افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
1

کمبود 8 میلیون واحد مسکونی داریم علت کمبود تولید مسکن در حال بررسی است

  • کد خبر : 430503
کمبود 8 میلیون واحد مسکونی داریم علت کمبود تولید مسکن در حال بررسی است

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: محمدرضا رضایی کوچی در حاشیه مراسم چشم انداز صنعت ساختمان ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این سوال که بخش خصوصی فعال در حوزه ساخت و ساز مسکن با مشکل مواجه است. قوانین موجود، که به نظر می رسد مجلس برای بخش خصوصی فعال […]

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: محمدرضا رضایی کوچی در حاشیه مراسم چشم انداز صنعت ساختمان ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این سوال که بخش خصوصی فعال در حوزه ساخت و ساز مسکن با مشکل مواجه است. قوانین موجود، که به نظر می رسد مجلس برای بخش خصوصی فعال در صنعت ساخت و ساز ضعیف اجرا می شود. با توجه به اینکه در برنامه هفتم توسعه بر بخش مسکن و بخش خصوصی تاکید شده است، چه برنامه هایی دارید؟ وی گفت: باید از بخش خصوصی برای توجه به تولید مسکن تشکر کرد.

وی افزود: برنامه بلندپایه تولید مسکن کشور و خط سیر تولید مسکن در کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه و قانون جهش تولید مسکن است. همه شاخص ها و نیازها در قانون جهش تولید مسکن پیش بینی شده است که عمده آن ارائه خدمات بانکی است که باید توسط دولت ارائه شود و به بخش خصوصی واگذار شود.

امروز بیش از 8 میلیون واحد مسکونی در کشور کمبود داریم. این بدان معناست که در سال های اخیر خانه ها مطابق با نیاز کشور ساخته نشده است.

رئیس کمیسیون سازندگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مشکل این است که دولت خود را سیاست گذار تعریف نکرده است. دولت باید کار را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد و در موقعیتی باشد که بتواند سیاست گذاری کند. رضایی کوچی تاکید کرد: امروز بیش از 8 میلیون واحد مسکونی در کشور کمبود داریم. این بدان معناست که در سال های اخیر خانه ها مطابق با نیاز کشور ساخته نشده است. در هر صورت ممکن است یکی از دلایل عدم پرداخت تسهیلات بانک ها باشد و علاقه ای نداشته باشند. دولت به هیچ دلیلی از جمله تنبلی از بخش خصوصی حمایت نکرده است. بخش خصوصی نیز احساس کرده است که کسی را ندارد که از آن حمایت کند.

بخش خصوصی آماده تولید مسکن است و ما باید کمک و حمایت کنیم. مهمترین چیز این است که قوانینی متناسب با حضور بخش خصوصی و ایجاد اعتماد برای بخش خصوصی ارائه شود.

رضایی کوچی تاکید کرد: بخش خصوصی آماده تولید مسکن است و باید کمک و حمایت کنیم. مهمترین چیز این است که قوانینی متناسب با حضور بخش خصوصی و اعتمادسازی برای بخش خصوصی ارائه شود. افزایش قیمت مصالح ساختمانی و عدم ثبات باعث شده است که بخش خصوصی علاقه چندانی به حضور در بخش املاک و مستغلات نداشته باشد. تلاش مجلس بر این است که با تامین منابع مالی بر اساس قانون جهش تولید مسکن، زمینه حضور موثرتر بخش خصوصی را فراهم کند.

وی ادامه داد: بانک ها در قانون برای افزایش تولید مسکن باید 20 درصد تسهیلات خود را به حوزه املاک هدایت کنند. بازار سرمایه و نقدینگی مردم به سمت مسکن معطوف شود. ما نتوانسته ایم به مردم اعتماد کنیم و نقدینگی را به جای اینکه به بازار طلا بیاوریم به بازار مسکن منتقل کنیم.

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی ادامه داد: اگر مردم به دولت و دولت اعتماد کنند و سرمایه خود را به صندوق ها و بازار سرمایه منتقل کنند می توان به خروج از این وضعیت امیدوار بود. مسکن یک کالای لوکس است و 60 درصد سبد خانوار را تشکیل می‌دهد، بنابراین با تعریف قابلیت‌های جدید می‌توان سرمایه‌ها را به سمت بخش مسکن هدایت کرد. و افزود: قیمت مسکن به طور غیر واقعی افزایش یافته و قدرت خرید اقشار متوسط ​​نیز کاهش یافته است. اگر بخش خصوصی اعتمادسازی کند و زمین برای تولید مسکن فراهم شود، می‌توان انتظار کاهش قیمت مسکن را داشت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس برنامه ای برای کاهش قیمت تمام شده زمین دارد؟ وی گفت: زمین آزاد در قانون افزایش تولید مسکن تعریف شده است. این اراضی در محدوده شهر یا اراضی دولتی هستند. در قانون افزایش تولید مسکن پیش بینی شده است که زمین برای تولید مسکن در دسترس باشد.

ما 5 هزار کیلومتر خط ساحلی داریم و می توانیم در حاشیه ساحل شهر بسازیم.

وی با اشاره به اینکه علت کمبود تولید مسکن را با حضور وزیر اقتصاد بررسی می کنیم، افزود: 5 هزار کیلومتر ساحل داریم و می توانیم در حاشیه ساحل شهر بسازیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=430503

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.