افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
1

این پنج نفر سیاست ترامپ در قبال ایران را شکل می دهند

  • کد خبر : 427217
این پنج نفر سیاست ترامپ در قبال ایران را شکل می دهند

به گزارش مانیبان، یکی از مهمترین مواضع ضدایرانی اطرافیان ترامپ در روزهای اخیر توسط برایان هوک، چهره ضدایرانی که در سال های اخیر مواضعش علیه ایران بر هیچکس پوشیده نبوده، استفاده کرد. هوک که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ به عنوان «نماینده ویژه آمریکا در امور ایران» فعالیت می کرد، در آخرین اظهارات خود […]


به گزارش مانیبان، یکی از مهمترین مواضع ضدایرانی اطرافیان ترامپ در روزهای اخیر توسط برایان هوک، چهره ضدایرانی که در سال های اخیر مواضعش علیه ایران بر هیچکس پوشیده نبوده، استفاده کرد. هوک که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ به عنوان «نماینده ویژه آمریکا در امور ایران» فعالیت می کرد، در آخرین اظهارات خود گفت که رئیس جمهور منتخب آمریکا علاقه ای به تغییر رژیم در تهران ندارد، در عین حال با بایدن تماس گرفت دولت «سازش» و متهم به «مماشات» با ایران.

وی که گویا به عنوان رئیس تیم انتقالی وزارت امور خارجه آمریکا در شرایط کنونی نقش دارد، با بیان اینکه «ترامپ معتقد است عامل اصلی بی ثباتی در خاورمیانه ایران است» تاکید کرد که رئیس جمهور منتخب آمریکا می خواهد جمهوری اسلامی را منزوی و تضعیف کند.

در چنین شرایطی، کارشناسان بر این باورند که ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود با عبرت از تجربیات گذشته، موضع واقع بینانه تری به ویژه در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد.

ترامپ 2024 متفاوت خواهد بود

یک تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با همشهری آنلاین درباره رویکردهای تیم جدید کاخ سفید در برخورد با ایران گفت: در این زمینه اولین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که ترامپ 2024 با ترامپ وارد شده متفاوت است. کاخ سفید در سال 2016. اساسی خواهد بود.

حسن بهشتی پور با بیان اینکه ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تجربه کافی در امور سیاسی نداشت، افزود: ترامپ در 4 سالی که رئیس جمهور آمریکا بود متوجه شد که روابط بین الملل با سازوکارهای تجارت متفاوت است. و تجارت، و ایفای نقش در معادلات جهانی با سیاست هایی که آنها کسب و کار را اداره می کنند، متفاوت است.

وی در خصوص تاثیر تیم دولت ترامپ بر نوع تقابل آمریکا و ایران گفت: تیمی که ترامپ ارائه خواهد کرد در ایجاد نوع رویکردها و روابط در تقابل با ایران بسیار مهم است. برای ارزیابی این سوال باید دید ترامپ در روزهای آینده از چه ارقامی در ترکیب دولت آینده خود استفاده خواهد کرد.

انتشارات کلیدی کدامند؟

این کارشناس مسائل بین الملل به مواضع کلیدی در حوزه سیاست گذاری در خصوص نوع رویارویی با ایران اشاره کرد و گفت: برای داشتن تصویر واضح تری از نوع رویارویی دولت آینده آمریکا با ایران باید به مواضع کلیدی از جمله نگاه کرد. به عنوان وزارت امور خارجه، وزارت دفاع، مشاور امنیت ملی و آژانس امنیت ملی آمریکا، و البته وزارت خزانه داری و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چه کسانی منصوب می شوند؟

بهشتی پور ادامه داد: در واقع افرادی که این مناصب را در اختیار دارند نقش بی بدیلی در شکل دادن به سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی دارند و در چهار سال آینده زمینه ساز این عرصه خواهند بود.

ذهنیتی که شکست خورد

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به رویکردهای ضد ایرانی ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، گفت: ترامپ در دوره گذشته با این تفکر که فشار حداکثری و تشدید حلقه تحریم ها زمینه تسلیم شدن ایران را فراهم می کند، با ایران مقابله کرد. دیدیم که اینطور نشد.

بهشتی پور با بیان اینکه ترامپ در گذشته عملاً مشاهده کرده بود که سیاست فشار حداکثری آنطور که او فکر می کرد بر ایران تأثیر نمی گذارد، ادامه داد: به نظر می رسد ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری خود برنامه جدیدی برای نوع تقابل با ایران خواهد داشت.

وی تصریح کرد: نکته مهم دیگر این است که برخلاف دوره های گذشته که اتاق های آمریکا نقش مهار رئیس جمهور را ایفا می کردند، این بار تقریباً هر دو اتاق در اختیار جمهوری خواهان یعنی چهره های نزدیک به ترامپ قرار گرفته اند. موضوعی که تا حد زیادی دست ترامپ را باز می گذارد.

آیا همه چیز به هم می ریزد؟

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در تحلیل دولت جدید آمریکا نباید تصور کرد که ترامپ همه چیز را علیه ایران خراب می کند، تاکید کرد: این موضوع چند جنبه دارد که روابط دو طرف را در بر می گیرد. نباید فکر کرد که ترامپ همه مسیرها را یکجا تغییر می دهد.

بهشتی پور ادامه داد: اگر بخواهیم اتفاقات چهار سال آینده را به درستی پیش بینی کنیم باید طرف مقابل معادله یعنی ایران، روسیه، چین و حتی اتحادیه اروپا را در نظر بگیریم.

وی افزود: اگر افرادی مانند برایان هوک و تام کاتن در دولت آینده ترامپ پست‌های کلیدی داشته باشند، رویکردهای ضدایرانی جسورانه‌تر خواهد بود. با این حال، ارزیابی در این زمینه هنوز زود است و باید منتظر تحول در روزهای آینده باشیم.

منبع: همشهری


لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=427217

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.