به گزارش رکنا، مرتضی بخشایش در روز جهانی صنعت برق و انرژی که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد به مفهوم رقابت پذیری در عرضه کالا و خدمات اشاره کرد و گفت: مفهوم رقابت پذیری در حال حاضر توسعه یافته و پایه است. . برای بهره وری و بهره وری
وی با اشاره به انتشار گزارش سالانه رقابت پذیری کشورها توسط بانک جهانی، افزود: وضعیت و جایگاه کشورها بر اساس یک سری شاخص های تعریف شده در نظر گرفته می شود که یکی از آنها مربوط به حوزه برق و کیفیت است. از منبع برق
بخشایش با بیان اینکه در اسناد اولیه وزارت نیرو به موضوع استاندار توجه ویژه شده است، ادامه داد: در ارائه خدمات آب، برق و فاضلاب، تحقق خدمات در سطح استانداردهای ملی و بین المللی و … بر شاخص ها تاکید شده است.
مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو افزود: در منظر حوزه برق و انرژی بر ثبات و کیفیت مناسب در سطح استاندارد جهانی تاکید شده است.
وی با بیان اینکه عضویت وزیر نیرو در شورای عالی استاندارد فرصتی متفاوت است و اهمیت جایگاه خدمات آب و برق در کشور را نشان می دهد، تعامل خوب وزارت نیرو با سازمان ملی را برجسته کرد. استاندارد و ایجاد جایگاه نظارتی و حاکمیتی در امور استاندارد مورد تاکید وزارت نیرو.
بخشایش تصریح کرد: با کمک شرکت های مادر تخصصی توانیر، نیروگاه حرارتی، ستبا و پژوهشگاه نیرو، ریشه های عدم تعادل الکتریکی شناسایی شده و تصویر نسبتاً کاملی را در اختیار ما قرار می دهد که مربوط به سایر مشکلات موثر برای رفع آن است. عدم تعادل جدا از تولید و مصرف
وی بر استانداردسازی تجهیزات برقی تاکید کرد و افزود: الگوی مصرف مناسب یکی از موضوعات اصلی استانداردها است و بر این اساس برای ارتباط با مردم نیازمند استانداردی مشخص هستیم.
مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو با بیان اینکه با همکاری سازمان ملی بهره وری ایران اقدامات پیشران برای رفع عدم تعادل برق پیش بینی شده است، ادامه داد: نوسازی تجهیزات لوازم برقی، اعمال استانداردها. و به روز رسانی استانداردهای تایید شده در زمینه سازندگان مانند چیلرهای آبی نیاز به کار گسترده ای دارد.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری استانداردها در صنعت برق گفت: بازنگری استانداردها در صنعت برق تاثیر بسزایی بر مصرف کننده دارد و تا حدودی نابرابری را بهبود می بخشد، بنابراین ضروری است “تقویت استانداردها در صنعت برق”. حوزه مدیریت، خدمات و پاسخگویی.» در صنعت آب و برق وجود دارد.
مدیر کل اداره و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو: صنعت آب و برق پیشگام سازمان ها در رعایت استاندارد است.
عبدالصاحب ارجمند امروز یکشنبه و در مراسم بزرگداشت روز جهانی استاندارد صنعت برق و انرژی در پژوهشگاه نیرو، اظهار داشت: استانداردها از موضوعات بسیار مهمی هستند که در توسعه کشورها نقش مهمی دارند و در کنار مقوله هایی مانند نیروی کار، سرمایه و دانش فنی به عنوان یک نیاز مکمل، تاثیر مستقیمی بر رشد تولید ناخالص داخلی دارند.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری مستمر فرآیندهای مرتبط با استاندارد با هدف افزایش تولید و رشد ناخالص ملی، افزود: استانداردسازی فعالیت ها و محصولات تولیدی، ضمن افزایش بهره وری و کاهش هزینه های ساخت، منجر به افزایش تولید می شود رفاه عمومی و بهبود کیفیت زندگی. .
مدیر کل اداره و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو در بخشی دیگر از سخنان خود، سابقه طولانی استاندارد در صنعت آب و برق را برشمرد و اظهار داشت: توجه به استاندارد و ایجاد کمیته به شرح زیر است. آغاز امور صنعت آب و برق به اوایل دهه 40 برمی گردد، یعنی صنعت آب و برق کشور یکی از سازمان های پیشگام در زمینه استاندارد به شمار می رود.
ارجمند اجماع سازی و یکنواختی رویه را یکی از مولفه های مهم استاندارد خواند و افزود: با توجه به اینکه صنعت آب و برق کشور ارتباط زیادی با فناوری و دانش فنی دارد و وابستگی شدیدی بین بخش های مختلف آن وجود دارد، ایجاد اجماع و یکسان سازی رویه ها در بخش های دولتی و خصوصی، جدای از تسهیل امور، به افزایش کیفیت و بهره وری محصول نیز کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به لزوم ادامه مطالعات و تحقیقات پیرامون موضوع استاندارد در ایران، ادامه داد: پژوهشگاه نیرو به عنوان مرکز انجام مطالعات و تحقیقات مرتبط با حوزه انرژی در صنعت برق می تواند نقش محوری و ویژه ای ایفا کند. . در نظارت بر امور مربوط به حوزه استاندارد در وزارت نیرو.
