افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
0

ضرر دو سر واردات با ارز صادراتی وقتی صادرکننده ارز واردکننده را پرداخت نکند

  • کد خبر : 423018
ضرر دو سر واردات با ارز صادراتی وقتی صادرکننده ارز واردکننده را پرداخت نکند

گروه بازار، اصناف و بازرگانی: سعید مقیسه عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با بازار با بیان اینکه کشور در دوران تحریم با محدودیت منابع ارزی مواجه است، ادامه داد: در این زمینه بانک مرکزی روش های مدیریتی را توضیح داده است. از منابع ارزی یکی از این روش ها استفاده می شود. یکی از […]

گروه بازار، اصناف و بازرگانی: سعید مقیسه عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با بازار با بیان اینکه کشور در دوران تحریم با محدودیت منابع ارزی مواجه است، ادامه داد: در این زمینه بانک مرکزی روش های مدیریتی را توضیح داده است. از منابع ارزی یکی از این روش ها استفاده می شود. یکی از ارزهای صادراتی غیرنفتی است. این ارز در واقع ارز حاصل از صادرات محصولات غیرنفتی است که صادرکنندگان ما کالاهای آن را صادر می کنند و متعهد می شوند که این ارز را به چرخه تجاری کشور بازگردانند.

وی ادامه داد: البته استفاده از این روش تا حدودی چالش برانگیز شده است. برای واردات مواد اولیه، ماشین آلات یا سایر کالاها، واردکننده باید ارز صادرکننده را خریداری و به خارج از کشور تحویل دهد و ریالی به وی پرداخت کند. در واقع هدف از این طرح این است که واردکننده کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از این ارز وارد کند. اما با توجه به چرخه ناقص و سازوکار ایجاد شده توسط بانک، ایرادات زیادی در این روش وجود دارد تا اینکه ریسک 100 درصدی به واردکننده تحمیل شود.

نایب رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران و امارات افزود: صادرکننده ارز خود را در سامانه جامع تجارت عرضه می کند و واردکننده پیشنهاد قیمت صادرکننده را می پذیرد و با ارائه ریالی در بانک و پرداخت ارز اقدام به خرید ارز می کند. اما ماجرا از اینجا شروع می شود، متأسفانه صادرکننده تعهدی در قبال پرداخت ارز به واردکننده ندارد و هر زمان که بخواهد می تواند ارز را تحویل دهد.

وی ادامه داد: اینجاست که خلاء وجود دارد و ابزار نظارتی در صورت عدم رعایت تعهد ناشر از سوی بانک مرکزی و بانک های عملیاتی یا وزارت حراست اعمال نمی شود و در صورت عدم تحویل ارز، در آنجا وجود دارد. است خیر ابزاری برای انطباق برای پاسخگویی صادرکننده و اجرای قانون وجود دارد. وجود ندارد و واردکننده باید این مشکل را در دادگاه حل کند.

به شما آسیب برساند

وی ادامه داد: اینجاست که واردکننده از دو طرف با بحران مواجه می شود، یکی به دلیل اینکه ریال خود را از دست داده و دلار خود را دریافت نکرده است و به این دلیل که قول داده است با این ارز خریداری شده کالا وارد کشور کند و اگر کالا وارد نشود او باید ارز را به صورت نقدی به بانک عامل برگرداند که اغلب باعث ضرر واردکننده می شود.

مقیسه ادامه داد: در این زمینه موارد زیادی بوده است که واردکنندگان مبالغ زیادی را برای خرید ارز از طریق بانک های عامل پرداخت کرده و صادرکنندگان اوراق را تحویل نداده و به تعهدات خود عمل نکرده اند. این در حالی است که بانک مرکزی، بانک امل و وزارت حراست حساب آنها را مسدود نکرده و امکان استفاده از سامانه جامع معاملات را برای آنها مسدود نکرده است. در واقع هیچ محدودیتی برای حق واردکننده اعمال نشد و او در نهایت بلاتکلیف ماند. به عبارت دیگر این امکان وجود دارد که صادرکننده مجدد این مشکل را برای سایر واردکنندگان ایجاد کند.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه بانک مرکزی باید بر روند استفاده از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی نظارت بیشتری داشته باشد، ادامه داد: باید سازوکاری ایجاد شود تا ریسک واردکننده به حداقل برسد. به عنوان مثال بانک های عامل می توانند تا زمان تحویل ارز و تا زمانی که صادرکننده و واردکننده همزمان تایید کنند که این ارز مبادله شده است، ریال را نزد خود مسدود کنند. پس از آن باید ریالی به صادرکننده پرداخت شود تا ریسک واردکننده و صادرکننده به حداقل ممکن کاهش یابد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=423018

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.