به گزارش بازار، در نشست انرژی و فرصت های سرمایه گذاری نترازی که با حضور دبیر انرژی معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از مدیران دولت برگزار شد، اعلام شد که این شرکت موفق به دستیابی به یک بومی سازی 90 درصد با بهره مندی از کارشناسان داخلی. مشخص شد که از حمایت معاونت علمی و فناوری در بهره برداری از این طرح ها و بومی سازی فناوری قدردانی شد.
مهام مومنی مدیرکل IPEC با بیان اینکه حجم آن را در تراکم گاز 100 برابر کاهش دادیم، گفت: با این روش می توان ذخایر انرژی بیشتری برای مصرف برق و گازرسانی تامین کرد.
وی با اشاره به برنامه ریزی گسترده آمریکا و استرالیا در توسعه این صنعت و پیشروی در این زمینه، اظهار کرد: پنج سال پیش که این طرح آغاز شد، افراد کمی موفقیت آن را باور داشتند؛ در حالی که این طرح در حال انجام است. خوشبختانه امروزه ذخیره انرژی LNG به یکی از موضوعات اساسی کشور تبدیل شده است و خوشبختانه بخش حاکم نیز به اهمیت آن پی برده است.
مومنی با اعلام اینکه به تولید سالانه 60 میلیون متر مکعب گاز مایع رسیده ایم، افزود: تلاش می کنیم با بهره مندی از ظرفیت های موجود، ایران را به یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه تبدیل کنیم.
وی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در این حوزه گفت: امیدواریم دولت چهاردهم حمایت های مالی قانونی و ایجاد بسترهای مالی لازم را انجام دهد و تمام تلاش خود را برای توسعه این صنعت به کار بگیریم.
وی ادامه داد: ساختارهای مالی برای تکمیل معاملات و بازگشت سرمایه در حال شکل گیری است و امیدواریم با همکاری بازار سرمایه شاهد رشد بیشتر در این حوزه در کشور باشیم، بانک ها و موسسات مالی باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهند و دولت نیز حمایت کند. سرمایه گذاری ها؛ از طریق روش های حمایتی برای تسهیل.
مدیرعامل این شرکت اتلاف شدید انرژی را یکی از مشکلات اصلی کشور عنوان کرد و تصریح کرد: با نوآوری و ابتکار می توان این مشکل را به راحتی حل کرد؛ اما متاسفانه در حوزه فناوری دچار مسمومیت شده ایم، چرا که سطح فناوری ما با سایر شاخص های توسعه متفاوت است.
ظرفیت مرزی آذربایجان غربی فرصتی بی نظیر برای صادرات گاز مایع است
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان غربی جواد کرمی با اشاره به سرمایه گذاری این شرکت دانش بنیان در شمال غرب کشور اظهار داشت: تولید گاز مایع در آذربایجان غربی و صادرات آن به کشورهای همسایه انجام می شود. نه تنها در تراز مالی مثبت، بلکه در هزینه های صادرات نیز نقش دارد.
وی ادامه داد: با توجه به سردی استان آذربایجان غربی، سرمایه گذاری در تولید گاز مایع ممکن است برای واحدهای تولیدی جذاب باشد.
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در چارچوب نمایشگاه کیش اینوکس رایزنی های خوبی برای افزایش سرمایه گذاری در تولید گاز مایع در استان انجام داد که به محض بازگشت آغاز این روند در دستور کار قرار خواهد گرفت.
شرایط سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر کاملا مساعد است
محمدصادق قاضی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه شرایط بهینه برای سرمایه گذاری در تولید انرژی خورشیدی در کشور وجود دارد، گفت: امروز شرایط برای بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی فراهم شده است. انرژی، به طور کامل در دسترس است.
وی ادامه داد: ورود تخصصی بخش خصوصی در این حوزه و توسعه آن می تواند پایانی بر عدم تعادل انرژی در کشور باشد.
قاضی زاده با اشاره به برنامه های حمایتی وزارت نیرو از بخش خصوصی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر گفت: این حمایت ها باعث شده است که بخش خصوصی پروژه های انرژی خورشیدی را در کوتاه مدت و با هزینه کمتر راه اندازی کند.
وی این فرصت را یک موقعیت استثنایی برای اقتصاد کشور دانست که در صورت استفاده صحیح از آن می تواند در حل بحران انرژی کشور موثر باشد.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه عدم تعادل برق و گاز در کشور منجر به کاهش بهره وری شده است، افزود: در بخش هایی که خصوصی سازی شده ساختار اقتصادی همچنان تحت کنترل دولت است و این امر باعث ناکارآمدی در تامین انرژی مورد نیاز کشور می شود.
وی ادامه داد: عدم تعادل برق و گاز تنها به مشکلات سازه ای مربوط نمی شود، بلکه این مشکل به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی در زیرساخت هاست که در نهایت باعث کاهش ظرفیت ها و بحران انرژی می شود.