به گزارش بازار، شهردار تهران با حضور در مسجد النبی (ص) محله تهران، با شهروندان منطقه 21 گفت و گو کرد و با نصب پیشخوان خدماتی در این مسجد، مطالبات آنان را به صورت مستقیم شنید.
شهردار پایتخت در ابتدای این مراسم با اشاره به راهکارهای مدیریت شهری برای رفع چالش های ریشه ای شهر، گفت: از ابتدای مسئولیت خود در شهرداری تهران، راه حل «مشکلات مردم است. اولویت اقدامات ما است.” تهران از مشکلات زیادی از جمله آلودگی هوا، ترافیک، مسکن نامرغوب و بی خانمانی و … رنج می برد.
حدود 29 درصد از ثبت نام های تهران در شرایط ناپایدار است
وی افزود: از 930 هزار پلاک تهران، 261 هزار پلاک مربوط به بافت های ناپایدار است که ساکنان این پلاک ها بیش از هر گروه دیگری در معرض خطر و آسیب هستند.
زاکانی تاکید کرد: بزرگترین مشکل شهروندان تهرانی آلودگی هوا است به همین دلیل سال گذشته تنها 20 روز هوای پاک و سالم در تهران داشتیم. علاوه بر این، شاهد توزیع نامناسب امکانات در پایتخت هستیم. به این ترتیب شرایط شمال و جنوب تهران در توزیع امکانات کاملا متفاوت است.
شهردار تهران در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: علاوه بر مشکلات ریشه دار تهران در سال 1400، وضعیت مدیریت شهری نیز مناسب نبود. شهرداری قبلی در تنگنای مالی قرار داشت و حتی در سال 1398 مجبور شدند برای پرداخت حقوق کارکنان شهرداری از بانک ها وام بخواهند. برای غلبه بر این چالش ها، مسئولیت حل مشکلات مردم را در دستور کار خود قرار دادیم.
زاکانی اضافه کرد: برای رفع مشکلات مردم در سه سال گذشته مسیری را در دستور کار خود قرار داده ایم که نتیجه آن امروز قابل ارائه به شهروندان است. در این مدت سعی کردیم با همکاری و همراهی نهادهای مختلف مشکلات مردم را حل کنیم.
زاکانی با اشاره به راهکارهای شهرداری تهران برای حل مشکلات مردم گفت: در زمان حل مشکلات مردم در زمانی که مسئولیت مستقیم بر عهده ما بود سعی کردیم به بهترین نحو عمل کنیم و زمانی که مسئولیتی نداشتیم به سایر نهادها برای حل مشکلات مردم کمک می کردیم.
وی ادامه داد: یکی از نمونه های موفق همکاری شهرداری تهران با سایر نهادها بحث ساماندهی معتادان متجاهر است. در سال 1400 شهر تهران 23 هزار معتاد متجاهر داشت و ظرفیت کمپ های ماده 16 برای پذیرش آنها 11 هزار نفر بود اما امروز ظرفیت پذیرش معتادان در تهران به 25 هزار نفر افزایش یافته است و اکنون این افراد مشمول این ماده هستند. 16 کمپ ماده 16. درمان است.
زاکانی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: برخی معتقد بودند ورود به معضل معتادان در تهران مانند ورود به باتلاقی است که نتیجه ای ندارد و باید پراکندگی معتادان در تهران را نوعی سبک زندگی پذیرفت. . اما ما معتقد بودیم کسانی که در دام اعتیاد اشتباه می افتند مانند فرزندان ما هستند و ما در قبال آنها وظیفه داریم.
شهردار تهران با اشاره به مشکلات ترافیکی پایتخت تصریح کرد: تهران از کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی رنج می برد. در دوره مدیریت قبلی شهرداری تنها 134 دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل پایتخت اضافه شد، اما در این مدت برای بیش از 5000 دستگاه اتوبوس قرارداد خریدیم و تاکنون بیش از 1000 دستگاه به این اتوبوس اضافه شده است. به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران.
