افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
1

افزایش 20 درصدی حقوق با وجود خط فقر 30 میلیونی!

  • کد خبر : 393831
افزایش 20 درصدی حقوق با وجود خط فقر 30 میلیونی!

بازار؛ گروه بانک و بیمه: پیشنهاد افزایش حقوق سال آینده از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه 20 درصد اعلام شد. به گفته کارشناسان، این رقم با توجه به هزینه های هنگفت زندگی برای قشر حقوق بگیر بی اهمیت است. اگرچه این رقم پیشنهادی است که معمولاً از سوی دولت ارائه می شود و کمیسیون […]

بازار؛ گروه بانک و بیمه: پیشنهاد افزایش حقوق سال آینده از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه 20 درصد اعلام شد. به گفته کارشناسان، این رقم با توجه به هزینه های هنگفت زندگی برای قشر حقوق بگیر بی اهمیت است. اگرچه این رقم پیشنهادی است که معمولاً از سوی دولت ارائه می شود و کمیسیون تلفیق مجلس نیز در بررسی های کارشناسی جوانب لازم را در این زمینه بررسی و بر آن تاکید کرده است، اما رقم افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان برای سال 1404 در کنار مزایایی که دولت برای خانواده ها در نظر گرفته است، در مقابل تورم موجود و افزایش بی حد و حصر هزینه های زندگی به ویژه قیمت کالاها و خدمات بسیار ناچیز است.
از سوی دیگر، طبقه کارگر که تقریباً نیمی از جمعیت خانواده کشور را شامل می شود، نگران است که در بررسی تعیین حقوق و دستمزد توسط شورای عالی کار، افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت مبنای شما باشد. حقوق سال آینده کارگرانی که هر ساله حقوق ثابتی دریافت می کنند و در طول سال از هیچ مزایا و حمایتی برخوردار نیستند، اما معمولاً کارمندان دولت نسبت به کارگران شرایط بهتر و مطلوب تری دارند و در طول سال از امتیازات ویژه ای نسبت به کارگران برخوردارند. چنین امتیازاتی بی فایده است.

طبق محاسباتی که مردم در مورد مخارج ماهانه خود انجام می دهند، مشخص شده است که امروز با توجه به رشد قیمت ها، هزینه ماهانه زندگی از مرز 30 میلیون تومان عبور می کند، یعنی یک خانواده 3 یا 4 نفره باید ماهانه درآمد داشته باشد. درآمد بیش از 30 میلیون تومان تا بتوانیم زندگی نسبی داشته باشیم

30 میلیون درآمد برای پوشش هزینه های ماهانه

بر اساس بررسی های انجام شده و محاسبات مردم از هزینه های ماهانه خود، مشخص شده است که خط فقر بیش از 30 میلیون تومان است و هزینه سبد معیشتی هم اکنون با توجه به رشد قیمت ها به همین میزان نزدیک شده است. یعنی یک خانواده 3 یا 4 نفره باید ماهیانه بیش از 30 میلیون تومان درآمد داشته باشد تا بتواند زندگی معقولی داشته باشد. بالا بودن اجاره بهای مسکن، تامین سبد مصرفی مایحتاج خانوار به ویژه تامین کالاهای اساسی گران قیمت که با حذف ارز ترجیحی همراه با افزایش هزینه های حمل و نقل، درمان، تحصیل و انواع خدمات سر به فلک کشید. این امر اکنون فشار مضاعفی را بر قشر حقوق بگیر وارد کرده است که به گفته کارشناسان باید برای ارتقای سطح زندگی این قشر توجه اساسی شود.

براساس گزارش های موجود حداقل دستمزد ۱۴۰۳ نفر شامل ۱.۳ فرزند ۱۰ میلیون و ۸۹۷ هزار تومان است. بنابراین این حقوق تنها کمتر از 30 درصد هزینه های زندگی یا سبد بیش از 30 میلیون تومان رزق و روزی را پوشش می دهد. به عبارت ساده تر، کارگران حداقل دستمزد می توانند با دستمزدی که دریافت می کنند، حدود 30 درصد از هزینه های زندگی ماهانه را پوشش دهند. دریافت کنید. بر اساس بررسی‌ها سبد معیشتی شهریور به بیش از 35 میلیون تومب رسید. موضوعی که نشان می دهد حقوق حتی یک سوم هزینه های زندگی را پوشش نمی دهد زیرا به دلیل تورم شدید حاکم بر همه کالاها و خدمات، هزینه های زندگی خانواده های کارگری بسیار افزایش یافته است.

هنوز زمان کافی برای بررسی رقم نهایی حقوق کارمندان و حتی کارگران وجود دارد و نباید تصور کرد که افزایش حقوق و دستمزد ناشی از رشد قیمت ها و تورم موجود، رقمی تلقی شود که باعث می شود. معیشت مردم به ویژه قشر حقوق بگیر را در طول سال با مشکل مواجه می کند

کارگران و کارمندان در شرایط بسیار سخت زندگی

حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار در گفتگو با خبرگزاری “بازار” وی در خصوص پیشنهاد افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان برای سال آینده که اخیراً از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح شده است، افزود: دولت ها همیشه نسبت به افزایش حقوق کارمندان چندان دست و دلباز و سخاوتمند نیستند. ، زیرا عواقب آن اقتصادی و مدیریتی است. منابع همچنین چگونگی رشد تورم و نقدینگی را در نظر می گیرند. به عنوان مثال اخیراً وزیر اقتصاد اعلام کرد؛ کسری بودجه زیاد است، بنابراین دولت سعی می کند در تعیین حقوق کارکنان حساس باشد و زیاد دست و دلباز نباشد.

