اطلاع رسانی کند پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصادی. رئیس کل بانک مرکزی گفت: سیاست پولی فعلی بانک مرکزی تغییر نرخ ارز نیما با توجه به متغیرهای اساسی اقتصادی است. سامانه توافقی بازار ارز که هم اکنون به صورت آزمایشی در حال فعالیت است به زودی وارد فاز عملیاتی می شود.
به گزارش مهر، محمدرضا فرزین کشور در تشریح سیاست جدید ارزی بانک مرکزی گفت: سامانه بازار ارز مورد توافق بانک مرکزی با استفاده از بهترین متخصصان فناوری اطلاعات کشور از سال گذشته ایجاد و راه اندازی شد. .
وی افزود: آنچه در حال حاضر به صورت ارز توافقی رخ می دهد حاصل توافق دو نفر است که از طریق مذاکره به توافق می رسند اما در سیستم طراحی شده در بازار حراج برگزار می شود و نرخ تعیین می شود. تلاش بانک مرکزی «انتقال بازار نیما به بازار توافقی ارز» و تثبیت نرخ ارز در این بازار است.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: نرخ ارز در بازار بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا شکل می گیرد و بانک مرکزی بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه می کند و تلاش می کنیم نرخ ارز را به شکلی حرکت دهیم. کانال .
فرزین با بیان اینکه با آغاز به کار سامانه توافقی بازار ارز امکان مبادله ارز برای همه فعالان اقتصادی فراهم می شود، افزود: بانک مرکزی نقش ناظر را در این بازار ایفا می کند و تنها در صورت لزوم اقدامات سیاسی خود را در زمانی انجام می دهد. با ورود به بازار، به عنوان تامین کننده ارز در این بازار عمل خواهد کرد.
وی چارچوب سیاست نرخ ارز را نرخ ارز شناور خواند و تاکید کرد: شناور بودن نرخ ارز به معنای رها شدن در بازار ارز نیست و در همه کشورها بانک مرکزی از ابزارهای اقتصادی برای کنترل و مدیریت نرخ ارز شناور استفاده می کند و … آیا ما ما از این مورد مستثنی نخواهیم بود.
حذف چند نرخی در بازار ارز
رئیس کل بانک مرکزی بر برقراری ثبات و حذف چند نرخی شدن ارز در بازار ارز تاکید کرد و تصریح کرد: زمانی که اصلاحات در سیاست ارزی را آغاز کردیم، بیش از 8 نرخ ارز در کشور وجود داشت و تلاش شد تا نرخ ارز کاهش یابد. تعداد نرخ ها برای جلوگیری از ایجاد درآمد و اضطراب در اقتصاد کشور.
فرزین هدف از اعلام نرخ 28 هزار و 500 تومبه را آرامش بخشیدن به بازارها عنوان کرد و گفت: با اعلام این نرخ، بلاتکلیفی در بازارها به اوج خود رسیده بود و باید نرخ ارزی تعیین می شد که تولیدکننده می توانست. فعالیت های اقتصادی خود را با برنامه ریزی انجام دهد.
رئیس کل بانک مرکزی هدف از تشکیل مرکز مبادلات ارز و طلا را ایجاد مرکز مرجع در نرخ ارز، ارز صادرکنندگان و واردکنندگان عنوان کرد و افزود: این مرکز به عنوان مرجع تعیین مبادلات شناخته می شود. نرخ ها در عین رفع نیازهای متقاضیان. همچنین تعدیلهای صورت گرفته در نرخ ارز در این مرکز مطابق با واقعیتهای اقتصادی، امکان پیشبینی روند متغیرهای کلان را در اختیار فعالان قرار داده است.