افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
0

گوشت قرمز در دست کشاورزان/ یارانه واردات باید وارد تولید شود – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 417048
گوشت قرمز در دست کشاورزان/ یارانه واردات باید وارد تولید شود – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

به گزارش خبرنگار مهر، تنظیم بازار کالا از صنایع غذایی گرفته تا میوه و تره بار از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است. علاوه بر عرضه، کیفیت و سلامت این غذاها نیز یک نیاز مبرم در بخش مراقبت های بهداشتی است. در سال های اخیر با افزایش تولید، به نظر می رسد کیفیت و سلامت محصولات […]

به گزارش خبرنگار مهر، تنظیم بازار کالا از صنایع غذایی گرفته تا میوه و تره بار از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است. علاوه بر عرضه، کیفیت و سلامت این غذاها نیز یک نیاز مبرم در بخش مراقبت های بهداشتی است.

در سال های اخیر با افزایش تولید، به نظر می رسد کیفیت و سلامت محصولات کمتر مورد توجه بوده است. در حال حاضر یکی از چالش های موجود در حوزه گلخانه ها و محصولات گلخانه ای، تاریخ انقضای سموم تولیدی و وارداتی است که عموماً از آن فراتر نمی رود و محصولات زودتر جمع آوری و به بازار عرضه می شوند. این بدان معنی است که سموم موجود در محصولات از بین نمی روند.

همچنین در تولید فرآورده‌های گوشتی، بخش عمده‌ای از گوشت قرمز از طریق مزارع نیمه‌صنعتی که نظارت بهداشتی کمتری دارند، تامین می‌شود.

وضعیت بازار گوشت قرمز

در حال حاضر تامین بازار کالا از نظر آماری با مشکل کمتری مواجه است اما در سال جاری شاهد افزایش زیادی در حوزه قیمتی بوده ایم. گوشت قرمز در سال‌های اخیر وضعیت خوبی نداشته و با تخریب زیرساخت‌های صنعت دامپروری و کشتار دام‌های مولد در سال‌های قبل از ۱۴۰۰، باعث افزایش قیمت‌ها در سال ۱۴۰۲ شد.

پس از آن دولت سیزدهم برای کنترل قیمت اقدام به واردات گوشت گرم و منجمد کرد. رصد بازار کالا نشان می دهد هر بسته گوشت تازه گوساله با قیمت رسمی 285 هزار تومان و هر بسته یک کیلویی گوشت منجمد بین 305 تا 315 هزار تومان به فروش می رسد. این تفاوت قیمت بین گوشت بره داغ و گوشت گاو منجمد نیز صدق می کند. بنابراین هر کیلوگرم گوشت بره داغ نسبت به گوشت گاو منجمد نرخ کمتری دارد.

جواد آزاد، مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری همگام کشور در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره علت این تفاوت قیمت اظهار کرد: این موضوع به منبع ارز این دو نوع گوشت قرمز (تازه و منجمد) برمی گردد. عرضه گوشت گرم گاو در اتاق اول 28500 تومان و ارز در نظر گرفته شده برای گوشت منجمد در اتاق دوم 42000 تومان است.

وی افزود: با وجود 6 ماه درخواست واردات دام، هنوز ارزی تخصیص داده نشده است.

آزاد در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در حال انجام رایزنی برای جلوگیری از خروج این محصولات از فروشگاه ها و فروش با قیمت بالاتر در برخی فروشگاه های اینترنتی هستند تا ارز لازم برای هر دو نوع گوشت در سالن دوم تامین شود.

اما در نهایت دولت این موضوع را رد کرد و وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: تامین ارز برای واردات گوشت گرم از کشور ادامه خواهد داشت. اتاق اول وی گفت: در کشور گاوهای مازاد آماده ذبح زیادی داریم و این در حالی است که روند تامین ارز و کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد.

انباشت گوشت بدون خریدار

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دام کشور نیز موافق است و می گوید: گوشت گاو سنگین تولیدی در کشور دست دامدار می ماند و دولت باید به جای یارانه 200 هزار تومانی، این میزان را در اختیار گوشت تولید داخل قرار دهد. هر کیلوگرم واردات را مصرف می کنند تا آرام آرام قیمت آن را کاهش دهند.

