چرا اسرائیلی ها جاسوسی برای ایران را می پذیرند؟
عملیات جذب نیرو – به گفته نویسنده – این سوال دردناک را ایجاد می کند: چه چیزی در ذهن یک شهروند اسرائیلی می گذرد که پیشنهاد جاسوسی به نفع ایران – در حال حاضر دشمن سرسخت اسرائیل – را می پذیرد و به کشور خود خیانت می کند؟
این نویسنده تاکید کرد: ایرانیها برای جذب جاسوسان تصادفی عمل نمیکنند، بلکه سعی میکنند یک پرونده روانشناختی یکپارچه برای جذب افراد همسو با اهدافشان تهیه کنند و این شامل ویژگیها و شاخصهایی است که ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد.
درک انگیزه های روانی که یک فرد را هدایت می کند، کلید درک عملیات جذب جاسوس است، زیرا هر فردی انگیزه هایی دارد که آنها را هدایت می کند، از جمله نیاز به شناسایی، ارتباط و نزدیکی، نفوذ و مشارکت در عملیات های مخفی، و اطمینان یا اشتیاق.
بر این اساس اغلب افراد از انگیزه هایی که در تصمیم گیری ها و انتخاب های آنها تأثیر می گذارد و آنها را هدایت می کند بی اطلاع هستند و گاهی برای رسیدن به آن نیاز به کمک دارند.
پول تنها عامل نیست
اگرچه بسیاری بر این باورند که انگیزه اصلی همکاری با ایران پول است، اما به گفته این محقق اسرائیلی، تنها انگیزه آنها پول نیست، بلکه نیاز عاطفی و روانی برای پرکردن خلأ عاطفی، احساس هیجان و حس معناست اثربخشی همه عواملی هستند که در فرآیند جذب نقش دارند.
مارگالیت توضیح داد: افرادی که موافقت می کنند با یک کشور متخاصم همکاری کنند، معمولاً به دلیل تمایل به خارج شدن از روال خسته کننده زندگی و جستجوی هیجان انگیزه دارند یا اگر در روابط با والدین و دوستان خود مشکل دارند و به نوعی در همان زمان احساس می کنند. حاشیه. احساس ارزش در زندگی
در مورد میمن، اگرچه او مبلغ هنگفت 1 میلیون دلار برای تکمیل ماموریت درخواست کرد، انگیزه اصلی او ممکن است احساس بخشی از یک هدف بزرگتر باشد.
نویسنده بر این باور است که داستان جذب ویکتورسون و برنشتاین پیچیدهتر است، زیرا موافقت با ترور یک شخصیت برجسته در اسرائیل سؤالات زیادی را ایجاد میکند و به سختی میتوان باور کرد که پول به تنهایی باعث ایجاد انگیزه در این افراد میشود، بلکه عواملی مانند سرپیچی از قانون. احساس مستی و غرور از شرکت در عملیات مخفی و خطرناک از دیگر عوامل انجام چنین عملی است.
عوامل روانی
بنابراین، به گفته نویسنده، فرآیند جذب جاسوس اغلب علاوه بر انگیزه های اقتصادی، عوامل روانی مانند خودشیفتگی و احساس اعتماد به نقاص زاید را در بر می گیرد، زیرا فرد جذب شده احساس می کند که زندگی معنای جدیدی به خود می گیرد و احساس قدرت و اهمیت بیشتر او متوجه می شود که این از طریق ارتباط با دستگاه های اطلاعاتی در او ایجاد می شود.
مارگالیت تصریح کرد: ایرانی ها از تکنیک های روانشناختی مانند اصل «تداوم» و «تعهد» استفاده می کنند و در ابتدا وظایف نسبتاً آسانی را برای جاسوسان محول می کنند. سپس از آنها خواسته می شود تا ماموریت های بزرگتر و خطرناک تری را انجام دهند، مانند تلاش برای ترور یک شخصیت برجسته.
این تکنیک «تداوم شناختی» است که محققان روانشناسی درباره آن صحبت میکنند: به محض اینکه افراد استخدام شده یک مأموریت کوچک را آغاز میکنند، احساس میکنند مجبور به انجام کارهای دشوارتر و خطرناکتر برای حفظ چهره میشوند.
عوامل دیگر در انتخاب جاسوس
این نویسنده افزود: انتخاب اهداف با توجه به عوامل خاصی صورت گرفت، به عنوان مثال میمن به عنوان یک تاجر بزرگ که در ترکیه زندگی می کرد، مشخص است که انتخاب او به دلیل سهولت سفر به ایران به دلیل تجارت گسترده انجام شده است. . روابط
ویکتورسون و برنشتاین، آنها نیز جوان، احتمالاً به دلیل تمایل شدید آنها برای داشتن یک زندگی هیجان انگیز انتخاب شده اند.
نویسنده نتیجه گیری می کند: «مطالب فوق نشان می دهد که فناوری مدرن و پیشرفت در دنیای جاسوسی نمی تواند این واقعیت را پنهان کند که ضعیف ترین حلقه همیشه عنصر انسانی است، زیرا تمایلات و تمایلات انسان – خواه برانگیختگی، احساس اهمیت یا سود مالی – می تواند در نهایت منجر به استخدام جاسوسان می شود.