افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
0

بهره وری کشاورزی مستلزم توسعه آبیاری زیرزمینی است

  • کد خبر : 425449
بهره وری کشاورزی مستلزم توسعه آبیاری زیرزمینی است

به گزارش بازار، صفدر نیازی شهرکی روز جمعه در جلسه بررسی مشکلات قنوات گناباد افزود: توسعه آبیاری زیرزمینی اولویت وزارت جهاد کشاورزی در تامین آب بخش کشاورزی در سال جاری است. وی ادامه داد: با این روش علاوه بر بهره وری از منابع آبی، عناصر خاک مورد نیاز در بخش کشاورزی افزایش می یابد. معاون […]

به گزارش بازار، صفدر نیازی شهرکی روز جمعه در جلسه بررسی مشکلات قنوات گناباد افزود: توسعه آبیاری زیرزمینی اولویت وزارت جهاد کشاورزی در تامین آب بخش کشاورزی در سال جاری است.

وی ادامه داد: با این روش علاوه بر بهره وری از منابع آبی، عناصر خاک مورد نیاز در بخش کشاورزی افزایش می یابد.

معاون آب و زمین جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود اعتبار برای احیای قنوات به دلیل تعدد و گستردگی آنها در کشور تصریح کرد: قنوات باید بر اساس اولویت و اثربخشی در تخصیص اعتبار مورد توجه قرار گیرند.

نیازی شهرکی بدون توضیح بیشتر گفت: شدت بارندگی ها و سیلاب های ناشی از آن در سال های اخیر باعث تخریب چندین رشته قنات در کشور و تحمیل هزینه های زیادی به بخش کشاورزی و کشاورزان شد.

اجرای پروژه آبخیر تا جالیز

مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همچنین از اجرای طرح مشترک حوضه آبخیز جالیز توسط معاونت آب و خاک این وزارتخانه و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با هدف حفظ و افزایش خبر داد. آبیاری از شبکه های کشور در سال جاری

رضا سرافرازی افزود: در راستای اجرای این طرح معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی احیا و بازسازی قنوات را انجام می دهد و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و این اداره کل در حال انجام است. مسئولان منابع طبیعی استان در حال انجام تغذیه مصنوعی و کنترل سیلاب در قسمت بالای این کانال ها هستند.

وی بیان کرد: اجرای طرح هایی مانند حوضه جالیز و احداث گلخانه برای پایداری منابع آب قنوات کشور ضروری است و اجرای طرح نوین آبیاری موجب افزایش راندمان و بهره وری در بخش کشاورزی می شود.

غلامرضا قنبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: از مجموع 3 هزار رشته قناتی که در این استان نیاز به تعمیر دارند، یک هزار و 260 رشته قنات در سال های اخیر مرمت شد.

مدیر دفتر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به وجود 6 هزار و 970 رشته قنات در این استان گفت: اعتبارات لایروبی فقط به قنات های فعال پرداخت می شود.

جعفر جوادی افزود: شهرستان های گناباد و بجستان در مجموع هزار رشته قنات و یک هفتم قنات های استان خراسان رضوی جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی دارند.

200 رشته قنات خشک در گناباد

فرماندار گناباد همچنین گفت: از مجموع 599 رشته قنات در این شهرستان، 200 رشته در سال های اخیر خشک شده و نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای تامین اعتبار است.

رضا نصیری خواستار توجه به فناوری هوش مصنوعی و استفاده از میکروپرندگان برای بررسی مسائل و مشکلات قنات های گناباد شد.

رئیس جهاد کشاورزی گناباد اعتبار سالانه مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری 599 رشته قنات در گناباد را 740 میلیارد ریال ذکر کرد.

اسماعیل قربانی افزود: کمیت آب قنات ها و چاه های آب گناباد در سال های اخیر بسیار کاهش یافته و شوری آب افزایش یافته است.

وی خواستار اجرای طرح باروری ابرها و تامین اعتبار برای احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شد.

در گناباد 599 رشته قنات و 294 حلقه چاه عمیق با آبدهی سالانه 235 میلیون مترمکعب فعال است و 70 درصد اشتغال در بخش کشاورزی این شهرستان مربوط به بخش کشاورزی است.

48 درصد منابع آب شهرستان گناباد از قنات، 37 درصد از چاه و مابقی از چشمه ها تامین می شود.

آبیاری قطره ای زیرسطحی یکی از روش های آبیاری قطره ای است که در آن خروجی آب زیر سطح خاک است و این روش با به حداقل رساندن تبخیر آب کارآمدتر از آبیاری سطحی است.

عمق مورد نظر برای قرار دادن اجزا در این روش بستگی به نوع محصول، نوع خاک و نوع محصول دارد، این روش آبیاری پرهزینه بوده و طراحی و نگهداری آن نیز نیاز به تجربه دارد.

مرکز شهر گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=425449

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.