افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
0

نروژ بهترین اقتصاد جهان شد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 424584
نروژ بهترین اقتصاد جهان شد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

به گزارش خبرگزاری مهر، «رتبه‌بندی مستقل مدیریت اقتصادی استرالیا» یک شاخص ترکیبی است که اقتصادهای بزرگ جهان را بر اساس ۸ شاخص درآمد سرانه ملی، رشد تولید ناخالص داخلی، متوسط ​​ثروت هر بزرگسال، اشتغال، تورم، مالیات و بودجه رتبه‌بندی می‌کند. اقدامات حسابداری و بدهی دولت در گزارش سال 2024، نروژ برای دومین سال متوالی رتبه […]

به گزارش خبرگزاری مهر، «رتبه‌بندی مستقل مدیریت اقتصادی استرالیا» یک شاخص ترکیبی است که اقتصادهای بزرگ جهان را بر اساس ۸ شاخص درآمد سرانه ملی، رشد تولید ناخالص داخلی، متوسط ​​ثروت هر بزرگسال، اشتغال، تورم، مالیات و بودجه رتبه‌بندی می‌کند. اقدامات حسابداری و بدهی دولت در گزارش سال 2024، نروژ برای دومین سال متوالی رتبه اول اقتصاد جهان را به خود اختصاص داد، در حالی که ایالات متحده سریع‌ترین رشد اقتصادی را به خود اختصاص داد.

در این رتبه بندی جدید، ایالات متحده در بین 20 کشور برتر جهان به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان با درآمد سرانه بالا و رشد اقتصادی قوی قرار گرفته است. اقتصاد ایالات متحده اکنون در میان کشورهای G7 پس از کانادا در رتبه دوم و در میان کشورهای G20 پس از استرالیا، کره جنوبی و کانادا رتبه چهارم را دارد.

بر اساس این گزارش منتشر شده در ایندیپندنت استرالیا، 10 اقتصاد برتر جهان که بالاترین امتیاز را در رتبه بندی مدیریت اقتصادی مستقل استرالیا کسب کرده اند عبارتند از: نروژ با 32.32 امتیاز، دانمارک با 23.75 امتیاز، امارات متحده عربی با 23.48 امتیاز. هنگ کنگ با 22.47 امتیاز، سوئیس با 19.14 امتیاز، عمان با 18.12 امتیاز، استرالیا با 17.42 امتیاز، کره جنوبی با 14.94 امتیاز، سنگاپور با 14.75 امتیاز و ایسلند با 14.59 امتیاز معرفی شدند.

نروژ، دانمارک، امارات متحده عربی، سوئیس، سنگاپور و ایسلند جزو ده کشور برتر سال 2023 هستند. هنگ کنگ از نظر اشتغال قوی و رشد تولید ناخالص داخلی از رتبه دوازدهم در سال گذشته به رتبه پنجم در سال جاری رسیده است. عمان از نظر اشتغال و مازاد بودجه ده پله و کره جنوبی سه پله نسبت به سال گذشته بهبود یافته اند.

اقتصادهای تایوان، مالت، قبرس، لوکزامبورگ، کانادا، نیوزلند، اسلوونی، هلند، آمریکا و ایرلند 10 اقتصاد بعدی در این رتبه بندی هستند. بررسی شاخص‌های اقتصادی این رتبه در محدوده‌های پایین‌تر در گزارش جدید نشان می‌دهد که اقتصادهای جهان به‌جای مازاد، دوره‌ای از تولید ناخالص داخلی پایین، بدهی عمومی بالا و کسری بودجه را تجربه می‌کنند.

داده های بررسی شده در این رتبه بندی از جداول منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و بانک سوئیس UBS به دست آمده است. این رتبه بندی تنها شاخص عملکرد کلی اقتصادی جهان است که از متغیرهای متعددی استفاده می کند.

یک برتری نروژی

نروژ در بین اقتصادهای پیشرفته منحصر به فرد است زیرا بیشتر سود حاصل از صادرات انرژی بزرگ آن به جای اینکه توسط شرکت های بزرگ به خارج منتقل شود، در این کشور باقی می ماند. درآمد حاصل از میادین نفت و گاز دریای شمال نروژ به یک صندوق ثروت دولتی می رود که بخش عمده ای از رفاه اجتماعی و سرمایه گذاری زیرساختی کشور را تأمین می کند.

رتبه اول نروژ در سال جاری عمدتاً به دلیل مازاد بودجه عالی، پس انداز خالص، درآمد سرانه بالا و نرخ پایین بیکاری است. در زمان دولت کارگری نخست وزیر یونس گار استور، نروژ همچنین توانست رکورد جدیدی در صادرات به ثبت برساند، بدهی خانوارها و نابرابری کاهش یافت. نرخ بیکاری نروژ زمانی که حزب کارگر آره استولتنبرگ در اکتبر 2005 به قدرت رسید، 4.5٪. یک سال بعد این نرخ به 3.3 درصد و دو سال بعد به 2.4 درصد رسید. این الگو در سال های 2021 و 2022 تکرار شد.

بزرگترین اقتصاد جهان، ایالات متحده، در این رتبه بندی جدید با یک رتبه کمتر از سال گذشته، در رتبه نوزدهم قرار دارد. اگرچه نتایج اشتغال، درآمد و رشد تولید ناخالص داخلی برای این اقتصاد بزرگ خوب بوده است، اما اقتصاد ایالات متحده از نظر کسری بودجه و بدهی عمومی از سایر کشورهای توسعه یافته عقب است. ایالات متحده هنوز از چهار سال سوءمدیریت چهار ساله ریاست جمهوری ترامپ خارج نشده است. در سال 2018، ایالات متحده از 10 اقتصاد برتر در این رتبه بندی به رتبه 29 و در سال 2019 به 34 سقوط کرد.

اقتصادهای موفق سال گذشته علاوه بر تمامی کشورهایی که در ده کشور اول قرار دارند، عبارتند از تایوان با 12 پله صعود به رتبه یازدهم، سوئد با 21 پله صعود به رتبه 23 و بریتانیا با 19 پله صعود به رتبه 27. اقتصادهایی که روند نزولی دارند گرفته اند سنگاپور با افت 6 پله ای در رده نهم، ایرلند با افت 12 پله ای در رده بیستم و رژیم صهیونیستی با افت 13 پله ای در رتبه 25 قرار دارند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=424584

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.