افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
1

روند ارزهای دیجیتال؛ از از دست دادن دارایی تا پولشویی و کلاهبرداری

  • کد خبر : 425317
روند ارزهای دیجیتال؛ از از دست دادن دارایی تا پولشویی و کلاهبرداری

به گزارش رکنا، امین تویسرکانی، بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران و پژوهشگر حوزه حقوق سایبری، درباره چالش های موجود در حوزه ارزهای رمزنگاری شده گفت: نظام قضایی و کیفری کشور با چالش های زیادی در این حوزه مواجه است ارزهای دیجیتال و به نوعی در آستانه یک بحران واقعی است. این بحران ها در […]

به گزارش رکنا، امین تویسرکانی، بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران و پژوهشگر حوزه حقوق سایبری، درباره چالش های موجود در حوزه ارزهای رمزنگاری شده گفت: نظام قضایی و کیفری کشور با چالش های زیادی در این حوزه مواجه است ارزهای دیجیتال و به نوعی در آستانه یک بحران واقعی است. این بحران ها در نهادهای قضایی و انتظامی خود را نشان داده و مشکلات زیادی را به وجود آورده است.

وی تصریح کرد: علیرغم تلاش برای ساماندهی ارزهای رمزنگاری شده، هنوز قوانین خاصی در این زمینه مغفول مانده است و تنها قانونی که در آذرماه 1402 توسط بانک مرکزی تصویب شد، اشاره محدودی به این حوزه دارد و از آن زمان تاکنون بانک مرکزی هنوز مقررات لازم برای اعمال این قانون وضع نشده است.

بازپرس دادسرای جرائم رایانه ای تهران در پاسخ به این سوال که آیا در این زمینه به قانون خاصی نیاز داریم؟ وی بیان کرد: پدیده رمزارز یک فناوری جدید است و اگر بخواهیم قانون را به طور کامل بر اساس فناوری خاصی وضع کنیم، به نظر می رسد توجیه منطقی خاصی وجود ندارد. قوانین باید کلی و جامع باشند تا همه پدیده ها را پوشش دهند. زیرا قوانین خاص و خاص در هر زمینه ای می تواند به سرعت منسوخ و غیر معمول شود. به نظر می رسد در کشور ما کمبود خاصی در حوزه حقوقی و کیفری وجود ندارد و با تورم کیفری مواجه هستیم. بنابراین برای هر رفتاری که در این زمینه رخ دهد، عناوین مجرمانه مختلفی قابل اعمال است.

وی گفت: بر اساس قانون جدید بانک مرکزی که برای حوزه ارزهای دیجیتال ایجاد شده است، نیازی به وضع قوانین جدید به معنای خاص نیست. این قانون موجود است و باید مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه این قانون هنوز به طور کامل اجرا نشده و رویه ها و مقررات لازم در حال انجام است، اما دولت به ویژه قوه قضائیه و دولت باید از بانک مرکزی بپرسند که چرا پس از گذشت چندین ماه این قانون هنوز اجرایی نشده است؟

تویسرکانی با بیان اینکه بیش از 100 صرافی ملی ارز دیجیتال در کشور فعال هستند و از امتیازات سیستم بانکی و صرافی های ریالی بهره مند هستند، ادامه داد: به عنوان قاضی آسیب جدی در این حوزه می بینم و پرونده های متعددی از جمله پرونده های خردسال را بررسی کرده ام. علاوه بر این، پرونده های ملی و بحرانی با ده ها هزار شاکی و تعداد بسیار بالا وجود دارد. به نظر می رسد تا رفع این آسیب ها و بحران ها، دستگاه قضایی کشور همچنان درگیر خواهد بود.

بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران گفت: افراد زیادی دارایی خود را در این صرافی ها واریز کرده اند و هر لحظه امکان تلف شدن این دارایی ها وجود دارد. این مبادلات می تواند به ابزاری برای پولشویی تبدیل شود و ردیابی و جبران اموال از دست رفته را با مشکل مواجه کند. آن‌ها صرافی‌های ارزهای دیجیتال بودند که دارایی‌های افراد را جمع‌آوری می‌کردند و ناگهان آنها را از کنترل خود خارج می‌کردند و به ارز دیجیتال دیگری تبدیل می‌کردند. تقلب کردند

وی ادامه داد: بسیاری از این صرافی ها نیز درگیر فعالیت های مجرمانه هستند و پرونده های متعددی از جمله پرونده کریپتولند حکایت از ناهنجاری های جدی در عملکرد این پلتفرم ها دارد. از آنجایی که این صرافی ها حاوی اطلاعات حساس میلیون ها نفر هستند، جنبه های امنیتی این موضوع نیز باید در نظر گرفته شود.

تویسرکانی با بیان اینکه بیشترین پرونده های کلان، ملی و بحران زا در کشور در حوزه بسترهای ارزهای دیجیتال است، گفت: بیشتر پرونده های کلان حوزه ارزهای دیجیتال با انگیزه های مجرمانه شکل می گیرد. هیچ ارزشی در قالب طرح پونزی ارائه و پخش می شود و برای چند نفر اول سود و زیان هنگفتی به بقیه وارد کرده است.

تویسرکانی در خصوص لزوم تنظیم مقررات در حوزه ارزهای رمزنگاری شده افزود: تهدیدی که از سوی فعالان اقتصادی در این حوزه وجود دارد این است که اگر وارد این حوزه شوند در حوزه های زیرزمینی نفوذ خواهند کرد. زیرا برخی معتقدند این مناطق قابل کنترل نیست و ورود به آنها طبیعت آنها را از بین می برد.

بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران با بیان اینکه هیچ فعالیتی در هیچ کجای دنیا بدون نظارت و نظارت مؤثر قابل تصور نیست، گفت: این قاعده حتی در آزادترین اقتصادها نیز وجود دارد. رها کردن بخشی از اقتصاد به بهانه نفوذ به مناطق زیرزمینی فکر خوبی نیست، باید در این زمینه تدبیری جدی اندیشیده شود، زیرا حوزه ارزهای دیجیتال از نبود نهادهای نگهبانی و قانونی برای نهادسازی رنج می‌برد. جدی هستند

وی ادامه داد: سوال اینجاست که آیا توسعه نهادی باید به سمت مقررات باشد یا نظارت حداقلی؟ ما باید این روند رهاسازی کامل را کنار بگذاریم. من مطمئن هستم که چنین سطحی از آزادی در هیچ کجای جهان وجود ندارد. ما هیچ نهاد نظارتی و نظارتی نداریم. حتی در لیبرال ترین اقتصادها هم اینطور نیست و نظر من این است که ما باید وارد حوزه حداقل مقررات شویم.

بر اساس گزارش قوه قضائیه، تویسرکانی گفت: صرافی ها باید مسئولیت فعالیت خود را بر عهده بگیرند و با استفاده از فناوری های روز معاملات مشکوک را شناسایی کنند و تجربه نشان داده است که ایجاد حداقل نظارت به هیچ وجه موجب اتلاف وجوه و مهاجرت افراد به ارز نمی شود. ” تبدیل شد. مردم به فعالیت های ارزهای دیجیتال علاقه مند هستند و این حوزه نیازمند یک سیستم معقول و منطقی است که ضمن رعایت حقوق و منافع عمومی، به رونق آن نیز کمک کند. در نهایت باید این سیستم را از طریق آزمون و خطا و قابلیت های پیش بینی بهبود و توسعه دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=425317

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.