افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
0

آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید گردو در کشور را دارد

  • کد خبر : 420556
آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید گردو در کشور را دارد

به گزارش بازار، مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران سطح زیر کشت گردو در استان را 18 هزار و 50 هکتار اعلام کرد و افزود: در استان آذربایجان شرقی سطح بارور گردو 17 هزار و 463 هکتار است. هکتار و مساحت نابارور 587 هکتار است. وی از تولید 34 هزار تن گردو در سال جاری […]

به گزارش بازار، مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران سطح زیر کشت گردو در استان را 18 هزار و 50 هکتار اعلام کرد و افزود: در استان آذربایجان شرقی سطح بارور گردو 17 هزار و 463 هکتار است. هکتار و مساحت نابارور 587 هکتار است.

وی از تولید 34 هزار تن گردو در سال جاری خبر داد و افزود: این میزان تولید نسبت به تولید 28 هزار تنی سال گذشته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه میانگین عملکرد گردو در استان آذربایجان شرقی 1.6 تن در هکتار و در باغات اصلی به 6.8 تن در هکتار می رسد، ادامه داد: آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید گردو در کشور را دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه با بیان اینکه تولید این محصول در اکثر شهرستان های استان انجام می شود، بیان کرد: شهرستان عجب شیر با 3 هزار و 433 هکتار باغ درخت گردو در رتبه نخست قرار دارد. شهرستان های مراغه، اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبه های دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

جعفرنژاد ارقام عمده گردو در استان را بدریزی، چندلر، فرنور، فرانکت، هوارد، خوشه و بهترین ژنوتیپ های منطقه دانست و خاطرنشان کرد: خاک حاصلخیز، آب و هوای سرد و کوهستانی و اغلب برفی و بارانی با فصول سرد فراوان. . و ارتفاع از سطح دریا و دامنه حرارتی از عوامل مساعد برای کشت درختان گردو در استان است. کیفیت بالای آجیل استان، طعم خاص و درصد بالای روغن آن، این محصول را از سایر استان ها متمایز می کند.

وی گفت: حدود 80 درصد آجیل استان به صورت تازه و 20 درصد در صنایع تبدیلی مصرف می شود. آجیل به دلیل کیفیت بالا و طعم عالی به استان ها و کشورهای همجوار حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می شود.

جعفرنژاد گفت: گردو به دلیل خشک بودن محصول آن و امکان نگهداری و فروش محصول در زمان مناسب و در بازارهای مقصد، علاوه بر استفاده در صنایع تبدیلی و کیک و شیرینی و … است. علاوه بر استفاده به عنوان آجیل و خشکبار، کسب ارز و صادرات آن نیز بسیار مهم است.

وی گفت: تغییر شرایط اقلیمی و وقوع خشکسالی ها و افت شدید سطح آب های زیرزمینی به ویژه در حاشیه دریاچه ارومیه و به دنبال آن عدم دسترسی ریشه درختان گردو به آب های زیرزمینی در سال های اخیر باعث شده است. باعث ضعف عمومی درختان گردو و شرایطی که برای جذب و افزایش جمعیت آفات شب پره فراهم می کند.

وی افزود: طرح انشعاب گردو با ارقام اصلاح شده در نزدیک به 1000 هکتار از باغات استان اجرا شده و امسال در 157 هکتار با ارقام چندلر، فرنور، فرانکت و سایر ژنوتیپ های محلی ادامه دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=420556

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.