به گزارش بازار، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی امروز در نشست خبری گفت: طبق آمار در 6 ماه گذشته بیش از 100 هزار تن گوشت بره و گوساله از کشورهای آفریقایی، استرالیا، برزیل و مغولستان وارد کشور شده است. امسال، و همیشه با سرعتی که بازار در حال حاضر تعیین می کند، توزیع می شود.
وی ادامه داد: بر اساس آمار سال گذشته 170 هزار تن تخم مرغ به بازارهای هدف صادر شده و از ابتدای سال تاکنون صادرات تخم مرغ بدون محدودیت انجام شده است.
رفیعی پور در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت فعلی صادرات مرغ افزود: زمانی که با مازاد تولید مواجه هستیم، وزارت جهاد به سازمان دامپزشکی اعلام می کند که صادرات داشته باشد اما در ماه های اخیر به دلیل افزایش مصرف داخلی، اقدام به صادرات کرده است. قطع موقت صادرات مرغ
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر موانع صادرات تخم مرغ به روسیه گفت: تمامی 198 کشور جهان از قوانین منطقه ای و بین المللی در زمینه صادرات و واردات تبعیت می کنند و در صورت نیاز روسیه، صادرات انجام می شود و از سوی دیگر برخی از کشورها مانند افغانستان الزاماتی برای صادرات ندارند.
رفیعی پور ادامه داد: همه کشورهای دنیا الزامات قانونی و بهداشتی خود را برای واردات و صادرات دارند و برای هرگونه مبادله ای باید الزامات مربوطه بررسی و تایید شود. به عنوان مثال روسیه یک سری الزامات بهداشتی برای واردات تخم مرغ از ایران تعیین کرده است که باید بررسی و نهایی شود.
وی تاکید کرد: مبادله فرآورده های دامی اعم از مرغ، تخم مرغ، گوشت و نهاده ها بدون رعایت الزامات بهداشتی بین المللی و تایید آنها توسط دو کشور انجام نمی شود.
رفیعی پور ادامه داد: در حوزه صادرات مسئولیت اصلی بر عهده معاونت بازرگانی و دام وزارت جهاد کشاورزی است و تنها در صورت تایید الزامات بهداشتی صادرات داریم. اگر کشوری به ما اعلام کند که صادرات ضروری است، سازمان دامپزشکی اقدامات لازم را انجام می دهد.
در سال های اخیر هیچ گونه شیوع بیماری همه گیر دام و طیور نداشته ایم.
به گفته وی، برنامه های ما پیشگیری از بیماری های همه گیر مرتبط با سلامت دام و جامعه، عدم وجود بیماری های همه گیر در سال های اخیر در حوزه پرندگان، کرم ابریشم در قالب دفاعی و مدیریت بحران، وظایف این سازمان و کشور است. برنامههای توسعهیافته در همه زمینهها نظارت شد.
رفیعی پور ادامه داد: شیوع هر اپیدمی 5 تا 10 هزار میلیارد تن اعتبار نیاز دارد در حالی که سازمان دامپزشکی با حداقل اعتبار به پیشگیری می پردازد. به عنوان مثال، شیوع فوق حاد آنفولانزای پرندگان در سال 2016 به بیش از 6 همات خسارت وارد کرد.
رئیس سازمان دامپزشکی افزود: طی سالهای 1395 تا 1392 ماهیت دفاعی و مدیریت بحران و برنامههای ملی تشریح شد به این معنی که در حوزه دام و طیور اپیدمی نداشتیم.
حدود 400 هزار نفر در کشور مورد گزش حیوانات قرار گرفتند
رئیس سازمان دامپزشکی افزود: بر اساس آمار سال گذشته در کشور حدود 400 هزار نفر مورد گزش حیوانات قرار گرفتند.
به گفته وی، کارگروهی برای ساماندهی سگ های ولگرد در کشور وجود دارد و باید این موضوع در کشور مطالبه شود.
رفیعی پور ادامه داد: با واکسیناسیون سگ های ولگرد و اهلی هیچ بیماری ناشی از حیوان گزیدگی ایجاد نشود.
رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر اینکه تلفات انسانی ناشی از حیوان گزیدگی به صفر می رسد گفت: به عنوان یک کشور پیشرفته امیدواریم حتی یک نفر به دلیل بیماری های ناشی از حیوان گزیدگی آسیب نبیند.
33 میلیون راس دام سبک در برابر بیماری تب برفکی واکسینه شده اند
وی با اشاره به آخرین وضعیت واکسیناسیون دام بر ضد تب برفکی افزود: اکنون مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی در استان های گروه یک انجام می شود و بر اساس پیش بینی ها 33 میلیون حیوانات سبک و 1،5 میلیون حیوان وزن داشتند. 70 درصد از گاوهای سبک و 83 درصد از گاوهای سنگین با پیشرفت واکسیناسیون فیزیکی در برابر بیماری واکسینه شوند.
رفیعی پور با بیان اینکه 100 درصد واکسیناسیون تب برفکی در کشور انجام می شود، گفت: واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی کاملا رایگان است و هم اکنون 23 میلیون راس دام سبک و یک میلیون و 200 هزار راس دام سنگین واکسینه شده اند در پایان برنامه پوشش و پیش بینی لازم را خواهیم داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی با ابراز امیدواری از همکاری های آتی ایران با گروه بین المللی بریکس در حوزه های اقتصادی و دامپزشکی، افزود: دامپزشکی در اولویت این قرارداد منطقه ای خواهد بود.
ما ظرفیت صادرات واکسن های دامی را به بازارهای هدف داریم.
وی در خصوص وضعیت واکسن ها گفت: اکنون نه تنها در زمینه تولید واکسن دامی مشکل داریم، بلکه سوگیری صادراتی نیز وجود دارد.
رفیعی پور با اشاره به آمار تولید واکسن های دامی گفت: با توجه به اینکه سالانه بیش از 2 میلیارد قطعه جوجه در کشور متولد می شود، بخشی از واکسن های طیور تولید داخل و بخشی دیگر وارداتی است اما در پایان سیکل هفتم. ، باید به خودکفایی 70 درصدی برسیم.
این مسئول بیان کرد: سازمان دامپزشکی تمام تلاش خود را می کند تا با افزایش ظرفیت تولید داخل، نیاز کشور به واکسن دام و طیور را تامین و وابستگی به واردات را کاهش دهد. بنابراین در حوزه طیور آمادگی کامل برای حمایت از تولید واکسن و مدارهای دانش بنیان برای افزایش ظرفیت تولید واکسن طیور را داریم.