وی با بیان اینکه اکنون که در ابتدای نیمه دوم سال قرار داریم دولت برای جبران درآمدهایی که در بودجه است با مشکل مواجه است، تصریح کرد: تورم بالا علاوه بر تامین منابع درآمدی سخت به نظر می رسد به همین دلیل است. دولت نسبت به افزایش تعداد بسیار حساس است. موارد فوق بیانگر تعیین حقوق کارکنان نمی باشد. البته این را باید گفت; هنوز زمان کافی برای تصمیم گیری و بررسی رقم نهایی حقوق کارکنان و حتی کارگران وجود دارد و نباید تصور کرد که افزایش حقوق و دستمزد ناشی از رشد قیمت ها و تورم موجود، رقمی در نظر گرفته شود. معیشت مردم به ویژه قشر حقوق بگیر را در طول سال با مشکل مواجه خواهد کرد.

تا زمانی که اقتصاد رونق پیدا نکند، نمی توان از دولت انتظار داشت که حقوق بالایی برای کارمندان تعیین کند. بنابراین باید به گونه ای تصمیم گیری شود که قشر کم درآمد اجتماعی که اکثرا کارگر و بعضا حقوق بگیر هستند تحت فشار این گرانی ها و هزینه های بالای زندگی قرار نگیرند.

دولت و مجلس باید برای بهبود معیشت اقشار کم درآمد اقدام کنند.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اگرچه هنوز زمان و فضای کافی برای مانور مجلس در تعیین حقوق کارکنان وجود دارد و زمان زیادی برای بسته بودجه سال آینده وجود دارد، اما به نظر می رسد با توجه به حساسیت هایی که در تعیین میزان مناسب حقوق و دستمزدها وجود دارد حقوق و دستمزد، دولت و مجلس به همراه اندیشکده ها، اقتصاددانان، نمایندگان تشکل ها و فعالان بازار کار و … با تشکیل جلسات و همفکری و درایت، جوانب لازم را برای رسیدگی به وضعیت رفاه نسبی حقوق بگیران در نظر می گیرند. با مبلغ مناسبی که بتوانند به مدیریت منابع دولتی و مسائل کارفرمایان و غیره توجه کنند، معیشت این قشر را دچار مشکل نکنند.

حاج اسماعیلی افزود: برگزاری این جلسات می تواند با راهکارهای اساسی از سوی کارشناسان به فکر وضعیت اقتصاد کشور باشد زیرا تا زمانی که اقتصاد رونق پیدا نکند نمی توان از دولت انتظار داشت حقوق بالایی برای کارمندان تعیین کند. بنابراین باید به گونه ای تصمیم گرفت و برنامه ریزی کرد که قشر فرودست و آسیب پذیر جامعه که اکثراً کارگر و بعضاً حقوق بگیر هستند، با این هزینه های پرهزینه و زیاد تحت فشار قرار نگیرند. زیرا اکنون به دلیل فشار تورم و افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات، جامعه زیر خط فقر روز به روز در حال افزایش است.

پاک کردن صورت مسئله اقدام درستی نیست، بنابراین دولت و تصمیم گیران باید به میانه میدان برسند و خط فقر را تعریف کنند تا با توجه به این شاخص اقتصادی، گروه هایی از مردم تحت حمایت خط فقر قرار گیرند، هرچند که خود دولت اعتراف می کند که خط فقر بالای 30 درصد است

خط فقر از 30 درصد گذشت

وی در ادامه افزود: پاک کردن صورت مشکل اقدام درستی نیست، بنابراین دولت و مسئولان تصمیم گیرنده باید به مرکز میدان برسند و خط فقر را مشخص کنند تا گروه هایی از مردم با خط فقر حمایت شوند. مطابق با این شاخص اقتصادی اینکه دولت با 100 هزار تومان بیشتر در پرداخت یارانه از پایین ترین دهک ها حمایت می کند، راه حل درستی نیست. از سوی دیگر، یارانه ها به دلیل ارزش، برای تامین نیازهای معیشتی و مصرفی خانوارها کافی نیست. پول ملی هر روز کاهش می یابد.

حاج اسماعیلی با بیان اینکه راهکارهای قبلی مانند پرداخت یارانه ها تاثیر لازم را برای بهبود معیشت مردم نداشته است، افزود: این راهکار نیاز به بازنگری دارد. خود دولت اعتراف می کند که آستانه فقر بالای 30 میلیون تومب است، در چنین شرایطی باید به سرعت شاخص ها را مشخص کرد. اکنون دولت چهارم هیچ برنامه ای برای بهبود وضعیت معیشتی اقشار کم درآمد جامعه مانند کارگران و روزمزدها ندارد. در چنین شرایطی اعلام 20 درصد افزایش حقوق برای دولت نقطه ضعف است. در سال آینده در حالی که نرخ تورم در حال حاضر 40 درصد است یک درصد است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=393831

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.