افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
1

پاسخ روزنامه اصولگرا به دولت روحانی: آمریکایی ها چه دموکرات و چه جمهوری خواه با ایران مذاکره نمی کنند.

  • کد خبر : 426212
پاسخ روزنامه اصولگرا به دولت روحانی: آمریکایی ها چه دموکرات و چه جمهوری خواه با ایران مذاکره نمی کنند.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت: این اظهارات در حالی مطرح شد که خود آمریکایی ها تمایلی به مذاکره نداشتند که نشان می داد آنچه در این اظهارات نادیده گرفته شده واقعیت صحنه بین المللی و عدم تحلیل درست رفتارها است. ایالات متحده و تقابل اروپا با منطقه و البته ایران است. نگاهی به واکنش […]

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت: این اظهارات در حالی مطرح شد که خود آمریکایی ها تمایلی به مذاکره نداشتند که نشان می داد آنچه در این اظهارات نادیده گرفته شده واقعیت صحنه بین المللی و عدم تحلیل درست رفتارها است. ایالات متحده و تقابل اروپا با منطقه و البته ایران است.

نگاهی به واکنش آمریکا در سال‌های مختلف و در دوران ریاست جمهوری دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها هیچ‌گاه موضع صریح و رسمی در قبال انتخاب روسای جمهور ایران نداشتند، حتی در دوره‌ای که رئیس جمهور ایران برای برقراری روابط با ایران چراغ سبز نشان داد و آمریکا عادی نبوده است. رفتار خاص همه روسای جمهور در این زمینه این است که سیاست های آمریکا در قبال ایران با تغییر روسای جمهور تغییر چندانی نخواهد کرد. حال در این زمینه اگر بخواهیم به این نکته توجه کنیم که برخی از چهره های اصلاح طلب و اعتدال گرا چه می گویند ایران با تبریک ریاست جمهوری آمریکا با آمریکا روابط دیپلماتیک برقرار می کند، اساساً این موضوع بی ربط خواهد بود و حتی اگر نگاهی به این موضوع داشته باشیم. واقعیت، این ممکن است ایران را در موقعیت ضعیفی قرار دهد. به نظر می رسد اشتباهات تحلیلی و محاسباتی در این زمینه وجود داشته باشد.

ساده سازی معادلات دیپلماتیک را جدی بگیرید

1- نکته اول اینکه تصور تغییر روابط ایران و آمریکا با ارسال پیام تبریک به ترامپ منطقی به نظر نمی رسد، شرایط کنونی منطقه و روابط آمریکا و ایران در شرایطی است که هر گونه رفتاری از سوی ایران باید با محاسبات دقیق و منطقی محاسبه شود تا ایران در موضع ضعف قرار نگیرد و تنش بیشتر نشود، اما اکنون رفتاری بی سابقه و در عرف دیپلماتیک وجود نداشته است. از هر دو طرف می تواند ایران را نیز در موضع ضعف قرار دهد.

2- همچنین شایان ذکر است که عجله در برخورد با آمریکا می تواند شرایط را بدتر کند، بهتر است در رابطه با معامله با آمریکا دست به هر اقدامی بزنید یا تحلیلی ارائه دهید، ابتدا توجه کنید که طرف مقابل چه مبنایی دارد. . در برخورد با آمریکا، در شرایطی که منطقه در شرایط بحرانی قرار دارد و اظهارات و اقدامات آمریکا با یکدیگر در تناقض است، بهتر است به جای اینکه مشتاقانه عمل کنیم، بر اساس واقعیت و مقتضیات بین المللی عمل کنیم.

3- نکته مهم دیگری که باید در نظر داشت این است که روابط دیپلماتیک بین کشورها بسیار پیچیده است و تنها با یک سلام و یک پیام تبریک نمی توان چالش های آنها را حل کرد. با توجه به مشکلات موجود در روابط دیپلماتیک به ویژه در آمریکا، ساده کردن این معادلات و روابط پیچیده است. به یک روش ساده در نهایت آسیب بیشتری به کشور وارد می کند.

تجربه این نوع ساده‌سازی سیاست خارجی در سال‌های اخیر به وضوح برای مردم ایران احساس شد. از این نظر البته حمید ابوطالبی تجربه روشنی در برخورد با رفتار آمریکایی ها داشته است. در اواسط فروردین 93، آمریکایی ها برای معاون سیاسی ریاست جمهوری که به نمایندگی از ایران در سازمان ملل منصوب شده بود روادید صادر نکردند و استدلال کردند که ابوطالبی یکی از دانشجویان پیرو خط است. حضرت امام در جریان اشغال سفارت آمریکا در ایران. این تجربه در بحبوحه دولت دموکراتیک اوباما نیز رخ داد. امید است با این تجربه درک دقیق تری از رفتار آمریکا در قبال ایران داشته باشید.

23302

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=426212

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.