به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی بحرانی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان بوشهر رتبه چهارم تولید خرما و رتبه سوم برداشت لیمو در کشور را دارد.
وی با اشاره به انواع صیفی جات و سبزیجات کشت شده در استان بوشهر افزود: بین 650 تا 750 هزار تن گوجه فرنگی خارج از فصل برداشت می شود که کمبود گوجه فرنگی در بازار در فصول سرد سال را پوشش می دهد.
رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: 35 درصد صیادان کشور و 25 درصد قایق ها و قایق های صیادی در استان بوشهر فعالیت می کنند.
بحران برداشت 200 هزار تن خرما نجیلات استان اعلام کرد و ادامه داد: استان بوشهر 39 هزار هکتار سطح زیر کشت خرما و 6 میلیون اصله نخل دارد.
بوشهر یک گلخانه طبیعی است
وی تصریح کرد: کشاورزی در استان با چالش هایی همچون تغییر مواجه است آب و هواما با کمبود منابع آب زیرزمینی و سطحی مواجه هستیم و تلاش می کنیم برنامه هایی برای غلبه بر این چالش ها داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه استان بوشهر یک گلخانه طبیعی است، گفت: کشت گوجه فرنگی خارج از فصل با حداقل هزینه و مصرف کم آب ترویج شده است.
بحرانی خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم الگوی کشت کشاورزان را به سمت گیاهانی مانند کنجد و کاکتوس تغییر دهیم. شرط بندی و گیاهان را با آب کمی هل دهیم.
او گفت که در قدیم از درختان خرما به عنوان استفاده می شد غرق کردن در حال آبیاری بودند، وی افزود: در حال حاضر پروژه های زیادی برای روش آبیاری نوین در حال انجام است. نجیلات مثل قطره، سطح و زیر خاک می شود.
تولید گسترده آبزی پروری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: سالانه حدود 40 هزار تن میگو از منابع خدادادی خلیج فارس صید می شود.
بحرانی با بیان اینکه 6 هزار هکتار مزرعه پرورش میگو در استان وجود دارد، ادامه داد: 16 مزرعه پرورش میگو وجود دارد که سالانه حدود 11 هزار و 500 تن میگو از آنها برداشت می شود.
برجسته شده: چشم سبک در بخش پرورش ماهی و پرورش میگو در قفس روشن شده است که پتانسیل سرمایه گذاری زیادی دارد.
رئیس سازمان کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه مرغداری در شرایط مساعد قرار دارد، افزود: تولید طیور و دام سنگین بیش از نیاز یک میلیون نفری استان است و به استان های همجوار ارسال می شود.
بحرانی خاطرنشان کرد: مرغداری، شترداری و کشت گیاهان مقاوم به شوری ظرفیت اقتصادی خوبی برای توسعه و سرمایه گذاری دارد.