به گزارش رکنا، 8 آبان مجمع تشخیص مصلحت نظام اطلاعیه ای درباره سرنوشت «طرح ساماندهی جذب کارکنان دولت» صادر کرد.
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اصلاح و قطع طرح تشکیلاتی در مجلس همچنان ضروری است. خلاصه ابلاغیه مجمع و نامه رسیده به رئیس مجلس این است که طرح تشکیلاتی قابل تصویب نیست.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «اعضای شورای عالی نظارت بر مجلس، برنامه تشکیلاتی را در خصوص افزایش بی رویه نیروهای دولتی، تبعیض در بکارگیری نیروها و همچنین افزایش هزینه های عمومی کشور، بررسی کردند. کشور، در مغایرت با بندهای سیاست های کلی «نظام اداری» و «اقتصاد مقاومتی» «به رسمیت شناخته شد»، آمده است: اصلاحات مطرح شده در مجلس در دو مرحله توسط شورای عالی نظارت و اعضای این شورا مورد بررسی قرار گرفت. هیأت مدیره به اتفاق آرا نه تنها مغایرت های مندرج در ماده واحده و تبصره های آن را برجای گذاشتند، بلکه تغییرات اعمال شده توسط شورای اسلامی را تشدید کننده مغایرت با سیاست های کلی ارزیابی کردند.
این نهاد عالی در اطلاعیه خود بدون توضیح دقیق در مورد ماده واحده برنامه سازمانی و تبصره های آن، هم ماده واحده و هم تبصره های این برنامه را مغایر با سیاست های کلی نظام دانسته و خواستار اصلاح بیشتر این قانون شد. این طرح در مجلس
لازم به ذکر است در سه سال گذشته بارها طرح تشکیلاتی از مجلس به شورای نگهبان رسیده و سپس در کمیسیون های مجلس بازگردانده و اصلاح شده است. در آخرین ارائه به شورای نگهبان، اعضای این نهاد با کلیات طرح ساماندهی موافقت کردند، اما به نظر می رسد این توافق کلی راه حلی نبوده، این طرح از سوی مجمع رد شده است.
رحمت الله نوروزی نایب رئیس کمیته اجتماعی مجلس شورا در این باره می گوید: امیدواریم آیت الله آملی لاریجانی با دقت به سخنان حق گوش دهد و برخورد درستی داشته باشد.
وی خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه شما گفته اید 290 نماینده اظهارنظر و تصمیم گیری عجولانه و غیردقیق دادند قابل قبول نیست. نمایندگان مجلس در مجلس یازدهم در چند مرحله روی طرح تشکیلاتی کار کردند. به دقت بررسی شده و کار کارشناسی انجام شده است.
نوروزی با اشاره به نامه آملی لاریجانی به قالیباف رئیس مجلس شورا افزود: اینکه ماده واحده طرح سازمان را مغایر با سیاست های اقتصاد مقاومتی دانستند جای انتقاد دارد. آنها کل طرح را زیر سوال برده اند. اعلام کرده اند که طبق تبصره ۲ ماده واحده برنامه ساماندهی، ماده اصلی ماده واحده برنامه قابل ابلاغ نیست.
تبصره 2 ماده واحده به شرایط انعقاد قرارداد مستقیم و مراحل رسمیت نیروها در مناصب دائمی غیردولتی اختصاص دارد. طبق قانون، نیروهای مورد استفاده در مشاغل ثابت نباید پیمانکار یا پیمانکار موقت باشند. در این بند آمده است: «استخدام در پست های ثابت غیردولتی مستلزم شرکت در آزمون های عمومی و تخصصی و گزینش و گذراندن دوره های آموزشی مستمر است و اولین قرارداد با پذیرفته شدگان یک ساله خواهد بود و پس از سپری شدن مدت مذکور در صورت صلاحیت فرد و ظرفیت تضمین شده است، قراردادهای زیر به ترتیب برای مدت دو، چهار، هشت و پانزده سال منعقد می شود.
نوروزی با تاکید بر اینکه کمیته ارزیابی در مورد کل ماده برنامه سازمانی اظهار نظر کرده است. وی افزود: تنها ماده در برنامه سازمانی، مقصر نیست. در صحن علنی مجلس با رای عالی به تصویب رسید و شورای نگهبان نیز با آن موافقت کرد.
وی ادامه داد: امیدواریم ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام با نگرش مثبت به طرح ساماندهی جذب کارکنان دولت برخورد کند. این طرح با رای بالای مجلس به تصویب رسیده و در صورت تصویب نهایی و ابلاغ، سرنوشت صدها هزار شرکتی و پیمانکاری در سراسر کشور را از بلاتکلیفی نجات خواهد داد.
در حال حاضر، سرنوشت طرح ساماندهی در هاله ای از ابهام قرار دارد. با مخالفت قاطع مجمع تشخیص با کلیات طرح و ماده واحده آن، مشخص نیست که کار به کجا می انجامد. به نظر می رسد طرح ساماندهی پس از بیش از سه سال انتظار برای جامعه هدف یک میلیون نفری نمی تواند دوام بیاورد. به دلیل منافع مشترک تصمیم گیرندگان با کارگزاران قدرت انسانی و کارگزاران، چشم انداز حذف کامل پیمانکاران هرگز مثبت نبوده است. امروز، این چشم انداز تاریک تر از همیشه است.