زاکانی تاکید کرد: برقی شدن ناوگان حمل و نقل عمومی مهمترین راه حل معضل ترافیک تهران است. در این راستا سال گذشته قرارداد خرید 3000 اتوبوس برقی به اضافه بیش از 27000 تاکسی برقی را با نمایندگی بانک شهر که بخشی از آن در گمرک است منعقد کردیم.
با واردات اتوبوس از هدر دادن پول خودداری کنید
وی ادامه داد: در روزهای اخیر برخی به افکار عمومی اشاره کردند که شهرداری تهران به دنبال حمایت از تولید داخلی نیست، در حالی که قیمت پیشنهادی برخی شرکت های داخلی برای هر اتوبوس چند ده هزار یورو بالاتر از معادل خارجی بوده است. اما ما توانستیم اتوبوس های باکیفیت تری را با قیمت کمتر وارد کشور کنیم، در واقع این امر از هدر رفت میلیاردها تومان جلوگیری کرد.
زاکانی با اشاره به برنامه های شهرداری تهران در توسعه مترو نیز گفت: 25 سال از افتتاح مترو تهران می گذرد که در این مدت متروی تهران کمی بیش از 1000 مترو داشته است. ماشین ها . سال گذشته با شرکت های چینی قراردادی منعقد کردیم که بر اساس آن از بهمن ماه سال جاری و در مدت 3 سال بیش از 791 واگن وارد کشور می شود.
دولت فقط برای احداث 59 متر مترو به شهرداری کمک مالی کرده است
وی ادامه داد: در دوره جدید مدیریت شهری نیز شاهد توسعه ایستگاه های مترو در تهران بوده ایم. در این سه سال 17 ایستگاه به خطوط مترو تهران اضافه شده است. هزینه ساخت هر کیلومتر مترو سه همات است و بیشتر منابع برای ساخت مترو از شهرداری تامین می شود. چرا که بر اساس پروژه بودجه 1403 دولت فقط برای احداث 59 متر مترو به شهرداری کمک مالی کرد.
زاکانی با اشاره به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در منطقه 21 تاکید کرد: در آینده خط یک بارت از تهران پارس تا میدان آزادی به خط تراموا تبدیل می شود و قطعه دوم این تراموا نیز انجام می شود. مکان از پلازا آزادی. به تهرانسر. در حال حاضر تجهیزات مربوط به ساخت تراموا با کشتی به داخل کشور منتقل می شود. همچنین با افتتاح خطوط 11 و 9 مترو تهران به تهرانسر و چیتگر می رسد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: شهرداری تهران هیچ تکلیف قانونی در حوزه مسکن ندارد اما مجموعه اداری شهر نمی تواند نسبت به گرانی مسکن در پایتخت بی تفاوت بماند. به همین دلیل در این مدت طبق تفاهمات صورت گرفته، ساخت واحدهای مسکونی را برعهده گرفتیم و روند صدور مجوز تشدید شده است.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته تلاش کردیم با حمایت مردمی مشکلات را در تهران حل کنیم، قبلاً در مدیریت شهری دو نگاه وجود داشت؛ یک نگاه معتقد بود شهر باید گران تمام شود تا مردم از تهران مهاجرت می کنند و با کاهش جمعیت، چالش هایی مانند ترافیک، آلودگی هوا، بی خانمانی و … نیز برطرف می شود از آنجایی که کل کشور با تهران سازگاری دارد، از سوی دیگر، هیچ کس از تهران مهاجرت نکرده است و بر این اساس ما معتقدیم که تهران باید ارزانتر شود کل کشور ارزان تر می شود
زاکانی در پایان گفت: تلاش می کنیم در این سه سال کیفیت خدمات را به مردم تهران ارتقا دهیم تا رضایت آنها را به دست آوریم. در مدیریت شهری هیچ چیز برای ما مهمتر از رضایت مردم نیست.