به گزارش خبرنگار سیاسی آیونا به نقل از رویداد۲۴، چندی پیش تاکید رهبران بر اهمیت حفظ امنیت روانی جامعه بهانه ای شد تا طیف تندرو بیش از پیش در فضای مجازی محدودیت ایجاد کند. مقام معظم رهبری فرموده بودند: «امنیت روانی جامعه؛ یعنی مردم را مضطرب نکنند، نترسند و دودل نشوند؛ بعضی ها با اخباری که می دهند، با تحلیل هایی که می کنند.
با تفسیر وقایع، تردید و ترس در مردم ایجاد می کنند; این را خداوند متعال مردود می داند.» اما تعبیر اصولگرایان این است که فضای مجازی باید محدود یا به قول خودشان حفاظت شود!
بحث فقط فیلتر کردن نیست! این طیف می خواهد با ویراستاران محتوا برخلاف دیدگاه آنها برخورد جدی تری داشته باشد. از این رو کیهان در شماره امروز پیشنهاد بازکردن دست دادستان را دارد.
این روزنامه اصولگرا به نقل از «میشم مهدیار» جامعه شناس و دانشیار پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نوشت:
از نظر حقوقی در حال حاضر قدرت چندانی برای انتشار مطالب مضر فرهنگی و اجتماعی در فضای مجازی ندارید. قاعدتاً مداخله دادستانی بیشتر در حوزه مسائل حاد سیاسی است، البته کیفیت این اقدام از نظر اثر بازدارندگی واقعی نیز قابل بحث است. لازم به ذکر است که بازدارندگی مستلزم توجه به شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و چگونگی افزایش بازدارندگی بحث دیگری است. در حال حاضر مشکل اصلی این است که دادستان معمولاً فقط در رابطه با مسائل سیاسی خاص مداخله می کند و این برای حفظ امنیت روانی مردم و مسائل فرهنگی و اجتماعی که برای حفظ آن حیاتی است کافی به نظر نمی رسد. انجمن حمایت قانونی زیادی ندارد.
در مورد باز کردن دست دادستان و بستن دست او دولت برای تحقق وعده پایان فیلترینگ و ایجاد آزادی بیشتر در فضای مجازی به قانون نیاز داریم. آقایان اخیرا با تصویب لایحه عفاف و حجاب روی آن موضوع آرام گرفتند، حالا به دنبال «قانون انتشار محتوا در فضای مجازی» هستند!
«محمد سراج» نماینده تهران و عضو کمیسیون اجتماعی شورا وی به کیهان گفت: متاسفانه قانونی برای نظارت بر فضای مجازی و حفظ امنیت روانی جامعه نداریم. وزارت ارشاد هرکسی که مسئول حوزه رسانه و فرهنگ است باید نیاز خود را اعلام کند و مشخص کند که در کدام حوزه ها خلاء قانونی وجود دارد و مجلس نیز خود را موظف می داند با پیشنهادی که وزارت ارشاد در قالب لایحه کندی ارائه می کند این خلاء قانونی را برطرف کند. همچنین دستگاه قضایی نیز موظف است در صورت وجود قانونی در این باره به آن توجه و پس از ارائه تکلیف قانونی از سوی دولت و مجلس به آن توجه جدی داشته باشد. با تدوین قانون انتشار مطالب در فضای مجازی می توان تا حد زیادی از امنیت روانی مردم محافظت کرد.
فیلترینگ کافی نیست، دادستان باید آزاد شود
به گزارش خبرنگار سیاسی آیونا به نقل از رویداد۲۴، چندی پیش تاکید رهبران بر اهمیت حفظ امنیت روانی جامعه بهانه ای شد تا طیف تندرو بیش از پیش در فضای مجازی محدودیت ایجاد کند. مقام معظم رهبری فرموده بودند: «امنیت روانی جامعه؛ یعنی مردم را مضطرب نکنند، نترسند و دودل نشوند؛ بعضی ها با اخباری […]
لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=422183
- ارسال توسط : امیررضا عسکری
- بدون دیدگاه