افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
1

سریعترین ستاره نوترونی کهکشان راه شیری با سرعت چرخش 716 دور در ثانیه کشف شد.

  • کد خبر : 428120
سریعترین ستاره نوترونی کهکشان راه شیری با سرعت چرخش 716 دور در ثانیه کشف شد.

ستاره شناسان اخیراً یک ستاره نوترونی در کهکشان راه شیری کشف کرده اند که با سرعت خیره کننده 716 بار در ثانیه می چرخد! این ستاره نوترونی یکی از سریع ترین اجرام مشاهده شده است. این کشف مهم با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس ناسا (NICER) که در ایستگاه فضایی بین‌المللی نصب شده است، انجام […]

ستاره شناسان اخیراً یک ستاره نوترونی در کهکشان راه شیری کشف کرده اند که با سرعت خیره کننده 716 بار در ثانیه می چرخد! این ستاره نوترونی یکی از سریع ترین اجرام مشاهده شده است. این کشف مهم با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس ناسا (NICER) که در ایستگاه فضایی بین‌المللی نصب شده است، انجام شد و اطلاعات ارزشمندی در مورد فرآیندهای گرما هسته‌ای و منشا عناصر در کیهان ارائه می‌دهد. با ما در اسمارتک نیوز باشید تا جزئیات بیشتری از این کشف شگفت انگیز را مرور کنیم.

کشف یک ستاره نوترونی فوق سریع

کهکشان راه شیری، با وجود تمام عظمتش، هنوز رازهای زیادی برای کشف کردن دارد. اخیراً، تیمی از محققان DTU موفق به شناسایی یک ستاره نوترونی با سرعت بالا و بی‌نهایت چگال به نام 4U 1820-30 شدند که بخشی از یک سیستم دوتایی پرتو ایکس در صورت فلکی قوس، در نزدیکی مرکز کهکشان ما است. دکتر Gaurava K. Gaurava K. Jaisawal، یکی از محققین اصلی در DTU Space، توضیح می دهد:

ما در حال مطالعه انفجارهای گرما هسته ای در این سیستم بودیم که با نوسانات شدیدی مواجه شدیم که نشان می داد ستاره نوترونی با سرعت خارق العاده 716 بار در ثانیه می چرخد.

این ستاره نوترونی با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس NICER ناسا که در ایستگاه فضایی بین المللی نصب شده و مجهز به فناوری Star-Tracker مرکز فضایی DTU است، رصد شد.

تحقیقات تلسکوپ نایسر در ایستگاه فضایی

مشاهدات این ستاره نوترونی با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس Nicer ناسا انجام شد که مجهز به فناوری ویژه “Star Tracker” است که توسط DTU Space توسعه یافته و در خارج از ایستگاه فضایی بین المللی نصب شده است. این رهگیر به تلسکوپ اجازه می دهد تا ستاره های نوترونی دوردست را در سراسر کهکشان راه شیری از نزدیک مشاهده کند. اگر مشاهدات آینده این یافته را تایید کند، ستاره نوترونی 4U 1820-30 به یکی از سریع ترین اجرام شناخته شده در کیهان تبدیل خواهد شد.

یک ستاره نوترونی در اعماق فضا

یک ستاره نوترونی یا به اصطلاح ستاره “مرده” بقایای یک ستاره بزرگ و پرجرم است که در یک ابرنواختر منفجر شده است. تنها چند هزار ستاره نوترونی تاکنون کشف شده اند و همه آنها به دلیل خواص بسیار خاص و شدید خود شناخته شده اند. این ستاره نوترونی جدید با قطر تنها 12 کیلومتر، جرمی تقریباً 1.4 برابر جرم خورشید دارد و در فاصله 26000 سال نوری از زمین قرار دارد. این فاصله به طور قابل توجهی از فاصله نزدیکترین ستاره به زمین، پروکسیما قنطورس، که حدود 4.3 سال نوری از ما فاصله دارد، بیشتر است.

سیستم دوتایی پرتو ایکس، که ستاره نوترونی 4U 1820-30 بخشی از آن است، از دو ستاره تشکیل شده است که به دور یکدیگر می چرخند. ویژگی منحصر به فرد این منظومه این است که ستاره همراه آن یک کوتوله سفید است که هر ۱۱ دقیقه یک بار به دور ستاره نوترونی می چرخد ​​و در نتیجه کوتاه ترین دوره مداری شناخته شده را دارد.

سریعترین ستاره نوترونی کهکشان راه شیری

انفجارهای سطحی با قدرت بمب اتمی!

به دلیل گرانش قوی ستاره نوترونی، این ستاره موادی را از ستاره همراه خود جذب می کند. وقتی مواد کافی روی سطح یک ستاره نوترونی جمع می شود، یک انفجار حرارتی بسیار قوی شبیه به بمب اتمی رخ می دهد! به گفته پروفسور جروم چنوز از DTU Space، این انفجارها باعث می شود که ستاره نوترونی تا 100000 برابر درخشان تر از خورشید بدرخشد و مقادیر زیادی انرژی آزاد کند.

بین سال‌های 2017 تا 2021، محققان موفق به مشاهده 15 انفجار پرتو ایکس گرما هسته‌ای شدند که از این سیستم پرتو ایکس دوگانه به نام 4U 1820-30 می‌آمد. یکی از این انفجارها شامل فرآیند خاصی به نام “نوسانات انفجار گرما هسته ای” بود که در فرکانس 716 هرتز رخ داد.

این نوسانات مشابه فرکانس چرخش خود ستاره نوترونی بود، به این معنی که ستاره با سرعتی بی سابقه 716 بار در ثانیه می چرخد. این یافته‌ها دانشمندان را به سمت درک بهتر چرخه‌های زندگی منظومه‌های ستاره‌ای دوتایی و شکل‌گیری عناصر در کیهان راهنمایی می‌کند و می‌تواند به پیشرفت‌های جدیدی در نجوم منجر شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=428120

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.