بله به گزارش خبرگزاری مهر، بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب و مدیر انجمن سکته مغزی در شانزدهمین کنگره بین المللی بین المللی سکته مغزی در هتل قلب درباره استفاده از هوش مصنوعی برای پیشگیری از سکته گفت: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر است و میر در ایران اما در کشورهای پیشرفته دنیا این بیماری پنجمین عامل مرگ و میر است. میر شناخته شده است
وی اضافه کرد: باید از هوش مصنوعی برای یافتن راهکارهای پیشگیری از سکته استفاده کرد، بنابراین باید برنامه ملی را طراحی کنیم تا در یکی دو ساعت اول بیماران سکته مغزی را به مراکز درمانی بیاوریم.
او یک بار گفت: درمان سکته مغزی نیاز به تجهیزات زیادی ندارد. این درمان با آمپول وارداتی به کشورمان و ساخت ایران انجام می شود. تزریق این آمپول در دو مورد اول تاثیر زیادی دارد. ساعت، بنابراین لازم است آمبولانس با سی تی اسکن به محل حادثه اعزام شود.
به گفته وی، شیوع سکته مغزی در بین جوانان بیشتر از ام اس است که باید با برنامه ریزی مدون از بروز آن پیشگیری کرد.
در ادامه احسان شریفی پور، متخصص بیماری های مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی به مهم ترین علت سکته مغزی اشاره کرد و گفت: سکته مغزی دو نوع عامل خطر دارد. سن بالای 50 سال که هر دهه دو برابر می شود، یکی از دلایل سکته مغزی است. عواملی مانند فشار خون، دیابت، چربی خون، کم تحرکی، استعمال دخانیات، بیماری های زمینه ای، بیماری های خونی و قلبی عروقی که قابل شناسایی هستند از دیگر عوامل هستند. وقوع سکته مغزی است.
شریفی پور تصریح کرد: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران است. از نظر بروز این بیماری 1.5 برابر میانگین جهانی است و از نظر سنی در ایران 10 سال از میانگین جهانی جوانتر هستیم. که زنگ خطر و نیاز است آخرین بررسی ها نشان می دهد که آمار سکته در استان های البرز، چهار محال، بختیاری و گلستان بیشترین میزان را دارد.
دبیر اجرایی این کنگره درباره دوران طلایی انتقال بیماران سکته مغزی گفت: 4.5 ساعت اول سکته مغزی، دوران طلایی است، هر چه زودتر بیمار به بیمارستان منتقل شود، شانس بهبودی و اجتناب از ناتوانی بیشتر می شود، زیرا هر دقیقه 2 میلیون نورون مغز در دست ها می روند
به گفته وی، اورژانس شهرستان که دارای کد تعریف شده است، می تواند در ساعات اولیه بیمار را نجات دهد، بنابراین در صورت بروز علائم سکته مغزی باید با 115 تماس گرفته و بیمار را به بیمارستان 724 منتقل کنید.
لیلا افشار هزارخانی متخصص مغز و اعصاب کرمانشاه گفت: برای اولین بار استان کرمانشاه کمک هزینه سکته مغزی گرفت و درمان های جدید سکته مغزی راه اندازی شد و این استان از نظر درمان سکته مغزی و جدیدترین درمان ها یکی از استان های پیشرو است. در کرمانشاه برگزار می شود.
وی افزود: در این استان 200 بیمار با روش های درمانی از سکته مغزی نجات یافته اند، لذا از مردم تقاضا می شود با مشاهده علائم اختلالات گفتار، بی حرکتی، تاری دید و … حداکثر تا یک ساعت به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند. استفاده می شود.