مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به پیگیری موضوع احداث ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک گفت: علیرغم همه پیگیری های ما در سطح ملی و استانی مراحل این ساخت و ساز در ماههای اخیر حفاریهای عمیق انجام شده و زیرساختهای زیربنایی در حال احداث است و در صورت تحقق این بهبود، به دلیل بیمصرف شدن دادههای آن، خطر تعطیلی این ایستگاه هواشناسی وجود دارد.
به گزارش ایسنا 17 آبان ماه، مهدی چمران، سرپرست شهرداری تهران از توقف ساخت و ساز به دلیل عدم دریافت پروانه ساخت خبر داد. در پی این تصمیم، مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به عملیات عمرانی در محوطه ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک، از ادامه اقدامات پایش برای جلوگیری از ساخت آسمان خراش در این منطقه خبر داد.
بیشتر بخوانید:
چمران: ساختمان دانشگاه تهران تعطیل شد
مازیار غلامی در گفت وگو با ایسنا وی افزود: ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دومین ایستگاه قدیمی هواشناسی پس از ایستگاه فرودگاه مهرآباد پایتخت است.
مدیرکل هواشناسی استان تهران با بیان اینکه این ایستگاه تنها ایستگاه هواشناسی در مرکز تهران است، گفت: در تهران پنج ایستگاه هواشناسی در شمیرانات (اقدسیه)، چیتگر، فرودگاه مهرآباد، اداره کل مدیریت بحران و موسسه داریم. ژئوفیزیک
وی تاکید کرد: اندازه گیری کمیت های هواشناسی در مرکز تهران از منظر ملی و بین المللی حائز اهمیت است، زیرا داده ها به صورت منطقه ای توزیع شده و به عنوان ورودی مدل های پیش بینی استفاده می شود، به همین دلیل ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک هم از نظر جوی است. به عنوان پایش و پیش بینی به ویژه در زمینه تشخیص مخاطرات هواشناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
غلامی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: متأسفانه از پاییز گذشته شایعاتی مبنی بر تصمیم دانشگاه تهران مبنی بر احداث ساختمان بلندمدت در جوار ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک شنیدیم و پس از مدتی به واقعیت پیوست. . اولین علائم را در ابتدای بهمن ماه دیدیم و با رئیس موسسه ژئوفیزیک مکاتبه کردیم و از او خواستیم که طبق استانداردهای هواشناسی برای ساخت و ساز اطراف ایستگاه هواشناسی این کار را انجام دهد، زیرا یک ساختمان بلندمرتبه می تواند تاثیر منفی داشته باشد. . تاثیر بر اندازه گیری کمیت های هواشناسی به عنوان مثال، بر سرعت و جهت باد تأثیر می گذارد و بر بارش و تشعشع تأثیر می گذارد زیرا بر ایستگاه هواشناسی سایه می اندازد و مانع آن می شود.
مدیرکل هواشناسی استان تهران افزود: دو هفته بعد از نامه من به رئیس موسسه ژئوفیزیک، سحر تاجبخش – رئیس سازمان هواشناسی – به دکتر محمد مقیمی – رئیس وقت دانشگاه تهران – نامه نوشت و به ایشان گفت. درخواست برای رعایت استانداردهای هواشناسی در ساخت حریم به ایستگاه ژئوفیزیک تبدیل شد. تا به امروز، فعالیت ساختمانی هنوز آغاز نشده بود. در پایان اسفند ماه ساخت و ساز آغاز شد و حفاری های عمیق انجام شد. با توجه به این وضعیت، مکاتبات در سطح ملی و استانی ادامه یافت و از مسئولان خواستیم تا حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک را حفظ کنند. نظارت همچنان در سطح ملی و استانی ادامه دارد.
وی در خصوص رایزنی با شهرداری برای رعایت مقررات ساخت و ساز در اطراف ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک گفت: سه هفته پیش با ناصر امانی -عضو شورای شهر تهران- ملاقات کردم و از وی برای پیگیری موضوع کمک خواستم. شهرداری به اینکه ما می توانیم موضوع را حل کنیم، حل کنیم.
مدیرکل هواشناسی استان تهران تاکید کرد: مخالف پروژه دانشگاه نیستیم اما معتقدیم فعالیت های عمرانی باید با رعایت استانداردهای هواشناسی انجام شود اما دانشگاه تهران با رعایت استانداردهای هواشناسی در نظر دارد سه بلوک 25 طبقه بسازد. فاصله افقی استاندارد از هر سازه 10 برابر ارتفاع آن است. به عنوان مثال، اگر سازه ای سه متر ارتفاع دارد، باید 30 متر از ایستگاه هواشناسی فاصله داشته باشد.
غلامی در پایان تصریح کرد: پیشنهاد و درخواست ما از دانشگاه تهران این است که تغییرات پروژه به گونه ای باشد که هم نقشه های ساخت آن پیش برود و هم استانداردهای اندازه گیری هواشناسی تحت تاثیر قرار نگیرد و اندازه گیری ها همراه نباشد. خطاها .
انتهای پیام