افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
0

ورود رئیس جمهور برای توسعه ماهواره های مخابراتی / حضور 20 شرکت بخش خصوصی در ساخت ماهواره

  • کد خبر : 421641
ورود رئیس جمهور برای توسعه ماهواره های مخابراتی / حضور 20 شرکت بخش خصوصی در ساخت ماهواره

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به حمایت مالی معاونت علمی رئیس جمهور از مجموعه امیدفازا در قالب تسهیلات، گفت: سازمان فضایی نیز با خرید تصاویر ماهواره ای از این مجموعه فضایی خصوصی حمایت کرده است، اما بین برای همه بازیگران از اکوسیستم توسعه فناوری فضایی، نقش معاونت علمی در حمایت از شرکت های دانش […]

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به حمایت مالی معاونت علمی رئیس جمهور از مجموعه امیدفازا در قالب تسهیلات، گفت: سازمان فضایی نیز با خرید تصاویر ماهواره ای از این مجموعه فضایی خصوصی حمایت کرده است، اما بین برای همه بازیگران از اکوسیستم توسعه فناوری فضایی، نقش معاونت علمی در حمایت از شرکت های دانش بنیان بسیار موثر است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن سالاریه امروز در حاشیه مراسم پرتاب ماهواره های هد و کوثر در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه علاوه بر امید فزا، بخش های خصوصی دیگری نیز در صنعت فضایی فعال هستند، اظهار کرد: در حال حاضر شرکت های خوبی توسعه یافته اند، شرکت های خصوصی وابسته به آن. با دانشگاه های این صنعت که از جمله آنها می توان به شرکت های وابسته به دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد.

وی با بیان اینکه وابستگی این شرکت ها به دانشگاه ها به معنای فارغ التحصیلان دانشگاهی است که این شرکت را تشکیل داده اند، تصریح کرد: با سه بخش خصوصی مختلف برای پروژه های اقماری تحقیقاتی 1، 2 و 4 و پروژه اقماری پژوهشی 3 قرارداد منعقد کردیم مرحله مناقصه .

سالاریه خاطرنشان کرد: سامانه اقماری شهید سلیمانی به همراه یک مجموعه دولتی در دستور کار چند شرکت خصوصی قرار دارد، بنابراین بخش خصوصی در این زمینه فعال شده و حدود 20 شرکت بخش خصوصی وارد عرصه ساخت ماهواره شده اند.

رئیس سازمان فضایی کشور در ادامه با بیان اینکه حوزه ماهواره‌ای یک بخش پرخطر است، تصریح کرد: بنابراین این شرکت‌ها می‌توانند با هم این ریسک‌ها را کاهش دهند.

هزینه های پرتاب ماهواره

وی در خصوص هزینه های پرتاب ماهواره توضیح داد: گروه امید فضا با معاونت علمی تفاهم نامه ای داشت که در قالب تسهیلات، اعتباراتی به این شرکت اعطا شد که به نظر من کار درستی بود، زیرا باید انجام شود. بخش خصوصی را به پول آزاد وابسته نیست، زیرا بخش خصوصی به تدریج به بخش دولتی دیگری تبدیل می شود.

وی با اشاره به حمایت سازمان فضایی از این شرکت گفت: قراردادی که سازمان فضایی با گروه فضایی امید منعقد کرد در قالب خرید تصاویر ماهواره ای بود یعنی برای اولین بار با این شرکت قرارداد بستیم. بخش خصوصی که اعلام کرد ما کاری به ماهواره و پرتابگر آن نداریم اما باید محصول نهایی را در اختیار ما بگذارند.

سالاریه تاکید کرد: این رویکرد باعث می شود شرکت ها در زمینه طراحی و ساخت ماهواره و همچنین پرتاب ماهواره ایفای نقش کنند و در عین حال تمامی ریسک ها را در این زمینه مدیریت کنند. در نهایت شرکت ها می توانند در کمترین زمان ممکن ماهواره را به فاز نهایی برسانند.

رئیس سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: در چارچوب این قرارداد برای خرید تصاویر ماهواره ای پیش پرداختی به امید عزا پرداخت کردیم و بر این اساس قسمت خوبی از تصاویر را پیش خرید کردیم. این چشم انداز به ما اجازه می دهد تا از این شرکت حمایت کنیم.

وی افزود: حمایت سازمان فضایی از بخش خصوصی پیش پرداخت تصاویر ماهواره ای بوده است.

راه اندازی عملیاتی هدهد و کوتصر

وی در پاسخ به این سوال که آیا پرتاب ماهواره هد و کوثر صبح امروز آزمایشی بوده است یا عملیاتی؟ وی ادامه داد: این دو ماهواره که امروز پرتاب شدند، ماهواره های عملیاتی هستند، البته هر ماهواره عملیاتی نیز خطرات زیادی دارد و ممکن است ماهواره در مدار قرار گیرد و برخی از قطعات آن دچار نقص فنی و برخی از آن شوند. تصاویر ممکن است کیفیت پایینی داشته باشند و این نقص ها بخشی از ماهیت پروژه های فضایی است.

سالاریه یادآور شد: حتی شرکت‌های حرفه‌ای سازنده ماهواره نیز از این خطرات رنج می‌برند، بنابراین چندی پیش یکی از ماهواره‌های موجود در مدار جغرافیایی دچار نقص فنی جدی شد، در حالی که سازنده آن نیز یک شرکت بسیار قدیمی و با سابقه در این زمینه است. بوده است

وی در خصوص عدم موفقیت این شرکت در ارسال تصاویر گفت: با این شرکت قرارداد بستیم ضمن اینکه شرکت های بیمه نیز وارد پروژه های فضایی شدند.

سالاریه با بیان اینکه پروژه های فضایی با ریسک های زیادی همراه هستند، بیان کرد: بنابراین در این اکوسیستم هر یک از بازیگران باید نقش خود را ایفا کنند. معاونت علمی در این زمینه نقش پشتیبان دارد و ما در سازمان فضایی مسیر را طراحی می کنیم و هدف گذاری می کنیم و محصول نهایی را از طریق پیش خرید خریداری می کنیم و این روالی است که در دنیا در حال اجراست.

وی با بیان اینکه صندوق ها و بیمه ها هر کدام نقش خود را در اکوسیستم فضایی ایفا می کنند، گفت: در این میان معاونت علمی نقش بسیار موثری در حمایت از شرکت های دانش بنیان دارد.

اولین دستور رئیس جمهور برای تامین منابع فضایی.

سالاریه در خصوص دستور رئیس جمهور برای تامین منابع مالی فضایی گفت: در توسعه صنعت فضایی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فضایی سالانه بودجه ای برای بخش های مختلف صنعت فضایی در نظر گرفته ایم که با تغییر دولت اگرچه هنوز جلسه شورای عالی فضایی تشکیل نشده است، اما اتفاق میمونی که افتاد این بود که در حوزه فضایی تداوم داشتیم و تغییری نکرد. به مفهوم پیش بینی ای که شورای عالی فضایی در دولت قبل از بودجه این حوزه کرده بود، این روند در دولت جدید بدون تغییر سیاست ادامه یافت.

رئیس سازمان فضایی خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که افتاد این بود که شخص رئیس جمهور در حوزه ماهواره های مخابراتی رویکرد بسیار جدی داشت و این رویکرد می تواند نتایج خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.

سالاریه با بیان اینکه جلسات شورای عالی فضایی امسال برگزار می شود، گفت: اما نمی توانم زمان دقیق این جلسه را اعلام کنم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=421641

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.