به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از لرستان، علیرضا جز قاسمی ظهر امروز در دیدار با مدیرعامل و معاونین شرکت آب و فاضلاب استان و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای که در سالن اجتماعات آبفای لرستان برگزار شد. شرکت فاضلاب با اشاره به اینکه بیش از 53 درصد از منابع آب شرب کشور از منابع زیرزمینی تامین می شود که رقم خوبی نیست، گفت: در لرستان اما با توجه به اینکه بیشتر منابع آب استان از منابع زیرزمینی تامین می شود. وضعیت مناسب نیست و باید از روش های جایگزین استفاده کرد.
وی افزود: مسئولان استانی باید این موضوع را پیگیری کنند زیرا منابع آب چشمه و سراب پایدار نیستند و متاثر از تغییرات اقلیمی هستند.
معاون مدیریت و نظارت آبفای کشور همچنین به رفع کدورت آب خرم آباد اشاره کرد و گفت: کاهش کدورت آب خرم آباد از 50 درصد به 5 درصد امری است که جای تقدیر دارد.
جاژ قاسمی با اشاره به اینکه تاسیسات آب و فاضلاب استان در وضعیت خوبی قرار دارد، افزود: در حوزه دفع مستقیم شبکه اتفاقات خوبی رخ داده است و امیدواریم نقاط باقیمانده نیز به خوبی برطرف شود.
وی در خصوص پروژه های نیمه تمام آب و فاضلاب نیز گفت: بسیاری از پروژه های آب و فاضلاب بیش از 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و باید هر چه سریعتر به اتمام برسند.
معاون مدیریت و نظارت بر بهره برداری آبفا با اشاره به اینکه در حوزه تله متری کارهای خوبی انجام شده است، اما باید تجمیع و اضافه شود، گفت: با توجه به اینکه اعزام سراسری آب آشامیدنی در سال جاری آغاز می شود. شرکت مهندسی تا پایان سال آهسته آهسته تلاش خواهد کرد تا به دوازده استان دیگر بپیوندد.
جزقاسمی با تاکید بر مدیریت تقاضا خاطرنشان کرد: اصلاح شبکه توزیع، هوشمندسازی آن، شناسایی انشعابات غیر مجاز، تعویض کنتور و فرهنگ سازی از جمله راهکارهای مدیریت تقاضا است.
وی با بیان اینکه در مدیریت تقاضا می توان آب کافی را با هزینه کم ذخیره کرد، گفت: این نکته باید متولیان امر به آن توجه کنند.
معاون و نظارت بر بهره برداری آبفا در کشور به اجرای پهنه بندی نیز اشاره کرد و افزود: وضعیت پهنه بندی در لرستان مناسب نیست و با توجه به آمار بالای حوادث، اجرای پهنه بندی ضروری است.
جاژ قاسمی به بهسازی تصفیه خانه فاضلاب خرم آباد نیز اشاره کرد و گفت: تصفیه خانه فاضلاب خرم آباد هم از نظر فرآیند و هم از نظر ظاهری نیازمند بهسازی و نوسازی است.
وی بر استفاده از پساب در صنعت و کشاورزی برای مدیریت منابع آب در کشور و لرستان تاکید کرد و گفت: استفاده از پساب ها توسط شرکت پتروشیمی خرم آباد و کشاورزی فجر خرم آباد را دنبال کنید.
معاون و ناظر بهره برداری آبفا کشور بر جداسازی انشعابات فضای سبز و استفاده از آب نامتعارف در فضای سبز شهری لرستان به ویژه خرم آباد تاکید کرد.
جزق قسمی در خصوص پروژه های عمرانی به ویژه پروژه های تصفیه خانه فاضلاب نیز تصریح کرد: برای تکمیل تصفیه خانه های فاضلاب و نگهداری آنها در استان باید به سمت سرمایه گذاری یا ماده 11 برویم.
گفتنی است علیرضا جز قاسمی معاون و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور و علیرضا طباطبایی مدیرکل دفتر نظارت بر آبفای کشور به همراه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان از تاسیسات و پروژه های شرکت آب و فاضلاب استان.