خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: ایالات متحده بزرگترین حامی مالی، نظامی و سیاسی رژیم جعلی صهیونیستی از بدو تأسیس تاکنون بوده است که بیش از هفت دهه است.
یک مطالعه دانشگاهی اخیرقهوه اینشان می دهد رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگ ترین دریافت کننده کمک های نظامی آمریکا در تاریخ از سال 1959 تاکنون با احتساب نرخ تورم این سال ها 251.12 میلیارد دلار دریافت کرده است.
بر اساس این تحقیقات، آمریکا از هفتم اکتبر سال گذشته و شروع جنگ در نوار غزه حداقل 17.9 میلیارد دلار به این رژیم کمک نظامی کرده است.
موضوع حمایت همه جانبه آمریکا از رژیم غاصب صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور که قرار است در روز سه شنبه 5 نوامبر 2024 (15 نوامبر 1403) برگزار شود، اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. این کشور برای چهار سال آینده مشخص می شود.
اینکه ریاست جمهوری آمریکا در دولت آینده در قبال جنایات رژیم صهیونیستی و جنگ غزه چه رویکردی خواهد داشت، با وجود اینکه رئیس جمهور آینده آمریکا مشخص نشده است، باید دو سناریو بررسی شود. سناریوهای پیروزی «کامالا». هریسبه عنوان نامزد حزب دموکرات و پیروزی «دونالد ترامپ» به عنوان نامزد طیف جمهوری خواه در انتخابات بعدی.
ادامه حمایت از رژیم صهیونیستی و تاکید بر آتش بس در دولت هریس
بدون شک هریس او به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات برای انتخابات 2024 این کشور، همان مسیری را که در چهار سال گذشته در کنار «جو» پیموده است، طی خواهد کرد. بایدنهزینه کرده بود یعنی حمایت کامل از رژیم صهیونیستی از شورای امنیت گرفته تا حمایت مالی و تسلیحاتی.
به گفته کارشناسان، هریس در عین حال اگر وارد کاخ سفید شود، آتش بس را هم در نظر می گیرد، هرچند در دوره بایدنفشارهای کاخ سفید به آتش بس منجر نشد و با وجود شهادت حدود 43 هزار فلسطینی بی گناه و بی دفاع، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نتوانست و نخواهد کرد. بایدن او همچنین از آن برای گشودن جبهه جدیدی در لبنان استفاده کرد. البته برخی ناظران بر این باورند که تمام جنگافروزیهای نتانیاهو با چراغ سبز روشن است بایدن انجام شده است
اندیشکده مؤسسه خاورمیانه (MEI) مستقر در واشنگتن اخیراً یک گزارش سیاستی منتشر کرده است هریس ادعا می شود که سیاست های بالقوه دولت هریس در خصوص خاورمیانه به ویژه در رابطه با رژیم صهیونیستی، فلسطین و لبنان، بر این فرض استوار خواهد بود که «اجبار هر یک از دو طرف مناقشه به اقدام، راه حل دو کشوری را به خطر می اندازد».
اگرچه بر اساس این گزارش، هریس او مخالفت خود را با گسترش شهرک سازی اعلام کرده، اما بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی می پذیرد و خواستار دسترسی همه ادیان به اماکن مقدس این شهر شده است.
هریس او همچنین می گوید از ارائه کمک های ضروری به مردم فلسطین تا زمانی که با قوانین ایالات متحده مطابقت داشته باشد، حمایت می کند. در حالی که هریس او مخالف هرگونه اقدام برای مشروعیتزدایی از رژیم صهیونیستی در سازمان ملل یا از طریق تحریم، مصادره سرمایه یا تحریم است، اما در این زمینه از حقوق آمریکا برای آزادی بیان حمایت میکند.
این اندیشکده آمریکایی با استناد به نامزد حزب دموکرات برای انتخابات آتی می نویسد که «به دنبال راه حل دیپلماتیک برای حل مناقشات در امتداد مرز اسرائیل و لبنان با استفاده از لبنان مستقل خواهد بود».
رژیم صهیونیستی به پیروزی ترامپ امیدوار است
از دیدگاه ناظران، انتظار می رود در صورت رئیس جمهور شدن مجدد ترامپ، سیاست وی در قبال رژیم صهیونیستی و جنایات آن در غزه و لبنان به طور کلی از تل آویو حمایت کند.
ترامپ همواره حمایت قاطع خود را از رژیم صهیونیستی نشان داده و احتمالاً اقدامات نظامی گستردهتری را علیه مقاومت با تمرکز بر امنیت و حق دفاع این رژیم اشغالگر تصویب خواهد کرد. ترامپ همچنین ممکن است از دخالت بیشتر ایالات متحده در خاورمیانه برای تقویت متحدان خود و جلوگیری از به دست آوردن قدرت بیشتر جبهه مقاومت حمایت کند. هدفی که با همه حمایت های آمریکا محقق نشده است و گروه های مقاومت نقش تعیین کننده ای در معادلات منطقه ای دارند.
همچنین ترامپ که در دوره ریاست جمهوری قبلی خود توافقنامه صلح ابراهیم را در راستای منافع رژیم صهیونیستی دنبال می کرد، اخیرا تاکید کرد که شرایط کنونی خاورمیانه چشم انداز این توافق را تیره کرده است و در صورت پیروزی، به توافق پایان خواهد داد. جنگ این موضوع در دستور کار
به گفته اندیشکده موسسه خاورمیانه، حزب جمهوری خواه به ذکر دو نکته از سیاست خارجی دولت ترامپ در رابطه با مناقشه خاورمیانه اکتفا کرده است: «حمایت از اسرائیل و بازگرداندن صلح در خاورمیانه».
اگرچه بر همگان آشکار است که ترامپ و طیف جمهوری خواه از نتانیاهو و رژیم اشغالگر حمایت می کنند، اما بازگرداندن صلح در منطقه از طریق کشور جنگ طلبی مانند آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی طنزی بیش از یک شوخی و طنز تلخ نمی تواند باشد. .
بنابراین کارشناسان معتقدند در صورت ریاست جمهوری جدید ترامپ، چند سیاست احتمالی برای جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان پیش بینی می شود:
۱. تقویت کمک های نظامی و اطلاعاتی به رژیم صهیونیستی: ترامپ از کمک های نظامی گسترده به رژیم صهیونیستی به ویژه در صورت افزایش درگیری ها با حماس و حزب الله استقبال می کند.
۲. میانجیگری برای پذیرش رژیم صهیونیستی توسط کشورهای عربی: ترامپ احتمالاً به تلاش های دیپلماتیک برای عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی که قبلاً در طرح موسوم به آبراهام اجرا شده بود، ادامه خواهد داد. همچنین می تواند از مذاکره مستقیم رژیم صهیونیستی و گروه های فلسطینی پرهیز کند و در عوض به دنبال حمایت کشورهای عربی برای تضمین امنیت این رژیم جعلی باشد.
۳. استقرار نیروهای نظامی در منطقهاز زمان آغاز تنشهای منطقهای، جنگندهها و رزمناوهای آمریکایی با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی به منطقه هجوم آوردهاند. آن هم در شرایطی که آمریکا همواره به دلیل جنگ افروزی خود در غرب آسیا و جهان از سوی جامعه جهانی محکوم شده است. علاوه بر این، رسوایی های مکرر آمریکا در دوران ترامپ مانند فرار از افغانستان و شکست در عراق، باعث شده است که بسیاری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، نگاهی کج به سیاست خارجی این کشور داشته باشند.