به گزارش خبرنگار مهر، آژانس فضایی روسیه در گزارشی به نقل از راسکوموس اعلام کرد که هدهد و کوثر به همراه ۵۳ ماهواره کوچک دیگر با استفاده از موشک سایوز ۲.۱ از مقر وستوچنی به مدار زمین پرتاب شدند. این محموله شامل 2 ماهواره “یونوسفر M” بود که بخشی از سیستم فضایی رصد زمین خواهد بود.
کائوسار یک ماهواره تصویربرداری از زمین با وضوح بالا و هوده یک ماهواره کوچک ارتباطی است. همراه با آنها، ماهواره ای که توسط دانشجویان روسی و چینی ساخته شده بود نیز به فضا فرستاده شد. روسیه در فوریه سال جاری یک ماهواره تحقیقاتی ایرانی دیگر را به مدار زمین پرتاب کرد تا توپوگرافی این کشور را از مدار زمین اسکن کند.
از سوی دیگر آسوشیتدپرس با اشاره به این عملیات نوشت: چنین پرتابی نشان دهنده همکاری رو به رشد مسکو و تهران است.
این نشریه خبری همچنین به ماجرای ارسال ماهواره های ایرانی با راکت های روسی از جمله پرتاب ماهواره خیام که به سفارش ایران در روسیه ساخته شده است اشاره کرد. با تکمیل این پرتاب، ایران و روسیه روابط خود را در زمینه های مختلف گسترش دادند.
در همین حال، آسوشیتدپرس به نقل از مسعود مزکیان، رئیسجمهور ایران نوشت: مسکو و تهران تصمیم گرفتهاند روابط خود را از طریق یک مشارکت راهبردی گسترده تعمیق بخشند. این پزشک قرار است به روسیه سفر کند، هرچند تاریخ آن مشخص نشده است، اما به گفته کرملین، این ویزیت به زودی انجام خواهد شد.
روزنامه تایمز هند نیز به پرتاب ماهواره ایران واکنش نشان داد. به گفته این نشریه، ماهواره های کوثر و هدهد اولین تلاش بخش خصوصی ایران برای پیشبرد فناوری فضایی است.
بیسینیوز در واکنش به این خبر نوشت: پرتاب موفقیتآمیز ماهوارههای ایرانی با موشک روسی به دنبال مجموعهای از تلاشهای ایران برای پرتاب برنامه فضایی غیرنظامی خود در سالهای اخیر بود.
شرق الاوسط، عرب نیوز، کیو ایندیپندنت، صدای آمریکا، الجزیره و واشنگتن پست نیز پرتاب ماهواره ایران را پوشش دادند.