به گزارش خبرنگار مهر، گزارش مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران از طرح ملی پایش محیط کسب و کار کشور حاکی از آن است که در تابستان امسال امتیاز شاخص ملی محیط کسب و کار کشور 6.02 (بدترین امتیاز ارزیابی 10) است. که تنها 0.02 امتیاز از شاخص بهار بهتر است. این در حالی است که در بهار امسال این شاخص در سطح فصل زمستان باقی ماند و در فصل زمستان وضعیت این شاخص نامطلوب تر شد و از 98/5 در پاییز 1402 به 04/6 رسید.
نتایج گزارش ملی پایش فضای کسب و کار ایران نشان می دهد که در بهار 1403 فعالان اقتصادی شرکت کننده در این پایش به ترتیب سه مولفه «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمتی مواد اولیه و محصولات»، «مشکل تامین مالی توسط بانک ها . و «بی ثباتی سیاستها، قوانین، مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر شرکتها» بهعنوان نامناسبترین مولفههای فضای کسبوکار کشور در مقایسه با سایر مؤلفهها ارزیابی شده است.
همچنین بر اساس نتایج این طرح در تابستان 1403 استان های البرز، زنجان و خوزستان دارای مساعدترین فضای کسب و کار نسبت به سایر استان ها ارزیابی شدند.
بر اساس نتایج این طرح، میانگین ظرفیت (واقعی) فعالیت بنگاههای اقتصادی مشارکتکننده در فصل تابستان 1403 معادل 41.95 درصد بوده که نسبت به فصل بهار با ظرفیت فعال 41.19 درصد، 1.8 درصد افزایش داشته است. .
بر اساس نتایج این پایش در تابستان 1403، وضعیت فضای کسب و کار در بخش کشاورزی (06/6) نسبت به بخش صنعت (88/5) و بخش خدمات (6) نامطلوبتر ارزیابی شد.
از میان رشته های فعالیت های اقتصادی بر اساس طبقه بندی استاندارد ISIC rev4، حوزه فعالیت های «حمل و نقل و ذخیره سازی»، «تامین آب، مدیریت پسماند، فاضلاب و تصفیه» و «هنر، سرگرمی و تفریح» بهترین فضای کسب و کار را دارند. و حوزه فعالیت های «بهداشت انسان و مددکاری اجتماعی»، «آموزش و پرورش» و «فعالیت حرفه ای، علمی و فنی» بدترین فضای کسب و کار را نسبت به سایر حوزه های فعالیت اقتصادی کشور دارند.
همچنین بر اساس نظریه کلی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب و کار ایران در تابستان 1403 برابر با 21/6 بوده است (عدد 10 بدترین ارزیابی است) که نسبت به وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته کمی بهتر است. (بهار 1402 با میانگین 6، 26) می باشد
میانگین ارزیابی فضای اقتصادی 6.65 است که در ارزیابی فصل گذشته 6.60 بوده و میانگین ارزیابی فضای نهادی 5.85 است که در فصل گذشته 5.99 بوده است.
بر این اساس محیط حقوقی و حقوقی با عدد 63/5 و محیط مالی با عدد 30/8 به ترتیب مساعدترین و محیط های حقوقی بر اساس نظریه کلی کارآفرینی شین بودند.
لازم به ذکر است که شاخص شین با توجه به وزن عوامل مختلف در محاسبه دقت بیشتری نسبت به شاخص کل کشور دارد.