وی ادامه داد: در کشور ما اظهارنظرها بدون توجه به عواقب آن صورت می گیرد که می تواند در دادگاه و دادگاه بین المللی به عنوان سند باشد. وقتی صحبت می کنیم و احساساتی می شویم متوجه نمی شویم که اظهارات یک مقام دولتی سند است و می تواند مسئولیت ایجاد کند.»
اطلاع رسانی کند جریان جدید; روزنامه هم میهن نوشت: اینها صحبت های محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور است که چندی پیش ویدئوی او منتشر شد; موضوعی که البته پیش از این نیز از سوی بسیاری از تحلیلگران سیاسی و بین المللی مطرح شده بود و این گلایه و انتقاد و اعتراض بارها به ویژه در مقاطع حساسی مانند مذاکرات برجام، امضای توافقنامه ها و رویدادهای بین المللی مطرح و جنجالی شده بود. . . البته اخیرا بار دیگر شاهد موجی از این گونه سخنان و فضاسازی ها بوده ایم. نظرات حمله به اسرائیل و درگیری مستقیم ایران با اسرائیل و جنگ با آن.
موضوعی که مخالفان مخالف دولت بدون اعتدال و بدون در نظر گرفتن عواقب و هزینه های آن برای مردم ایران آن سوی آب مطرح می کنند. از این سو و در داخل مرزهای کشور برخی اصولگرایان قیام می کنند که البته در زمره تندروها و اصولگرایان دسته بندی می شوند. جریانی که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نماینده آن سعید جلیلی بود. در آنجا قاطعانه به برخی از رقبای داخلی حمله کرد و گفت: مردم ایران را از جنگیدن می ترسانند!
جریانی که ریشه در اصولگرایی ضد توسعه دارد که حامیان آن در گذشته حول محور محمدتقی مصباح یزدی (موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی) و منیر الدین حسینی (بنیانگذار فرهنگستان علوم اسلامی) متمرکز بودند و اکنون در اطراف محمدمهدی. میرباقری به نام نهضت دانشگاهی و فرهنگستان علوم اسلامی و امثال آن واقع شده است.
در این روزها در میان دیگر چهره های همسو با وی در میان مسئولان کشور، بخشی از نمایندگان مجلس نیز دیده می شود که پس از ترور سید حسن نصرالله به دولت حمله کردند و آن را ناکارآمد و غیرضروری توصیف کردند. لازم به ذکر است که محمدمهدی میرباقری در همین دوره در تلویزیون حضور پیدا کرد و از رسانه رسمی کشور اعلام کرد: نصف دنیا هم بمیرد تا به مقصد برسد ارزشش را دارد.
در ضمن البته پس از پاسخ موشکی ایران به اسرائیل و ایرادات به این سخنان، گرچه امید می رفت که دیگر بر طبل جنگ طلب کوبیده نشود; اما شاهد بودیم که در روزهای اخیر بار دیگر این موضوع از سوی چهره های شاخص این جریان که دارای صدایی قوی و تریبون هستند، مطرح شده است.
به عنوان مثال، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، روز ۲۲ آبان ماه در مراسم بزرگداشت روز استکبارستیزی که توسط گروه دانشجویی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر توانایی ایران در مقابله با این موضوع او در این زمینه می گوید: «اگر امروز دشمن می توانست ایران را مانند غزه کند، اما اسرائیل پیشنهاد جنگ با ایران را ندارد… جنگ ما با «دشمن چند وجهی است و شکست خورده است. در این نبرد، اسرائیل اکنون مانند یک سگ دیوانه است که هیچ غلطی نمی تواند بکند.”
وی سپس سخنان خود را در حمایت از ادامه جنگ غزه، مبارزه با صلح و مخالفت تا پایان درگیری با این جمله که «هزینه تعهد بیشتر از مقاومت است» ادامه میدهد و میگوید: «در طول یک سال، اسلحههای اسرائیلی مردم غزه را به قتل رساندند.
در ادامه این اظهارات، سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی، در مراسم بزرگداشت 22 آبان و چهلمین سالگرد شهادت دبیرکل حزب الله لبنان در دانشگاه فردوسی مشهد، از «تنش زدایی» استفاده کرد. وی به عنوان کلید واژه مخالف خود در انتخابات ریاست جمهوری و دولتمردان و حامیان آنها گفت: مفاهیمی مانند جنگ از راه دور و تنش زدایی، دشمن را به اشتباه محاسباتی و طمع نسبت به ما وادار می کند.
به عبارت دیگر، او مخالفی از آغاز جنگ گستردهتر با ایران ندارد و در سخنان اخیر حجتالله عبدالملکی، وزیر سابق کار، وسعت دید بیشتر درباره نوع نگاه این جنبش را باید جستجو کرد. ; او در مصاحبهای اعتراف میکند: «آذربایجان، کردستان عراق و برخی کشورهای اسلامی به اسرائیل نفت خام میدهند.
البته در صورت ادامه حمله به ناوگان نفت خام کشورهای اسلامی، تحریمش کنند، این هم مجاز است. فرقی نمی کند فرانسه باشد یا کشورهای اسلامی، هر دو هدف مشروع است.
این سخنان در حالی مطرح می شود که تلاش برای پایان دادن به جنگ غزه و کشتار مسلمانان صورت می گیرد و مشخص می شود که ایران به روشی غیر جنگ طلبانه در تلاش است تا تنش را در منطقه کاهش دهد. به جز اظهار نظر ماجراجویانه ای که احتمالا این افراد برای نشان دادن شجاعت خود در میان پیروان خود انجام داده اند. چه چیزی می تواند باشد؟
به قول ظریف؛ این سخنان عواقبی برای کشور دارد و به نوعی علاوه بر سنگ اندازی در مسیر دیپلماسی و سیاست خارجی کشور، به جنگ طلبان این امکان را می دهد که از طرق مختلف برای کشور و شهرک پس انداز کنند .