افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
1

خطرات جدی میکروپلاستیک ها برای سلامت جنسی و باروری/ ایرانی ها چند بار از بسته بندی پلاستیکی یکبار مصرف استفاده می کنند؟

  • کد خبر : 425220
خطرات جدی میکروپلاستیک ها برای سلامت جنسی و باروری/ ایرانی ها چند بار از بسته بندی پلاستیکی یکبار مصرف استفاده می کنند؟

مهدی خادم سامانی مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست اعلام کرد: بر اساس این آیین نامه دستورالعمل مواد 2 و 3 توسط وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین و ابلاغ می شود. . . الکس مک گوران، محقق میکروپلاستیک در دانشگاه رویال هالووی لندن، تاکید کرد که اهمیت حذف […]

مهدی خادم سامانی مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست اعلام کرد: بر اساس این آیین نامه دستورالعمل مواد 2 و 3 توسط وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین و ابلاغ می شود. . .

الکس مک گوران، محقق میکروپلاستیک در دانشگاه رویال هالووی لندن، تاکید کرد که اهمیت حذف پلاستیک در زندگی روزمره به قدری بالاست که حتی استفاده از ماسک های یکبار مصرف می تواند قرار گرفتن انسان در معرض الیاف پلاستیکی را افزایش دهد. به همین ترتیب، فعالیت هایی مانند راه رفتن روی فرش های مصنوعی و استفاده از پرده ها و صندلی های پلی استر باعث آزاد شدن الیاف پلاستیکی در هوا و ورود آنها به دستگاه تنفسی می شود.

در دنیای امروز میکروپلاستیک ها به طور مستقیم و غیرمستقیم وارد بدن انسان می شوند و اثرات جبران ناپذیری بر سلامتی دارند. در این راستا مصاحبه ای با دکتر ایرج خسرونیا فوق تخصص داخلی انجام شد که در آن مسیر ورود میکروپلاستیک ها به بدن، آسیب های گوارشی و کبدی و تاثیر آنها بر سلامت جامعه بررسی شد.

مشاهده میکروپلاستیک ها در دستگاه گوارش.

دکتر خسرو نیا اظهار داشت: روزانه مقدار زیادی میکروپلاستیک از طریق نوشیدنی، غذا و هوای تنفسی وارد بدن می شود.

وی افزود: عمده نوشیدنی‌ها و مواد غذایی ما در بسته‌بندی‌های پلاستیکی عرضه می‌شود که می‌تواند ذرات ریز پلاستیک را به مایعات و غذاها منتقل کند، گفت: این ذرات مستقیماً وارد دستگاه گوارش شده و معده، روده و کبد را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

آسیب به دستگاه گوارش و کبد.

دکتر خسرو نیا بیان کرد: دستگاه گوارش اولین جایی است که در مواجهه با میکروپلاستیک ها آسیب می بیند. این ذرات می توانند در سیستم گوارش تجمع کنند و باعث التهاب و آسیب به معده و بافت های روده شوند.

وی تاکید کرد: کبد به عنوان یک عضو حیاتی بیشتر در معرض خطر است، زیرا ذرات پلاستیک از دستگاه گوارش به جریان خون منتقل می شود و در نهایت به کبد می رسد که تجمع این ذرات در کبد باعث آسیب و اختلال در عملکرد سلولی می شود.

تاثیر بر جذب مواد مغذی

وی درباره تاثیر میکروپلاستیک ها در جذب مواد مغذی گفت: ذرات میکروپلاستیک می توانند مانعی برای جذب مواد مغذی باشند به همین دلیل حتی افرادی که رژیم غذایی مناسبی دارند نیز با ضعف و لاغری مواجه می شوند؛ زیرا این ذرات می توانند باعث دفع مواد غذایی از قبل شوند. کاملا جذب می شود.»

چالش استفاده از پلاستیک در ایران

دکتر خسرو نیا با اشاره به تفاوت استفاده از پلاستیک در ایران با سایر کشورها گفت: در بسیاری از کشورها ظروف پلاستیکی یکبار مصرف فقط یک بار استفاده می شود اما در ایران این ظروف چندین بار استفاده می شود به عنوان مثال پلاستیک. بطری های نوشیدنی بارها پر شده و مصرف می شود که احتمال ورود میکروپلاستیک ها به بدن را افزایش می دهد.

میکروپلاستیک و مشکلات تنفسی

این متخصص داخلی اظهار داشت: میکروپلاستیک ها نه تنها از طریق غذا بلکه از طریق تنفس نیز وارد بدن می شوند. وی افزود: ذرات پلاستیک در هوا پخش می شوند و با هر نفس وارد دستگاه تنفسی ما می شوند، این ذرات به ویژه در شهرها و مکان های شلوغ وجود دارند و می توانند مشکلات تنفسی ایجاد کنند.

نگرانی در مورد اثرات میکروپلاستیک ها بر سیستم تولید مثل

وی با اشاره به تأثیر میکروپلاستیک ها بر دستگاه تناسلی، گفت: این ذرات می توانند به بافت های حساس مانند بیضه ها و تخمدان ها نفوذ کنند و بر سلامت جنسی و باروری در آینده تأثیر بگذارند. در ظهور انواع مختلف سرطان.

راهکارهایی برای کاهش آسیب

دکتر خسرو نیا درباره راهکارهای کاهش خطرات پلاستیک گفت: باید استفاده از ظروف پلاستیکی را به حداقل برسانیم و مردم را به استفاده از کیسه ها و ظروف پارچه ای یا شیشه ای تشویق کنیم.آگاهی عمومی نسبت به مضرات میکروپلاستیک ها و فرهنگ سازی برای کاهش مصرف پلاستیک. می تواند به سلامت مردم و محیط زیست کمک کند.

راه های ورود میکروپلاستیک به بدن

میکروپلاستیک ها از دو مسیر اصلی تغذیه و تنفس وارد بدن می شوند. ذرات با قطر کمتر از 25 میکرون از طریق تنفس نفوذ می کنند و ذرات کمتر از 5 میکرون به بافت ریه نفوذ کرده و در آنجا تجمع می یابند. برخی از میکروپلاستیک ها توسط فلزات سنگین و آلاینده های خطرناک جذب می شوند و خطرات بیشتری را به همراه دارند.

اثرات میکروپلاستیک بر سلامتی

مطالعات نشان می دهد که برخی از میکروپلاستیک ها از بدن دفع می شوند، اما آنهایی که وارد سیستم های حیاتی مانند خون و اندام ها می شوند می توانند باعث التهاب و آسیب سلولی شوند. تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه اوترخت نشان می دهد که تماس سلول های ایمنی با این ذرات می تواند منجر به مرگ سلولی، التهاب و آسیب جدی شود.

میکروپلاستیک ها و جنین انسان

مطالعه ای که توسط محققان ایتالیایی در این مجله انجام شده است محیط زیست بین المللی منتشر شده است که برای اولین بار وجود میکروپلاستیک ها را در جفت انسان تایید می کند و نگرانی هایی را در مورد تاثیر آنها بر رشد و سلامت جنین ایجاد می کند. محققان بر این باورند که این ذرات می توانند رشد جنین را تغییر دهند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=425220

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.