اطلاع رسانی کند بازار به گزارش روابط عمومی دادگستری هرمزگان به نقل از روابط عمومی دادگستری هرمزگان، اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز با موضوع عوارض انبارداری با توجه به شعار سال و سیاست های اقتصادی نظام و ماموریت های قوه قضاییه برای حمایت از مردم و حمایت از مردم گفت: تولید، اقدامات خوبی لازم است. است، گفت: پس از ابراز نگرانی و شکایت چند تن از تجار و واردکنندگان از افزایش غیرعادی عوارض خدمات بندری و انبارداری کالا، دستگاه قضایی استان هرمزگان وارد این موضوع شد.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم برای جلوگیری از ته نشین شدن کالا در انبارهای بندری، پس از بررسی موضوع و تاثیری که این افزایش هزینه ها بر روی کالا می گذارد، هزینه نگهداری کالا چندین برابر افزایش یافت. خدمات در کشور مشخص شد که افزایش هزینه های ذخیره سازی نه تنها باعث کاهش زمان صرف کالا در بنادر شده، بلکه قیمت ها را نیز افزایش داده است.
جهانگیر گفت: دولت سیزدهم در 12 تیر 1403 مصوب کرد که افزایش تعرفه های مربوط به نگهداری کالا در انبارهای گمرکی متوقف شود اما متاسفانه سازمان بنادر و کشتیرانی به این مصوبه عمل نکرد و لغو این افزایش را اعلام کرد. هزینه ها و پیرو این مصوبه مقرر شد هزینه های اضافی دریافتی از تاریخ 12 تیر 1403 به ذینفعان واقعی مسترد گردد.
وی تصریح کرد: در همین راستا و پس از جلسه ستاد استانی برای پیگیری سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه با دستور کار رسیدگی به موضوع افزایش 300 درصدی عوارض مربوط به نگهداری کالا در بندر. و انبارهای گمرکی و شکایات تجار و فعالان اقتصادی در این خصوص با توجه به دستورات قضایی صادره، تحلیل های انجام شده و رایزنی های انجام شده از کلیه دستگاه های ذیربط، نتایج کار و نتایج بررسی ها حاکی از آن است که افزایش این تعرفه ها تاثیری در کاهش سپرده کالا نداشته و حتی در بسیاری از موارد باعث افزایش سپرده کالا در بنادر استان شده است.
آنها از سازمان بنادر خواستار استرداد هزینه های مازاد ذخیره سازی شدند
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: با مشارکت قوه قضائیه استان هرمزگان مشخص شد که در پایان کار دولت سیزدهم و در 12 تیر 1403 هیئت حاکمه تصویب کرد که به دلیل تبعات زیانبار افزایش عوارض مربوط به نگهداری کالا در انبارهای بندری و گمرکی، اجرای این مصوبه باید متوقف شود، اما متأسفانه سازمان دریانوردی و بندری این تصمیم را رعایت نکرد و به روال خود ادامه داد.
جهانگیر گفت: همچنین بررسیهای دستگاه قضایی حاکی از آن است که افزایش 300 درصدی تعرفههای مربوط به انبارداری کالا در بنادر و انبارهای گمرکی، هزینههای بسیار غیرعادی و غیرمنطقی را برای بسیاری از کالاها به همراه داشته است. و به عنوان نمونه می توان به مراجعه مکرر برخی از بازرگانان به دستگاه قضایی اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طبق بررسی های انجام شده، عوارض اخذ شده برای خدمات بندری متناسب با حجم خدمات ارائه شده نبوده است.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: در نهایت پس از پیگیری های دستگاه قضایی و با ورود مجتبی قهرمانی رئیس دیوان عالی هرمزگان در این خصوص با پیگیری های انجام شده در جلسه اخیر بنادر و سازمان دریانوردی کشور، اقدامات لازم را در خصوص توقف اجرای مصوبه افزایش 300 درصدی تعرفه انجام داد. در خصوص نگهداری کالا در انبارهای بندری و گمرکی مقرر شد درآمد مازاد بر حسب احراز به ذی نفعان عودت داده شود. نظریه مشورتی