به گزارش بازار، یونس ژاله در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه 95 درصد اقتصاد استان در اختیار بخش خصوصی است، اظهار داشت: این دستاورد در سایه تلاش مستمر بخش خصوصی به دست آمده است. بخش . تلاش کرده ایم و از صندوق توسعه ملی بهره ای نبرده ایم.
وی با بیان اینکه نیازمند جهش صادرات غیرنفتی هستیم، گفت: ابتدا باید شرکت های دولتی زیان دهی که اقتصاد و اقدامات دولت را با مشکل مواجه کرده اند را از بین ببریم.
وی با بیان اینکه باید با تفکرات بخش خصوصی که از دهه های اخیر حاکم شده است مقابله کنیم، گفت: مشکل اصلی اقتصاد کشورمان کاهش ارزش پول ملی و تولید ناخالص داخلی به دلیل افزایش فرار سرمایه است. سرمایه و باید تدابیری در این زمینه اندیشید.
اقتصاد ایران برای رشد نیاز به بازار دارد و ما باید به سمت بازارهای جدیدی مانند آفریقا برویم که نیاز به توسعه و کالا دارد، اگرچه در طول تاریخ همیشه از آفریقا دور بودهایم، اما معادن طلا و الماس و بزرگترین زمینهای کشاورزی جهان بر سر راه هستند. این قاره وجود دارد.
رئیس اتاق تبریز با بیان اینکه موانع بر سر راه تجارت آفریقا باید برطرف شود، تصریح کرد: یکی از این موانع ارز دو نوع است و برای صادرات به آفریقا نیاز به لجستیک داریم و باید خط کشتیرانی کشور در این زمینه تقویت شود. این حس و توسعه تجارت ایران از این مسیرها امکان پذیر است.
وی با اشاره به ظرفیت کشت فراساحلی در آفریقا گفت: اکنون مدل کسب و کار در دنیا تغییر کرده و مراکز خرید در سراسر دنیا ایجاد شده و بازارها به سمت مراکز خرید رفته است.
رئیس اتاق تبریز با بیان اینکه محصولات ایرانی در آفریقا خریدار دارد، اظهار داشت: آفریقا دروازه رشد اقتصاد ایران است.
وی ادامه داد: در آفریقا دفاتر 12 انجمن مختلف در زمینه خدمات فنی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و بهداشتی تاسیس شده و برای هر کدام یک نمایشگاه محصولات در نظر گرفته شده است و تبریز اولین اتاق بازرگانی است که توسعه تجارت در این قاره
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با تاکید بر اینکه شرایط برای سرمایه گذاری در استان فراهم است، افزود: سرمایه گذارانی که به استان می آیند راضی هستند و تنها مشکل آن عدم تعادل برق، گاز و آب است و راه حل آنها هم همین است. احداث نیروگاه های تجدیدپذیر، اجرای پروژه انتقال آب ارس به تبریز و اتصال به شبکه گاز روسیه.
وی با بیان اینکه اتاق در زمینه آموزش در کشور رتبه اول را دارد، گفت: اتاق تبریز در حل مشکلات، شفافیت و ارائه راهکارها و چالش های حوزه صنعت ایران حرفی برای گفتن دارد.
ژائله با اشاره به مشکل عدم تعادل انرژی در استان گفت: بزرگترین اقدام اخیر اتاق تبریز در بحث عدم تعادل انرژی این است که در جلسه ای با رئیس جمهور مقرر شد چند شرکت بزرگ مسئولیت ساخت و ساز را بر عهده بگیرند. بیش از 20000 مگاوات انرژی خورشیدی.
وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره رتبه بیست و هفتم استان در سرمایه گذاری گفت: این گزارش جای سوال دارد چرا که گزارش اتاق بازرگانی نشان می دهد استان در این زمینه رتبه هفتم را دارد.
وی با اشاره به چالش کمبود نیروی کار در استان گفت: بسیاری از واحدهای استان به دنبال نیروی کار هستند زیرا متاسفانه نسل جدید رغبتی به کار ندارند.
ژاله با بیان اینکه وضعیت دریاچه ارومیه موضوعی بحرانی است، افزود: جمعیت منطقه رو به افزایش است و نیاز به کشت و مصرف آب به تدریج در حال افزایش است و دریاچه در حال خشک شدن و با مشکلات زیست محیطی است و در این راستا پیشنهاد بارورسازی ابرها اجرا شده است.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سال 1402، سازمان آب یک سری دستگاه بارورسازی ابرها را در استان نصب کرد که منجر به افزایش 17 درصدی بارندگی شد و اکنون قرار است این سازوکار انجام شود. به روز شود.
وی با اشاره به اینکه بیست و هشتمین همایش صادرات غیرنفتی روز پنجشنبه 3 آبان ماه برگزار می شود، گفت: ادبیات متفاوتی را در بیست و هشتمین همایش صادرات غیرنفتی دنبال می کنیم و مشارکت بخش خصوصی را برای ورود به بحث های اقتصادی ارتقا می دهیم.
وی گفت: صادرات حدود 60 میلیارد دلاری در سال یکی از دستاوردهای برگزاری همایش صادرات غیرنفتی در دهه های اخیر است و روند رو به رشد صادرات نشان از ارتقای کیفیت محصولات، بهره مندی از توانمندی های صادراتی و برخی سیاست ها دارد. .