شایانوز- یکی از مهم ترین نکات در نظافت منزل نگهداری مواد غذایی به بهترین شکل است تا کیفیت و مواد مغذی آن برای مدت بیشتری حفظ شود. غذاهای مختلف مانند گوشت، سبزیجات، حبوبات، میوه ها و … خواص و ویژگی های خاص خود را دارند و روش های نگهداری آنها معمولاً متفاوت است.
قبلا در مورد نگهداری مواد غذایی مانند اسفناج، ذرت، لوبیا و برنج صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم در مورد روش های نگهداری طولانی مدت خرما صحبت کنیم. خرما میوه ای محبوب در بین ایرانیان است و به خصوص در فصل سرما مصرف آن در بین خانواده ها افزایش می یابد. تا انتها با ما همراه باشید.
ویژگی های خرمای تازه
اولین نکته در نگهداری خرما این است که خرمای تازه و سالم بخرید تا مدت بیشتری تازه نگه داشته شود. هنگام خرید خرما، مطمئن شوید که سالم و تازه به نظر می رسند. آن را بو کنید تا بوی ترش و ترش ندهد. لطفا به تاریخ تولید روی بسته توجه کنید و سپس خرماها را خریداری کنید.
خرما را در یخچال نگهداری کنید.
اگر هر بار یک یا دو بسته خرما میخرید، آنها را از بستهبندی خارج کرده و در ظرفی در یخچال که درب آن دربسته است، بگذارید و در یخچال قرار دهید. برای هر بار مصرف مقداری خرما بردارید و فشار دهید و مصرف کنید. قرار دادن خرما در یخچال باعث تازه ماندن خرما می شود و از ترش شدن آن جلوگیری می کند. این امر به ویژه در فصل گرما بسیار مهم است.
خرما را در فریزر نگهداری کنید
اگر مقدار خرمایی که تهیه کردید زیاد است و ظرف یکی دو هفته قابل مصرف نیست، باید آن را در فریزر بگذارید تا طعم و بوی آن ماندگار نشود و ارزش غذایی آن حفظ شود. خرماها را در یک کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید و هوای اضافی را خارج کنید. دقت کنید داخل کیسه فضای خالی باقی بماند زیرا انجماد حجم خرما را کمی افزایش می دهد.
در کیسه را محکم ببندید و خرما را داخل آن بگذارید و در فریزر قرار دهید. باید بدانید که خرما تا سه سال در فریزر قابل نگهداری است اما بهتر است قبل از 6 ماه مصرف شود.
نحوه استفاده از خرمای منجمد
اگر خرما را در فریزر نگهداری کنید بعد از مدتی می بینید که رطوبت آن خشک می شود و این خشک شدن رطوبت باعث ایجاد لکه هایی روی پوست خرما می شود که به آن تبلور شکر (شهد) خرما می گویند. باید بگوییم که این کاملا طبیعی است و با کمی حرارت دادن خرما می توانید این کریستال های قند را در آب مصرف کنید.