به گزارش بازار، غلامرضا نوری قزلجه صبح پنجشنبه در مراسم رونمایی از هفت رقم بذر کاهو تولید شده با فناوری هیبرید و رقم اصلاح شده گلرنگ که در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط کنونی تغییرات اقلیمی رخ داده است. در جهان شتاب می گیرد و بسیاری از پیش بینی ها اشتباه است، استفاده از قابلیت ها و قابلیت های ژنتیکی که در بذرها نهفته است بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: هدف ما این است که با استفاده از این قابلیت ها به محصول، عملکرد و بذر خوب و مقاوم در برابر تغییر شرایط و تنش های محیطی، زنده و غیر زنده دست یافته و در عین حال محصول بیشتری به ما بدهد. و همچنین باید به محدودیت های موجود در منابع، وضعیت فعلی خاک و شرایطی که در بخش آب داریم توجه بیشتری شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه رشد جمعیت کشور، کسری تراز تجاری و نیاز به امنیت غذایی و افزایش تقاضای تولید، توجه بیشتری به مقوله بذر داریم که یک نهاده مهم و موثر در این زمینه است، گفت: کشاورزی، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 98 درصد بذر مصرفی ایران در داخل کشور تولید می شود که بیش از 700 هزار تن وزن و حدود یک میلیارد یورو ارزش دارد.
نوری قزلجه، تحقق بخشی از نیازهای اساسی کشور به ویژه کالاهای اساسی را مرهون تلاش و کوشش کشاورزان و فعالان این عرصه دانست و اظهار داشت: حدود دو درصد بذر مورد نیاز کشور با وزن حدود هفت. هزار تن وارداتی است و در منطقه حدود 90 درصد بذرهای مهم، هیبریدی و لازم برای محصولات گلخانه ای، سبزی و صیفی را وارد می کنیم.
وی با اشاره به اینکه حادثه امروز مصداق حرکت به سمت خوداتکایی و رفع نیازهای داخلی کشور است، گفت: باید به سمتی حرکت کرد که بتوانیم نیازهای خود را برآورده کنیم و همچنین ظرفیت و ظرفیتی داشته باشیم که بتوانیم. از بعد در زمینه صادرکننده بذرهای هیبریدی، نباتی و صیفی که ارزش افزوده و درآمد ارزی بیشتری دارند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فعالیت حدود 450 شرکت در زمینه بذر از جمله تهیه، توزیع، تامین، اصلاح و غیره و بیان اینکه بیش از 90 درصد آنها متعلق به بخش خصوصی است، افزود: معتقدیم که بخش خصوصی چابک تر و اقتصادی تر است. با دقت بیشتری کار می کند، بنابراین تمامی توانمندی های وزارتخانه های جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی در خدمت فعالان این حوزه برای رسیدن به امنیت غذایی است.