وحید پرجریشی; بازار: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به پایان رسید که علی رغم انتظارات دموکرات ها و حامیان کامالا هریس، دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه، اکثریت آرای کالج الکترال را به دست آورد و به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد. اما به نظر می رسد نه تنها حامیان و رهبران دموکرات ها، بلکه بسیاری از اندیشکده های خارجی نیز از پیروزی ترامپ شگفت زده شده اند. صرف نظر از بحث رای گیری از طریق الکترال کالج و امکان اعمال نفوذ از این طریق، سوال این است که چرا دموکرات ها نتیجه را به رقیب جمهوری خواه خود واگذار کردند؟
نظرسنجی AP VoteCast، کلید حل معمای انتخاباتی!
در طول روزهای انتخابات، بخش نظرسنجی عمومی آسوشیتدپرس (AP) یک نظرسنجی عمومی با جامعه آماری پراکنده انجام داد و از حدود 115000 شهروند آمریکایی پرسید که به چه کسی رای خواهند داد. همچنین از شرکت کنندگان خواسته شد که دلایل انتخاب خود را توضیح دهند. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در حالی که حامیان هریس و حزب دموکرات به مواردی مانند ارزش های دموکراتیک و آزادی و برابری اجتماعی به عنوان اولویت های خود اشاره کرده اند و بسیاری از آنها ترامپ را فردی فاشیست معرفی کرده اند که به دنبال محدود کردن این موارد است. بیشتر نگرانی های حامیان دونالد ترامپ بر موضوعاتی مانند اقتصاد، نرخ تورم و موضوع مهاجرت غیرقانونی متمرکز بود. دونالد ترامپ در این عوامل بسیار موفق تر از دولت های بایدن و اوباما در دوره اول ریاست جمهوری خود بوده است.
اندیشکده بارون عوامل مهم موثر بر اقتصاد ملی یعنی رشد اقتصادی، کارایی بازارهای مالی، تورم، اشتغال زایی، دستمزد، بیکاری، نرخ سود بانکی، قیمت مسکن، بیماری های عمومی و احساسات مصرف کننده را بین دو دولت مورد مقایسه قرار داده است. که تقریباً در همه آنها، برای مثال، ترامپ از محبوبیت بسیار بالاتری نسبت به بایدن و معاون او، کامالا هریس برخوردار است.
آسوشیتدپرس تاکید کرد که در نظرسنجی انجام شده تمامی متغیرهای سن، سطح تحصیلات، جنسیت، نژاد و غیره مانند نظرسنجی انجام شده در انتخابات 2020 بوده است و نکته مهم این است که دونالد ترامپ کاندیدای حزب جمهوری خواه در هر دو انتخابات شرکت کرد. بر این اساس می توان محاسبه کرد که اولویت های شهروندان آمریکایی در سال 2024 نسبت به سال 2020 چقدر تغییر کرده است. تقریباً نیمی از حامیان ترامپ در نظرسنجی فوق به طور مشترک بر اهمیت اقتصاد و معیشت روزانه خود تأکید کردند.
اندیشکده معروف «بارون» نیز دو هفته قبل از انتخابات آمریکا گزارشی جامع در مقایسه عوامل مهم اقتصادی میان دولت ترامپ و بایدن هریس منتشر کرد و محتوای این گزارش شاید دلیل پیروزی نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات را نیز آشکار کند. . اندیشکده بارون عوامل مهم موثر بر اقتصاد ملی یعنی رشد اقتصادی، کارایی بازارهای مالی، تورم، اشتغال زایی، دستمزد، بیکاری، نرخ سود بانکی، قیمت مسکن، بیماری های عمومی و احساسات مصرف کننده را بین دو دولت فوق الذکر مقایسه کرده است. که تقریباً در همه آنها، برای مثال، ترامپ از محبوبیت بسیار بالاتری نسبت به بایدن و معاون او، کامالا هریس برخوردار است.
رزق و روزی را بر ارزش های اخلاقی ترجیح دهید!
جامعه آمریکا و نظام ارزشی درونی آن حداقل از زمان جنگ جهانی اول ماهیت دموکراتیک داشته و حتی بسیاری از مفاهیم علوم انسانی در زمینه هایی مانند دموکراسی و لیبرالیسم از دانشگاه ها و اتاق های فکر این کشور بیرون آمده است. به طور سنتی، مردم آمریکا همیشه اولویتهای دموکراتیک و آزادیهای اجتماعی را حداقل به اندازه مسائل اقتصادی مهم میدانستند و حتی در بسیاری از موارد این ارزشها را بر مسائل اقتصادی ترجیح میدهند.
انتخابات اخیر نقطه عطفی در تاریخ معاصر آمریکا تلقی می شود و نشان می دهد که اهمیت معیشت و اقتصاد از هر عامل اخلاقی دیگری حتی در کشوری مانند ایالات متحده مهمتر است.
با این حال، انتخابات اخیر نقطه عطفی در تاریخ معاصر آمریکا تلقی می شود و نشان می دهد که اهمیت معیشت و اقتصاد بیش از هر عامل اخلاقی دیگری حتی در کشوری مانند آمریکا مهم است. بهتر است به این موضوع نگاه کنیم که گویی عملکرد ضعیف دولت بایدن در بخش اقتصادی که منجر به افزایش نرخ بهره بانکی و تورم به بالاترین سطح ممکن در 40 سال گذشته شد، باعث شد سنتیترین حامیان دموکراتها از آنها فاصله بگیرند. آنها را به ترامپ نزدیکتر کرد. نگاهی به پیروزی ترامپ در سه ایالت نوسان کارولینای شمالی، آریزونا و جورجیا و نیز چرخش برخی جزایر کوچک آمریکایی در اقیانوس اطلس به سمت حزب جمهوری خواه در انتخابات اخیر گواه خوبی بر این ادعاست که موضوع اقتصاد و معیشت عمومی برای جامعه ای دموکراتیک مانند ایالات متحده بیش از هر موضوع دیگری مهم است.