افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 30 October , 2024
0

آملی لاریجانی: نمایندگان مجلس سخنان غیر مستند را تکرار نکنند

  • کد خبر : 415741
آملی لاریجانی: نمایندگان مجلس سخنان غیر مستند را تکرار نکنند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اظهارات برخی نمایندگان مجلس پاسخ داد و گفت: امیدواریم نمایندگان محترم مجلس که باید حواسشان به روند قانونگذاری باشد، اظهارات بی اساس را بارها و بارها تکرار نکنند. به گزارش ایسنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان شورای اسلامی در خصوص طرح ساماندهی […]

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اظهارات برخی نمایندگان مجلس پاسخ داد و گفت: امیدواریم نمایندگان محترم مجلس که باید حواسشان به روند قانونگذاری باشد، اظهارات بی اساس را بارها و بارها تکرار نکنند.

به گزارش ایسنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان شورای اسلامی در خصوص طرح ساماندهی کارکنان دستگاه های موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه پنج ساله ششم، گفت: یک مصوبه وجود داشت. بحث های زیادی در انجمن در مورد نیروهای شرکتی وجود دارد.” من شخصاً با مصوبه مجلس موافقت کردم و برای راحتی آن رای دادم و با تغییر پیشنهادات اصلاحی، حتی دوبار به رأی گذاشته شد که مورد اعتراض برخی دوستان در مجمع قرار گرفت. بله، خواهم کرد. دفاع کند.

وی افزود: در مجلس اعتراض می کنند که شما یک مصوبه را چهار سال به تعویق انداختید در حالی که تاخیر مصوبه ربطی به ما نداشت. ایرادی در شورای عالی نظارت مبنی بر مغایرت با سیاست ها مطرح شد و این ایراد نیز مانند بقیه مصوبات مجلس در مهلت قانونی (بیست روز) بررسی شده است.

آیت الله آملی لاریجانی ایراد شورای نگهبان را طبق روال دستور رهبر معظم انقلاب در خصوص ایراد شورای عالی نظارت دانست و گفت: این مصوبه به مجلس بازگردانده شد و مجلس علی القاعده باید قطعنامه را اصلاح کرده یا بر انجام آن اصرار داشته اند.

وی با اشاره به روند تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: این مصوبه دو سه بار به مجلس رفت و اصلاح شد، اما شورای عالی نظارت متذکر شد که مجلس محترم نه تنها مشکل را حل نکرد، بلکه مشکل را حل نکرد. به آن اضافه شد. مجلس محترم در نهایت بر مصوبه خود پافشاری کردند و مصوبه در جلسه علنی مجلس ارائه شد. در نهایت مجلس محترم اعم از سهل انگاری و یا آگاهانه به جای اصرار بر ماده واحده مورد اعتراض شورای عالی نظارت، تنها بر تبصره 2 آن ماده واحده اصرار کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مجمع فقط از نظر قانون اساسی می توانست وارد این بند شود و حق ورود به چیزی که بر آن اصرار نشده بود یعنی اصل ماده واحده را نداشت. در نتیجه مجمع فقط تبصره 2 را مورد بررسی قرار داد که تنها ماده ای بود که نمایندگان محترم بر آن تاکید داشتند.

در نهایت اعضای محترم مجمع که اهل فضل و نظر و معرفت هستند آن را از نظر مصلحت بررسی کردند و مصلحت ندانستند.

وی تصریح کرد: در آن جلسه حدود نوزده نفر به ظاهر رای موافق دادند اما به حد نصاب نرسیدند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به نمایندگان درباره روند قانونگذاری در کشور گفت: ما قانونگذار نیستیم، بارها تکرار کرده ایم اما متاسفانه باز هم می شنویم که شورای شورا و شورای نگهبان نباید قانون گذاری کنند. . !

و افزود: مجلس در مورد چه چیزی تشریع کرده است؟ در روند قانونگذاری در برخی موارد طبق قانون اساسی ما نقطه پایانی برای تشخیص مصلحت هستیم، یعنی هرگاه در شرایط خاصی بر تصویب شورای اسلامی اصرار شود، مجمع تشخیص مصلحت نقطه پایان می شود. نقطه تعیین تناسب طبق اساسنامه مجمع، مصوبات فوری باید حد نصاب مشخصی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: البته این انتظار درست است که مجمع باید در ظرفیت مجلس و دستگاه های اجرایی کمک کند و اگر واقعاً در جایی بن بست وجود دارد باید در چارچوب وظایف قانونی حل شود، اما نمی توان از حد مربوطه خارج شد. چارچوب های قانونی بر این اساس چون به حد نصاب لازم نرسیدیم، عدم تصویب مصوبه مجلس در مورد تبصره 2 را به مجلس اعلام کردیم.

وی با اشاره به روند رای گیری در شورای اسلامی گفت: در مجلس محترم گاهی با اختلاف یک رای وزیر متهم از سمت خود برکنار می شود. بنابراین ممکن است مصوبه ای در مجلس رای بیاورد یا نشود، آقایان نمی توانید بگویید این روند قانونگذاری درست نیست! در این مورد خاص که بالاخره رای لازم را نگرفت شخصا با نظر مجمع موافق بودم ولی اعضای محترم هر کدام رای مستقل خود را دارند و نظر دارند و رای مجمع لحاظ می شود. شمارش بر اساس اکثریت تعیین شده در اساسنامه. بنابراین از نظر مجمع این امر تعیین تکلیف شده است و برخی از نمایندگان محترم مدام تکرار می کنند که مجمع باید موضوع را تعیین تکلیف کند، باید بدانند که مجمع در تبصره 2 قانون اساسی تعیین تکلیف کرده است. شما فقط به یک مقاله اشاره کردید و هیچ تکلیف دیگری نداشتید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ماده واحده مذکور و ارائه راهکار عملی برای حل موضوع گفت: نمی توانیم وارد اصل ماده واحده شویم زیرا اصرار نمایندگان مجلس نبوده است. حال راه عملی و موثر این است که خود مجلس محترم در این ماده واحده بیاید و مصوبه جدیدی داشته باشد و اگر در مجلس حل شود اشکالی ندارد ولی اگر به هر دلیلی مشکل حل نشد. مجدداً به مجلس ارجاع شود. در این صورت مجدداً در مجمع رأی گیری خواهد شد.

آملی لاریجانی با انتقاد از اظهارات برخی از نمایندگان مجلس گفت: امیدواریم نمایندگان محترم مجلس که باید از روند قانونگذاری علیه القاعده آگاه باشند، به تکرار برخی اظهارات بی اساس مبنی بر اینکه مجلس باید این یا آن موضوع را حل کند و پس چرا؟ مجلس چه قانوني دارد؟ چه چیزی را قانون گذاری کنیم؟ آنچه به ما ارجاع شد از نظر تشخیص مصلحت و احراز صلاحیت بود، اینجا تأیید نشد و عدم تأیید آن را به آنها اطلاع دادیم، بقیه کاری است که مجلس برای ورود به ماده واحده باید انجام دهد.

وی تاکید کرد: تکرار این مطالب باعث ایجاد تنش های بی دلیل در جامعه و ایجاد توقعات بی مورد نسبت به مجمع می شود که امیدواریم دیگر تکرار نشود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=415741

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.