افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
0

عراق اعلام کرد دریاقلی در عملیات ما شکست خورد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 424863
عراق اعلام کرد دریاقلی در عملیات ما شکست خورد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: درس هشتم کتاب امروز دانش آموزان کلاس ششم، داستان قهرمان گمنامی است که به برکت احساس مسئولیت، انسان دوستی و وجدان خود توانست جان افراد زیادی را از حمله دشمن بعثی عراق در سال 59 نجات دهد. بیش از 10 سال است که کودکان و دانش آموزان این […]

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: درس هشتم کتاب امروز دانش آموزان کلاس ششم، داستان قهرمان گمنامی است که به برکت احساس مسئولیت، انسان دوستی و وجدان خود توانست جان افراد زیادی را از حمله دشمن بعثی عراق در سال 59 نجات دهد.

بیش از 10 سال است که کودکان و دانش آموزان این کشور با خواندن این درس آموخته اند که نباید همیشه به دنبال منافع شخصی بود یا به شهرت رسید. این بچه‌ها یاد می‌گیرند که آنچه در بازی‌ها و فیلم‌های خارجی می‌بینند تمام زندگی نیست و در دنیا هنوز افرادی مانند شهید سورانی هستند که به فکر زندگی «دیگران» هستند. فردی که از جنگ فراری است اما در جنگ می میرد.

درس هشتم کلاس ششم داستان شهید دریاقلی سورانی است. محمدرضا ترکی، شاعر و دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران نیز شعری در وصف این رویداد سروده است. در سال 1386 داستان زندگی دریاقلی سورانی ساخته شد. فیلم «حادثه» که حمید فرخ نژاد در آن نقش سورانی دریاقلی را بازی کرد.

دریاقلی سورانی که بود و چه کرد؟

دریاقلی سورانی در سال 1324 در روستای «یانچشمه» نزدیک سد زیندرود در استان چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد. دوران کودکی را در آنجا گذراند و پس از مدتی در جوانی به آبادان مهاجرت کرد. دریاقلی سورانی دلال بورس بود که در گوشه ای از اسکله ذوالفقاری آبادان و در قبرستان ماشین های قدیمی زندگی می کرد.

خرمشهر که سقوط کرد با نزدیک شدن دشمن به بهمنشیر عملاً توسط آبادان محاصره شد. در این شرایط دریاقلی ظهور کرد و بنیانگذار جریانی شد که بعدها رادیو عراق به وضوح اعلام کرد فردی به نام «دریاقلی سورانی» در طرح عملیات عراق در آبادان شکست خورده است.

در روز حادثه 8 آبان 1359 دریاقلی به همراه پسرش در محل کارش در ذوالفقاریه مشغول کار بود که متوجه عبور سربازان عراقی از بهمنشیر شد. عراقی‌ها نمی‌دانستند کسی در آن نزدیکی است و به سلامت از رودخانه عبور می‌کنند.

وی ابتدا دشمن را شناسایی کرد و سپس در حالی که ماشین و موتورسیکلت داشت برای اینکه عراقی ها متوجه حضور او نشوند بلافاصله با دوچرخه به سمت آبادان حرکت کرد و به سرعت مسیر 9 کیلومتری را طی کرد و وضعیت را گزارش کرد. خبری به شهر آورده است البته با وجود همه خمپاره و گلوله هایی که به جاده ها و چهارراه ها اصابت کرده، بعید است که تمام مسیر را دوچرخه سواری کرده باشد و قطعاً بخشی از مسیر را دویده و پیاده رفته است.

روایت شهادت دریاقلی

احمد قلی سورانی برادر شهید دریاقلی سورانی ماجرای شهادت برادرش را اینگونه بیان می کند: دریاقلی نیز پس از حادثه کوی ذوالفقاریه به جمع مدافعان آبادان پیوست و بر اثر انفجار خمپاره پایش قطع شد. و سپس برای مداوا به تهران اعزام و در بیمارستان سینا بستری شد. در آنجا مظلومانه و تنها به شهادت رسید و در بهشت ​​زهرا (س) به خاک سپرده شد. مدت ها به دنبال برادر شهیدم گشتم و نامش را در دفتر وفات بهشت ​​زهرا(س) یافتم و وقتی آن را با تاریخ هجری قمری مقایسه کردم متوجه شدم که در همان روز عاشورای حسینی به خاک سپرده شده است. .

پیام صلح سورانی به جهان

حدود دهه نود بود که پیشکسوتان و هنرمندان موزه صلح تهران تصمیم گرفتند به بهانه تجلیل از این رهبر بزرگ و جلوگیری از به فراموشی سپرده شدن این حماسه، هر ساله افراد یا گروهی از زحمتکشان به نوعی راه را ادامه دهند. از این مرد در عرصه اعتلای این مرز و بوم و تلاش برای سعادت مردم ایران این است که تندیس قهرمان گمنام را به نام مردم آبادان انتخاب و اهدا کند.

