افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
1

سناریوهای احتمالی رویارویی اسرا با اسرائیل از نگاه استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران/ اگر مردم فلسطین به نظام دو دولتی رای دهند، آیا ایران آن را می پذیرد؟

  • کد خبر : 427434
سناریوهای احتمالی رویارویی اسرا با اسرائیل از نگاه استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران/ اگر مردم فلسطین به نظام دو دولتی رای دهند، آیا ایران آن را می پذیرد؟

به گفته کیومرث اشتریان، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در روزنامه شرق: با فرض اینکه ایران در مرحله بعد قدرت تخریب بیشتری داشته باشد، آیا استفاده از آن صلاح است؟ به خصوص اگر خطر تخریب بیشتر باشد، سرعت بازسازی کندتر باشد و دامنه غیرنظامی بحران بیشتر باشد؟ اگر پاسخ این سوالات برای ایران روشن نیست، […]

به گفته کیومرث اشتریان، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در روزنامه شرق: با فرض اینکه ایران در مرحله بعد قدرت تخریب بیشتری داشته باشد، آیا استفاده از آن صلاح است؟ به خصوص اگر خطر تخریب بیشتر باشد، سرعت بازسازی کندتر باشد و دامنه غیرنظامی بحران بیشتر باشد؟ اگر پاسخ این سوالات برای ایران روشن نیست، بهتر است بازی را در همان مرحله اول و برای مدت طولانی تری ادامه دهیم و به مرحله دوم نکشیم؟ یا باید سطح تنش را افزایش دهم؟ (بازی صعود) آیا ورود به مرحله دوم لزوما ورود به مرحله سوم را آسان می کند؟

حال فرض کنید می خواهیم به مرحله بعد برویم، بازی «تکمیل استراتژیک» شکل می گیرد. بازی «پایان استراتژیک» حداقل دارای سه سناریو ممکن است. چشم انداز اول، پیروزی نظامی ایران در برابر ائتلاف جهانی آمریکا، اروپا و اعراب منطقه است. احتمال دوم شکست ایران در نبرد در میان مدت است. سوم، مقاومت بلندمدت ایران و افزایش خطر و احتمال استفاده اسرائیل و آمریکا از سلاح هسته ای.

آیا در صورت استفاده از چنین سلاحی، افکار عمومی جهانی برای نیروهای ائتلاف اهمیت خواهد داشت؟

اگر دستاوردهای او برای همه از جمله چین و روسیه مطلوب باشد، افکار عمومی جهان اهمیتی نخواهد داشت. سناریوی «پایان راهبردی» برای نیروهای ائتلاف به معنای وظیفه نهایی مسئله خاورمیانه برای قرن بیست و یکم است. با گنجاندن داده‌های عینی در این مدل، مانند تأسیسات برق، آب، نظرسنجی‌های مدنی در مورد حمایت مردمی، میزان قدرت نهادی ائتلاف بین‌المللی، حجم مبادلات تجاری منطقه‌ای، انتظارات اقتصاد بین‌الملل و غیره. می توان تخمین زد که جنگ در کدام یک از سه مرحله تنش قرار دارد. کدام طرف سود می برد؟ اتخاذ تصمیمات جنگی برای ایران مستلزم بررسی این ابعاد است. به طرز متناقضی، تصمیم جنگ آنقدر مهم است که به دست ارتش سپرده شود. این نوشته در شرایط فعلی معنا پیدا می کند و سطح دیگری از گزینه ها را می توان به ما ارائه داد.

اگر موضع رسمی جمهوری اسلامی این است که انتخابات در سرزمین فلسطین با مشارکت همه فلسطینی ها، یهودیان و مسیحیان، ملاک اصلی حل بحران فلسطین است، سوال اجتناب ناپذیر این است که آیا “ساکنان” رای می دهند یا خیر. جدا شدن از یکدیگر (مانند جدایی جمهوری چک از اسلواکی و پیدایش دو کشور) آیا این به معنای پذیرش دو کشور از سوی ایران است؟ در این صورت آیا نظام دیپلماسی جمهوری اسلامی آمادگی لازم را برای مقابله با چنین شرایطی داشته است؟

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=427434

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.