مدیر کل راهبری و نظارت وزارت نیرو در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم تعامل و هم افزایی ماتریس های تخصصی وزارت نیرو با هدف پرهیز از موازی کاری و افزایش کیفیت تاکید کرد. فعالیتها و بیان کرد: تدوین استاندارد صحیح، اجرای برنامهها و دستورالعملهای مرتبط با استاندارد و نیز بازنگری و بهروزرسانی دستورالعملهای استاندارد از جمله موارد مهمی است که در حوزه استاندارد باید مورد توجه قرار گیرد.
مراسم بزرگداشت روز جهانی استانداردسازی صنعت برق و انرژی در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
این مراسم امروز یکشنبه 31 مهرماه با حضور «عبدالصاحب ارجمند» مدیرکل دفتر مدیریت انتقال و توزیع برق وزارت نیرو، «مرتضی بخشایش» مدیرکل بهره وری و بهره وری دفتر مدیریت برق و نوسازی اداری وزارت نیرو، «مجید امیدپور» رئیس پژوهشگاه انرژی، معاونان پژوهشگاه نیرو و جمعی از مدیران و کارشناسان صنعت برق وزارت نیرو، شرکتهای مادر تخصصی تولید حرارت انرژی، توانیر، سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان ملی استاندارد ایران، اداره کل استاندارد استان تهران، وزارت نفت، آب و عفافا و پژوهشگاه نیرو در تالار فردوسی برگزار شد. موسسه تحقیقات نیرو
در این مراسم سه سخنرانی کلیدی با عناوین اهمیت و تاریخچه استانداردها در صنعت برق و انرژی توسط «عبدالصاحب ارجمند»، جایگاه سامانه استاندارد در حل مشکل عدم تعادل برق در شارژ توسط مرتضی بخشایش» و نقش و جایگاه پژوهشگاه نیرو در استانداردهای صنعت برق و انرژی توسط «امیر فرهنگ» تجلیل شد.
ارجمند با اشاره به اقدامات وزارت نیرو در زمینه استانداردهای برق و انرژی، توضیحات تکمیلی در خصوص سامانه استاندارد صنعت برق و نظارت بر حقوق مالکیت معنوی وزارت نیرو در تدوین استانداردهای ملی ارائه کرد.
«امیر فرهنگ ستوده» معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو با اشاره به مأموریت ها و برنامه های راهبردی پژوهشگاه نیرو، اهمیت به روز رسانی روش های آزمایش و استانداردهای تخصصی و ارائه خدمات از طریق توسعه شبکه آزمایشگاه ها، بازرسی را بیان کرد. و ارزیابی کیفیت تجهیزات و سیستم ها در زمینه انرژی.
وی همچنین بر نقش موثر پژوهشگاه نیرو در زمینه استانداردهای صنعت برق و انرژی در تعامل با عناصر آیین نامه استاندارد صنعت برق برای اجرا و عملیاتی کردن فرآیندهای آیین نامه تاکید کرد.
امیر فرهادی مدیر مرکز آبانیرو پژوهشگاه نیرو نیز بر اهمیت کنترل کیفیت و رعایت استانداردهای محصولات تخصصی مورد استفاده در صنعت برق و انرژی تاکید کرد و در مورد معرفی مرکز تست، بازرسی و استاندارد نیرو توضیحاتی داد. (مرکز آبانیرو).
در ادامه هر یک از ادارات زیر مجموعه این مرکز گزارش عملکرد حوزه کاری خود را ارائه کردند.
ارائه گزارش عملکرد مدیریت مرکز آبانیرو از دیگر بخشهای این مراسم بود. بر این اساس «مهرنوش حر» گزارش عملکرد مدیریت توسعه، ارتقا و توسعه استانداردها، «داور رضاخانی» عملکرد مدیریت برنامه ریزی و تأیید صلاحیت های آزمایشگاهی و «اعظم باجقلی» گزارش عملکرد مدیریت بازرسی و نظارت بر اجرای استانداردهای پرداختی
این مراسم بزرگداشت با تشکر از همکاران فعال در حوزه استاندارد به پایان رسید.
«محمد اسکویی»، «جواد نورعلیی»، «وهاب مکاری زاده»، «سهراب امینی ولاشانی»، «محمد گل محمد»، «آیدین غزنوی اسگوئی»، «مجید رضایی»، «زهرا مدیحی بیدگلی»، «جوانه ضیا طبری» امید شاهحسینی، سعید محقق دولت آبادی، دکتر حسام فلاح آرانی، مهدی رحیمی تاکامی، مهرانوش حر، شبنم منصوری و محسن کیا از جمله فعالان استاندارد پژوهشگاه نیرو بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.