رکنا: پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان می گوید: سالانه بیش از یک میلیارد متر مکعب رواناب و پساب از استان خارج می شود در حالی که با مدیریت صحیح می توان این منابع را به سمت سفره های زیرزمینی هدایت کرد.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ سفره های زیرزمینی یا جداول آب زیرزمینی لایه های نفوذپذیری از سنگ یا خاک هستند که می توانند آب های زیرزمینی را ذخیره کنند. این سفره ها به عنوان منابع طبیعی حدود 20 درصد از آب شیرین زمین را تشکیل می دهند و نقش حیاتی در تامین آب آشامیدنی و آب مورد نیاز کشاورزی دارند.
بهرام چوبین پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان گفت: مدیریت پساب های سطحی و هدایت آن به زیر زمین (به جای ذخیره سازی در بالای زمین) در استان اصفهان که با مشکل کمبود آب مواجه است. منابع لازم برای احیای سفره های زیرزمینی است.
وی ادامه داد: اصفهان دارای 37 دشت مطالعاتی بزرگ است که به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبی زیرزمینی به دشت های ممنوعه و بحرانی معروف است و فرونشست در این دشت ها به هشت تا 19 سانتی متر در سال رسیده است که نشان از بحران جدی آب در این منطقه دارد.
به گفته این کارشناس، میانگین بارندگی در کشور 250 میلی متر در سال است و خاطرنشان کرد: استان اصفهان با میانگین بارندگی 195 میلی متر در سال با بحران جدی تامین آب مواجه است.