گوشت قرمز در دست دام/یارانه واردات باید وارد تولید شود

وی در خصوص علت عدم فروش گوشت دام سنگین به موضوع عرضه زیاد دامداران برای تامین علوفه دام در فصل زمستان اشاره کرد و گفت: در این فصل دامدار برای خرید گوشت نیاز به نقدینگی و سرمایه در گردش دارد. علوفه لازم که متاسفانه در شرایط اقتصادی کنونی یک چالش است. وضعیت مالی آنها را مجبور به فروش دام های خود کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، این مشکل و چالش انباشت دام از ابتدای تابستان پیش بینی و اطلاعاتی در این باره در خبرگزاری مهر منتشر شد.

آزاد با اشاره به انباشت فعلی دام سنگین تولیدی در کشور، دلیل آن را توضیح داد: اولاً وضعیت تولیدات دامی امسال بهتر بود. دوم اینکه روند بازار در این فصل هر سال یکسان است. در ابتدای پاییز، کشاورز برای تامین غذای دام در فصل زمستان به نقدینگی زیادی نیاز دارد. بنابراین همه کشاورزان در این فصل تامین کننده هستند.

وی تصریح کرد: در صنعت دامپروری دام های پروار مانند قلک هستند و در مواقع لزوم دامدار از آن استفاده می کند. الان فصلش اومده ولی خریدار کمه. اگر دولت این یارانه گوشت را به این بخش اختصاص دهد، بازار توسط دام های تولید داخل بهتر مدیریت می شود.

وی گفت: دولت باید این گوشت را بخرد و در بازار بفروشد. پس از دریافت یارانه، تولیدکننده باید گوشت را با همان قیمت ارزان‌تر به فروش برساند.

یارانه 50-50 برای تولید و واردات.

آزاد با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام باید به این موضوع ورود می کرد که تا امروز انجام نشده است، گفت: اتحادیه ها و تشکل ها ابزاری برای تنظیم بازار ندارند. گوشت در میادین میوه و تره بار به فروش می رسد که کرایه غرفه ها بسیار بالاست. مدیریت بازار را در اختیار اتحادیه قرار دهید تا عرضه مستقیم باشد.

گوشت قرمز در دست دام/یارانه واردات باید وارد تولید شود

مدیرعامل اتحادیه سراسری همزمان دام کشور یادآور شد: اگر 50 درصد یارانه وارداتی گوشت به تولید داخل اختصاص یابد، مشکلات داخلی تا حدودی برطرف می شود. اگر این اتفاق بیفتد، تولید رونق می گیرد و قیمت نهایی کمتر می شود. همچنین گوشت ایرانی خوشمزه تر از گوشت وارداتی است.

با استفاده از نرخ زاد و ولد

در لایحه بودجه 1404 یک درصد از تعرفه واردات نهاده های دامی باید به عرضه گوشت قرمز و سفید اختصاص یابد. آزاد گفت: این موضوع خیلی مهم است. برای سال آینده برنامه هایی برای بهبود صنعت دام در نظر گرفته شده است. ابتدا تامین سرمایه در گردش برای خرید دام و تامین علوفه. ثانیاً، بهبود و تجدید واحدهای دام و سایر واحدها با هدف ترویج و بهبود تولیدمثلی است که در خارج از فصل تولید مثل رخ می دهد. به این ترتیب تولید گوشت در کشور افزایش می یابد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری گاوداران کشور موضوع سوم را برجسته کرد و ادامه داد: امسال آمار تکثیر حدود یک میلیون رأس برآورد شده است. در صورت تضمین اعتبار، گوشت بره حداقل 1.5 برابر افزایش می یابد و دیگر نیازی به واردات نداریم.

آزاد گفت: در حال حاضر میزان بره زایی در سال 0.7 است اما با باروری خارج از فصل (تولید مانند گوسفند فصلی است) میزان بهره برداری به 1 درصد می رسد. به این ترتیب تعداد زیادی گاو به تولید گوشت سبک اضافه می شود. از طرفی قیمت نهایی نیز کاهش می یابد. این طرح در سال جاری راه اندازی شد و پیش بینی می شود این روند برای حل مشکل بازار گوشت ادامه داشته باشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=417048

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.