بازار؛ گروه بین الملل: قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی طی چند روز گذشته با نوسانات متفاوتی روبرو بوده است. در حالی که برخی فلزات مانند آلومینیوم از رشد قیمت خوبی برخوردار بوده اند، برخی دیگر مانند مس روزهای خوبی را سپری نکرده و همچنان در حال کاهش هستند.
به طور کلی باید گفت که قیمت فلزات اساسی و روند بازار آنها تا حد زیادی به نرخ توسعه و رشد اقتصادی کشورهای صنعتی بستگی دارد. این بدان معناست که با رشد اقتصادی این کشورها، به طور معمول قیمت فلزات اساسی با افزایش قیمت مواجه خواهد شد و انتشار هر گونه آمار منفی از آنها نیز اثرات منفی قابل توجهی بر بازار فلزات اساسی خواهد گذاشت.
در خصوص سیر تحول قیمت مس در بازارهای جهانی باید گفت که فعالیت کارخانه های چینی در زمینه انرژی سبز، باتری های خورشیدی، خودروهای برقی و موارد مشابه باعث افزایش قابل توجه قیمت این فلز در جهان شد. . بازارها در سه ماهه اول سال جاری اما قیمت مس در سه ماهه دوم تا حدودی سرمایه گذاران خود را ناامید کرد و البته این روند در سه ماهه سوم و چهارم نیز ادامه داشت.
اقتصاد چین، دلیل اصلی کاهش قیمت مس!
قیمت مس برای تحویل در دسامبر در بورس فلزات لندن روز سه شنبه به 4.33 دلار در هر کیلو به پایین ترین حد دو هفته اخیر رسید. این قیمت در بورس فلزات سنگاپور، نیویورک و شانگهای نیز کاهش یافت و در همان محدوده باقی ماند. همانطور که گفته شد، فعالیت مثبت کارخانه های چین در سه ماهه اول سال جاری منجر به رشد قیمت مس شد.
زینگ ژائوپنگ، تحلیلگر ارشد هلدینگ مالی ANZ معتقد است که مشکل اصلی صنایع چین در بازار مصرف نهفته است و تا زمانی که شاهد افزایش تقاضا نباشیم، وضعیت اقتصاد این کشور به همین شکل باقی خواهد ماند.
این در حالی است که با رکود اقتصادی کشور در ماه های آینده و زیر سوال بردن بازار برخی محصولات جدید به ویژه خودروهای برقی، باتری های شارژی آنها و باتری های خورشیدی، کاهش فعالیت کارخانه های چینی و کاهش تقاضا رخ خواهد داد. آنها برای مس بودند. البته شرایط کلی اقتصاد چین در ماه های اخیر بهبود نیافته است و آمارهای اقتصادی منتشر شده در این کشور که اوایل هفته جاری منتشر شد نیز موید روند نزولی اقتصاد چین است.
این در حالی است که دولت چین از اواخر شهریورماه با اجرای بسته سیاست های مالی در بخش های مختلف به ویژه در صنعت ساخت و ساز، علاوه بر تقویت 5 درصدی بخش املاک و مستغلات، سعی در هدف گذاری رشد اقتصادی در این کشور داشته است. ، اما او این کار را نکرده است. تاکنون هیچ مدرکی دال بر تأثیر این سیاست ها بر سطح اعتماد مردم به اقتصاد و تأثیر آنها بر صنعت فلز چین وجود ندارد.
زمانی که دامنه تنشها یا پدیدههای بینالمللی یا منطقهای مانند رکود و ورشکستگی اقتصاد جهانی افزایش مییابد، سرمایهگذاران ترجیح میدهند داراییهای خود را به جای بازارهای پرریسک به سمت دلار امن حرکت دهند.
زینگ ژائوپنگ، تحلیلگر ارشد هلدینگ مالی ANZ معتقد است که مشکل اصلی صنایع چین در بازار مصرف نهفته است و تا زمانی که شاهد افزایش تقاضا نباشیم، اقتصاد این کشور به همین منوال ادامه خواهد داشت. دولت چین در 18 اکتبر (جمعه) آخرین آمارهای اقتصادی این کشور به ویژه تولید ناخالص داخلی را منتشر خواهد کرد که مطمئناً بازار فلزات اساسی به ویژه مس، آلومینیوم و آهن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
تقویت دلار و زیان آن برای بازار فلزات
یکی دیگر از عواملی که همچنان مانع افزایش قیمت فلزات اساسی از جمله مس در بازارهای جهانی می شود، موضوع شاخص و تقویت دلار است که طی هفته های اخیر به دلایل مختلف مجددا افزایش یافته است. صعود شاخص به کانال 102 طی چند روز گذشته تاثیر منفی قابل توجهی بر چندین بازار کالایی گذاشته است که دلیل آن مشخص است. زمانی که دامنه تنشها یا پدیدههای بینالمللی یا منطقهای مانند رکود و ورشکستگی اقتصاد جهانی افزایش مییابد، سرمایهگذاران ترجیح میدهند داراییهای خود را به جای بازارهای پرریسک به سمت دلار امن حرکت دهند. این افزایش تقاضا برای دلار در فضای بین المللی در نهایت منجر به افزایش شاخص و قدرت دلار خواهد شد که در چند بازار از جمله بازار منفی فلزات پدیده ای محسوب می شود.