این روزنامه انگلیسی با استناد به گزارش های میدانی هشدار داد که شمال نوار غزه اکنون بدترین شرایط خود را در جریان جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه این نوار تجربه می کند و همزمان، رژیم صهیونیستی به حملات خود به بیمارستان ها و پناهگاه ها ادامه می دهد. و کمبود آب و غذا به دلیل محاصره صهیونیست ها علیه ارسال کمک های بشردوستانه در حال تشدید است.
به گزارش ایسنا، «نسرین مالک» در گزارش خود با عنوان «کسی آنها را نجات نمی دهد: وحشت محاصره پشت خاموشی های شمال غزه» می نویسد:
انس الشریفی، خبرنگار الجزیره، در حالی که اتصال اینترنت پس از قطعی دیگر در روز پنجشنبه در جبالیا، شمال غزه برقرار شد، تلاش کرد تا جهان را در مورد اتفاقات قطعی اینترنت در حساب رسانه اجتماعی خود بهروزرسانی کند. خانه هایی در همان خیابانی که او در محله الحوجه زندگی می کند و تعداد مجروحان و کشته شدگان این حملات 150 نفر تخمین زده می شود، اما هیچ کس به طور قطع از تعداد آنها اطلاعی ندارد.
ادامه تشدید محاصره جبالیه و چندین بخش دیگر از شمال غزه توسط تانکها و نیروهای زمینی اسرائیل به این معنی است که تیمهای دفاع شهری و پزشکان نمیتوانند برای نجات افراد گرفتار در زیر آوار به آنجا بروند. هیچ خبرنگاری نتوانسته است به آنجا دسترسی پیدا کند و فقط الشریف امکان گزارش در مورد آن را دارد زیرا او در همان نزدیکی زندگی می کند. او در ویدئویی که از یک خیابان تاریک و خلوت آنجا ضبط و پخش کرده است، می گوید: «هیچ پوشش خبری و اطلاع رسانی دفاع شهری وجود ندارد. چیزی جز مرگ و نابودی نیست. هیچ کس برای نجات آنها نخواهد آمد.»
پس از گذشت چندین روز از این حملات هوایی، هنوز هیچ روایت رسمی یا جامعی در مورد حملات به الحوجه وجود ندارد، در حالی که وضعیت مشابهی در سراسر نوار شمالی غزه وجود دارد. با گذشت چهار هفته از دور جدید حملات اسرائیل به آنجا، تحرک و ارتباط در این منطقه به طور فزاینده ای دشوار شده است.
رژیم صهیونیستی در طول بیش از یک سال عملیات خود علیه غزه که پس از عملیات «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر انجام شد، خطوط تلفن و اینترنت در نوار غزه را به صورت دوره ای مختل کرده است. شبکه های ارتباطی غزه مرتباً به دلیل آسیب به زیرساخت ها و کمبود برق یا سوخت برای ژنراتورهای برق از کار می افتد.
با این حال، به گزارش گاردین، شهروندان، اولین امدادگران، پزشکان و اصحاب رسانه در شمال غزه میگویند که در هفتههای اخیر وضعیت ناشی از محاصره و ویرانی در شمال غزه بدتر شده است و کمکهای امدادگران پزشکان و توانایی خبرنگاران برای گزارش در آنجا. شدت ضعیف می شود.
در ادامه این گزارش، این روزنامه انگلیسی میگوید: ارتباط بین بیمارستانها، بهورزان و سازمانهای امدادی به صورت پراکنده برقرار میشود و در این شرایط درگیریهای زمینی سفر را خطرناکتر میکند و هماهنگی درمان و مراقبتهای دقیق را دشوارتر میکند. پس از حمله نیروهای اسرائیلی به خدمه این سرویس و منهدم شدن آخرین خودروی آتش نشانی توسط یک داروساز 28 ساله، خدمات دفاع مدنی روز چهارشنبه گذشته به حالت تعلیق درآمد پس از کشته شدن حداقل 40 نفر در حملات هوایی روز شنبه در منطقه بیت لاهیا و گمان می رود که هیچ آمبولانسی اعزام نشده باشد، به همراه دو دوستش تمام تلاش خود را برای کمک به مجروحان انجام دادند زیر آوار ساختمان های فروریخته در پی این حمله.
رجا گفت: “ما خود مجروحان را بلند کردیم یا با گاری حمل کردیم و به خانه خود بردیم. ابزار کمی داشتیم و میتوانستیم کمکهای اولیه کنیم، اما دیدیم همه دارند نفس میکشند. کودکی با جمجمه ترک خورده، من نمی دانم چگونه، اما او هنوز هم بیشتر از هر چیزی دردناک است.
به گفته پزشکان و وزارت بهداشت غزه، عملیات زمینی و هوایی اخیر اسرائیل در شمال این نوار منجر به شهادت حداقل 800 نفر شده است. تحلیلگر گاردین مدعی است که هنوز 400 هزار نفر در این منطقه گیر افتاده اند و می گوید بدترین شرایطی را که در طول جنگ به وجود آمده را تجربه می کنند. اسرائیل به بیمارستان ها و پناهگاه ها حمله کرده است. آب و غذا در آنجا به دلیل محاصره این رژیم برای جلوگیری از ورود محموله های کمک های بشردوستانه رو به اتمام است و شهرهای جبلیه، بیت لاهیه و بیت حانون کانون محاصره و در نتیجه این محاصره بوده اند. ، تحرک به طور فزاینده ای محدود می شود. برخی از مصاحبه شوندگان با گاردین گفتند که بیش از یک هفته پیش آب آشامیدنی آنها به طور کامل قطع شده است و آنها هر روز مقدار کمی فاضلاب می نوشند تا زنده بمانند.
به گزارش گاردین، ارتش اسرائیل مدعی است که هیچ تلاش سیستماتیکی برای وادار کردن فلسطینیان در این منطقه برای فرار به جنوب غزه وجود ندارد.
علاوه بر بدبختیهای ناشی از محاصره، قطع خطوط ارتباطی و تشدید محدودیتهای رفتوآمد باعث شده است که خبرنگاران از پوشش خبری وضعیت یا تأخیر در انتشار گزارشهای جنایات و فجایع ناشی از حملات جدید اسرائیل در شمال خبر دهند نوار غزه
علاوه بر این، به نظر می رسد رژیم صهیونیستی کارزار خود را علیه خبرنگاران باقی مانده در نوار غزه تشدید کرده است: در روزهای اخیر، حداقل پنج خبرنگار در حملات هوایی اسرائیل در غزه کشته شده اند، در حالی که این رژیم هفته گذشته مدعی شد که 6 روزنامه نگار هنوز پیدا شده اند. فعال در شمال غزه، از جمله الشریف، اعضای حماس یا سازمان جهاد اسلامی فلسطین هستند و به همین دلیل جزو اهداف حملات هستند.
بر اساس گزارش جدید منتشر شده از سوی مرکز حقوق بشر فلسطین، رژیم صهیونیستی در جریان جنگ اخیر غزه تاکنون 170 خبرنگار را به شهادت رسانده و 86 مرکز رسانه ای را در غزه منهدم کرده است.
انتهای پیام