به گزارش خبرآنلاین، میرنیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران، زیان های اقتصادی ناشی از فیلترینگ در کشور را برشمرد و توضیح داد: در دنیای امروز اینترنت مهمترین رکن و ریشه اقتصاد کشور است. همانطور که از گزارش های فصلی مشخص است، کیفیت اینترنت اینترنت ایران در پایین ترین رتبه در رتبه بندی جهانی قرار دارد، وضعیتی که به گفته بسیاری از کارشناسان و پژوهشگران سیاسی در حوزه اینترنت، نتیجه سیاست های محدودکننده داخلی است. و در کنار تحریمهای خارجی، یکی از مهمترین متغیرهای توسعه نیافتگی اقتصاد دیجیتال در کشور ناشی از سیاستهای فیلترینگ است و در واقع اقتصاد دیجیتال مبتنی بر اینترنت از هرگونه اختلال یا محدودیتی که در اینترنت اعمال میشود، متأثر و آسیب میبیند. . .
قاضی در ادامه در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، حذف فیلترینگ را عاملی برای کاهش هزینه های چندوظیفه ای در سبد خانوارها و مشاغل ایرانی در کشور عنوان کرد و گفت: بر اساس آخرین بررسی ها، حدود 83 درصد از کاربران اینترنت در کشور از فیلترشکن استفاده می کند. این رقم معادل تحمیل هزینه های چند میلیاردی به مردم و اپراتورها است و بدیهی است که با حذف سیاست های فیلترینگ، این هزینه تحمیلی به چرخه اقتصاد دیجیتال و به سبد خانوار باز خواهد گشت.
وی افزود: علاوه بر فیلترینگ، قطعی های متناوب را نیز باید به چالش های اینترنتی کشور اضافه کرد; بر اساس آخرین بررسی های کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک، در سومین گزارش کیفیت اینترنت مشخص شد که بهار امسال در بازه های زمانی کوتاه 5 تا 10 دقیقه ای، لینک های ارتباطی برخی اپراتورها قطع شده و در نتیجه ، ارتباط کاربران اینترنت قطع شد، هزینه از دست رفته این قطعی ها به راحتی قابل شمارش نیست، اما بدون شک بخش قابل توجهی از اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای اینترنتی متاثر از این وضعیت هستند.
مدیرعامل انجمن تجارت الکترونیک تهران تصریح کرد: فیلترینگ حتی به اهداف سیاستگذاران خود نیز نرسیده است. آخرین دادههای اندیشکده حاکمیت دانشگاه شریف حاکی از آن است که پس از دو سال سیاستهای محدودکننده، محبوبترین سرویسهای خارجی در ایران از جمله اینستاگرام و واتساپ، اگرچه میزان پهنای باند مصرفی این سرویسها کاهش یافته است. کاهش اولیه کاربران اینستاگرام پس از مسدود شدن آن در مهر 1401، 90 درصد کاربران در زمستان 1402 به این پلتفرم بازگشتند. این به معنای تحمیل هزینه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر جامعه از قبل فعالان اقتصادی کشور است.
قاضی گفت: این در حالی است که بر اساس گزارش داده ها و آزمایشگاه حاکمیتی، حداقل 30 درصد از کاربران اینترنت در کشور با احتساب تعداد کاربران اینترنت در کشور، ماهانه تا 150 هزار تومان برای خرید افزونه اشتراک VPN هزینه می کنند. . ، گردش مالی بازار خرید و فروش ابزار فیلترشکن سالانه بیش از 5000 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی خاطرنشان کرد: این موارد باید در کنار 5000 وب سایت پربازدید کاربران ایرانی قرار گیرد. بر اساس پایگاه داده مهم، حداقل 730 وب سایت به طور مستقیم لو رفته و دامنه اصلی آنها به نشت IP حل شده است. بسیاری از وب سایت هایی که توسط فیلتر IP، ساب دامنه، CDN و … مسدود شده اند نیز باید به این لیست اضافه شوند.
مدیرعامل انجمن تجارت الکترونیک تهران تاکید کرد: فیلترینگ علاوه بر خسارات جزئی باعث زیان های کیفی نیز می شود. تداوم ناامیدی نیروی انسانی و خروج متخصصان، ضرر بزرگ ملی است که نمی توان آن را از نظر مالی و واقعی ارزش گذاری کرد و آسیب های ناشی از نشت آن در کنار تحریم ها به اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، شاید هرگز قابل جبران نباشد. محاسبه شده است.
۵۸۵۸