به گزارش رکنا از مازندران؛ یوسف نوری استاندار مازندران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مدیریت یکپارچه سواحل رودخانه و دریا یک استاندارد جهانی است، گفت: باید از ظرفیت های رودخانه ای موجود در استان در معماری منظر شهری و گردشگری استفاده شود.
بر اساس این گزارش؛ وی با تاکید بر اینکه امروزه رودخانه مکانی پویا و کاربردی برای فعالیت شهروندان است و نقش گردشگری برای کسب درآمد و بهبود فضای شهری دارد، افزود: پروژه نکارود باید به عنوان الگویی در استفاده از ظرفیت منابع آبی معرفی شود. توسعه گردشگری و درآمد پایدار
این مقام ارشد دولتی در مازندران با اشاره به اینکه طرح مدیریت رودخانه نکا طرحی با ائتلاف و مشارکت مردم و نهادهای مردمی مانند شهرداری و شورای شهر و سایر نهادهای شهری و استانی است، خاطرنشان کرد: با مشارکت مردم می توانند درآمد پایدار برای شهرداری ایجاد کنند و شورا ایجاد شد.
نوری در ادامه با تاکید بر اینکه هر شهری که شورای آن برنامه داشته باشد موثر و مثمر ثمر خواهد بود، تصریح کرد: اولویت های شهری باید در راستای زیست پذیری زندگی شهری برای شهروندان شناسایی و زمینه اجرایی فراهم شود.
غلامرضا شریعتی اندراتی نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در شورای اسلامی، اتحاد و همدلی مسئولان را گامی مهم برای افتتاح این پروژه و توسعه فضاهای شهری دانست.
وی افزود: اتحاد، انسجام و اراده بزرگ می تواند مشکلات را حل کند و در این برنامه ریزی و سازماندهی به وضوح شاهد این معضل ناکارآمدی و پرهیز بوده ایم.
شریعتی اندراتی از شورای شهر نکا به عنوان یک شورا و شهرداری موفق در سطح استان نام برد که در این مدت خدمات بسیار خوبی را در زمینه های عمرانی، فرهنگی، عمران شهری و گردشگری به مردم ارائه کرد.
همچنین مرتضی رمضانی فرماندار نکا نیز ابراز امیدواری کرد با افتتاح این پروژه از مشکلات ترافیکی شهرستان کاسته شود و تردد مردم تسهیل شود.
آزادسازی سواحل و حریم رودخانه ها پس از 23 سال
موسی خلیلی شهردار نکا گفت: مطالعات مهندسی رودخانه انجام شده و امیدواریم بتوانیم طرح رودخانه را در طرح جامع شهر مساواب و پیگیری های لازم برای اجرای پروژه های ساماندهی نکارود در دو طرف اجرا کنیم. “
وی گفت: برخی از این پروژه ها عبارتند از؛ «لایروبی رودخانه»، «ساخت پارک باغ شهدای آنهومش به مساحت 5 هزار متر مربع»، «پارک ملت به مساحت 6 هزار مترمربع» و «ساخت بند لاستیکی».
شهردار نکا با بیان اینکه پس از سیل سال 1378 که 23 سال از آن زمان می گذرد، برنامه هایی را برای رودخانه در نظر گرفتیم، تصریح کرد: ساماندهی این کانال به طول 4 کیلومتر از پل آبلو تا پل چهارراه از سمت الخلاب و چهارراه در دستور کار است. پل به جاده راه آهن. واقع شده است
خلیلی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین پروژه ها; «ساخت پل چمازی» در حال انجام تلقی می شود که در حال حاضر 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان در دست اجرا در نظر گرفته شده است که 3 میلیارد تومان آن از محل کمیته شهرسازی و مابقی از محل اعتبارات است. منابع داخلی
وی افزود: پس از ساخت پل باید راه های دسترسی دو طرف پل را برای بهبود ترافیک، حمل و نقل و کاهش ترافیک در نظر بگیریم و بحث مدیریت بحران و اقدامات لازم را انجام دهیم.
شهردار نکا تصریح کرد: تصمیم ما این است که قبل از اتمام ساخت پل که امیدواریم در مرداد یا شهریور ماه باشد، پس از 23 سال، حریم رودخانه برای حفظ حقوق بیت المال آزاد شود و با توجه به تاکید رئیس جمهور در راستای آزادسازی سواحل، رودخانه های مرزی و همچنین جلوگیری از تخریب جنگل ها.
خلیلی با اشاره به اخذ مجوز تخلیه از هیئت تامین شهر برای املاکی که در حاشیه رودخانه تخلیه نشدند، گفت: اقدام بسیار شجاعانه ای بود که مورد حمایت اعضای شورای شهر، هیات تامین قرار گرفت. شورای شهر، دستگاه قضایی و بالاتر از همه اصرار شهرداری و کارکنان آن.
وی گفت: عملیات آزادسازی نزدیک به یک کیلومتر از راه دسترسی پل چمازی به پل آبلو آغاز شده و تخریب هایی نیز انجام شده است و امیدواریم عملیات اجرایی این مسیر به زودی به پایان برسد.
شهردار نکا افزود: جاده دسترسی به عرض 30 متر که شامل; «کاندرو بند»، «باند فضای سبز ضلع شمالی»، «باند سالم ضلع جنوبی»، «چراغ تزئینی وسط جاده»، «پارکینگ»، «جاده رفت و برگشت» که نکا را از بنبست خارج میکند. و “از طریق مسیر به جاده کمربندی” باز می شود.
خلیلی با بیان اینکه انعکاس این اقدامات باعث ایجاد احساس رضایت و خرسندی در مردم شد، اظهار داشت: این اقدام شجاعانه در این دوره صورت گرفت و مایه خرسندی شهرداری و شورای شهر است.
مازندران / مسعود پاشنا