به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام شفیعی در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: این سرشماری که به مدت 45 روز تا 5 آذرماه انجام می شود اطلاعات کاملی از تغییرات و عملکرد بخش کشاورزی در طول سال جاری ارائه می کند. ده سال گذشته و نتایج آن بر اساس تحلیل های استانی و ملی درج خواهد شد.
وی بیان کرد: این سرشماری ششمین دوره سرشماری کشاورزی است و دوره های قبلی آن در سال های 52، 67، 72، 82 و 1393 انجام شده است. بخش کشاورزی گفت: با توجه به اینکه بر اساس آمار به دست آمده از این سرشماری، بخش کشاورزی کشور حداقل برای یک دهه آینده برنامه ریزی می شود، لذا کلیه عوامل اجرایی باید بر حسن اجرای این طرح نظارت مستمر داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه دسترسی به اطلاعات دقیق کشاورزی می تواند معرف توانمندی های این حوزه و کمک به ارتقای امنیت غذایی باشد، افزود: در اجرای این طرح عناصری از جمله مشخصات کاربری، مساحت زمین های کشاورزی شامل مساحت زمین کشاورزی، باغات و مزارع، نام محصولات کشاورزی، سطح کاشت محصولات یکساله، تعداد و گونه های دام، وجود محصولات گلخانه ای، پرورش ماهی و میگوی خوراکی، زنبور عسل، کرم ابریشم، طیور و سایر شاخص های کشاورزی برای تصمیم گیری کلان در داخل کشور جمع آوری می شود.
شفیعی بر لزوم اطلاع رسانی صحیح تاکید کرد و گفت: تکیه بر آمار صحیح و موثق به برنامه ریزی واقع بینانه در این حوزه کمک می کند. افراد باید مطمئن باشند که تمام اطلاعات جمع آوری شده محرمانه است و فقط برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سرشماری کشاورزی می توانیم با اطلاع رسانی دقیق مشکلات کشاورزان را به حداقل برسانیم و از تسهیلات بخش کشاورزی کشور بیشتر برای استان استفاده کنیم. صحیح در تصمیم گیری چالش هایی ایجاد می کند. با این آمار، سیاست گذاران می توانند تصمیمات موثرتری برای توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور اتخاذ کنند.
شفیعی بر نقش رسانه ها در این روند تاکید کرد و افزود: همکاری و اعتماد مردم به سرشماری برای رسیدن به اهداف آن ضروری است. رسانه ها می توانند با تشویق کشاورزان و فعالان زراعتی برای شرکت در سرشماری زراعت، به تقویت وحدت ملی و انکشاف زراعت کشور کمک کنند. هرچه همکاری مردم در این زمینه بیشتر شود، دستاوردها بیشتر خواهد شد.
لازم به ذکر است که نسبت کارگران کشاورزی در کشور 15 درصد است، اما 17.2 درصد از کارگران استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی هستند و نیاز به سرشماری در آن استان نسبت به سایر استان ها بیشتر است. همچنین کشاورزان باید اطمینان حاصل کنند که سرشماری کشاورزی مربوط به حذف یارانه نقدی یا پرداخت مالیات نبوده و در این راستا از آنها انتظار می رود که با مسئولان سرشماری مشارکت و همکاری مناسب داشته باشند، زیرا آمار و اطلاعات این اداره اساس برنامه های کلان کشور برای ارائه خدمات بهتر خواهد بود و اساساً بدون آمار و اطلاعات صحیح نمی توان به چشم اندازهای مطلوب دست یافت.