کاهش می شود. جایگاه پسته ایران در بازار جهانی