چرا پیشکسوتان و هنرمندان موزه صلح این کار را بر عهده دارند؟

وقتی برای اولین بار نام موزه صلح را می شنوید، ممکن است تعجب کنید یا کمی گیج شوید. تصور اینکه در یک موزه جنگ چه اتفاقی می افتد دشوار نیست، اما در موزه صلح چه اتفاقی می افتد؟ و اگر قرار است صلح در یک موزه به نمایش گذاشته شود، آیا باید به رویدادهای گذشته بپردازد؟ آیا این بدان معناست که صلح یک چیز گذشته است؟

موزه صلح مکانی برای برنامه های آموزشی و پژوهشی است که برای عموم آزاد است. این موزه ها با برگزاری نمایشگاه و فعالیت های آموزشی سعی در ایجاد «فرهنگ صلح» در چنین مکانی دارند. یکی از نقاط قوت موزه صلح این است که می توانند از طریق نمایشگاه ها، کارگاه ها، بزرگداشت ها و سایر رویدادها با مردم ارتباط برقرار کنند و آنها را در برنامه های آگاهی دهی مشارکت دهند. در عین حال، این موزه ها سعی می کنند پل ارتباطی بین ملت ها برای شناخت بیشتر یکدیگر ایجاد کنند.

مدیریت این موزه به عهده محمدرضا تقی پور است. جانبازی که خود قربانی جنگ و صدایی برای ترویج صلح است.

قهرمانان ناشناخته 1403.

امسال دوازدهمین تحویل مجسمه قهرمانان گمنام به چهار نفر رسید که اسامی آنها عبارتند از:

عبدالحسن بنادری; فرمانده عملیاتی کوی ذوالفقاری در سال 59 و از فرماندهان محبوب دفاع مقدس به مدت هشت سال.

عبدالحسن به تنهایی; خیر و بسیجی مردمی با سابقه 8 سال حضور در دفاع مقدس و احیای مناطق عملیاتی کوی ذوالفقاری آبادان پس از جنگ تا امروز.

مرتضی سرهنگی; او را باید پدر ادبیات مقاومت و دفاع مقدس دانست که کتاب هایی چون «دا»، «من زنده ام»، «قصه های شهر در جنگ»، «پایی که ماند» را نوشت و یک نوع ادبی خلق کرد. تاریخ شفاهی مکتوب

محسن شریفیان; این نوازنده و آهنگساز نواهای محلی جنوب به پاس تلاش های مستمر وی در گرامیداشت یاد و خاطره جانبازان و شهدا و به ویژه اجرای تک نوازی خودجوش چشمگیر وی به یاد این عزیزان در مراسم سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در این شهر در ژاپن.

اعطای تندیس برنزی این مرد بزرگ به قهرمانان از سال 1392 آغاز شد و تاکنون هر ساله این جایزه به افراد یا گروه های داخلی و خارجی اعطا می شود.

دریافت کنندگان تندیس قهرمانان گمنام در سال های گذشته

اسامی دریافت کنندگان تندیس قهرمانان گمنام از سال 1392 تا 1402 به شرح زیر است:

سال 1392: منوچهر کوهتری; امیر سرافراز لشکر در حماسه کوی ذوالفقاری

1392: خانواده مرحوم آیت الله جامی (ره) امام جمعه در دوران جنگ در آبادان.

سال 1393: سید محمد صادق دشتی; شهید جهادگر فیروزآباد فارس

1394: خانواده شهید سعید سیاح طاهری بنیانگذار جشنواره های شاد دانش آموزی در مناطق محروم و مرحوم بهمن گلبرنژاد. قهرمان دوچرخه سواری ایران در بازی های پارالمپیک برزیل و پیشکسوت

سال 1395: حاج سید کریم حجازی; رئیس و مؤسس بنیاد شهید آبادان در جنگ تحمیلی

1397 علی صیادی; مخترع سیستم حفظ اثاثیه مردم در زمان جنگ.

سال 2018: جانباز حسین ضرغامی; پدر خط اروند در دوران جنگ و منوچهر سالیا; مربی فوتبال صنعت نفت در دوران جنگ.

1398: حامیان سلامت در وزارت بهداشت (دوران کرونا) و محسن مومنی شریف برای حمایت از جشنواره شاد دانشجویی فیلم دفاع مقدس در مناطق محروم.

1400: مرحوم حاج عباس سرخیلی; بنیانگذار گمنام اصلی زرهی و توپخانه در جنگ و مرحوم حمید آخوندی موسس خیریه روز سوم.

سال 1401: درمانگران بیمارستان نیکان، ملاسه قاری، شیزوکو تی سویا، فعال صلح ژاپن و نویسنده کتابی در مورد مجروحان شیمیایی در ایران. بیست سال کمک بین المللی و نوریوکی آساکورا، فعال صلح و آهنگساز فیلم «معجزه بناسان» ساخته حبیب احمدزاده

1402: موزه سینمای ایران، آبادان و موزه جامعه شناسی، معماری و شهرسازی خرمشهر، علی دهباشی، فعال فرهنگی، هیئت امنای دو مسجد امام حسن مجتبی (ع) و مسجد رسول (ص) ذوالفقاری آبان، شهردار. هیروشیما در ژاپن و چند تن از اعضای گروه صلح طلبان هیروشیما.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=424863

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.